Meggyilkolták a szépségversenyt nyert kakast, Gyurit – szobrot emel az emlékére az önkormányzat

F.C. | 2024. Október 08.
Megtörten nyilatkozott a gazdája.

Gyászolnak egy kis zalai faluban, Kerkabarabáson. Megölték, majd elhurcolták a vármegye legszebb kakasát, Gyurit, hiába vigyázott rá két kutya.

A gazdája, Pál Endre épp otthon volt, de a nagy vihar miatt nem hallotta a kutyák ugatását. Mikor kiért az udvarra, akkor már csak a baromfi tetemeket látta. Megtörten nyilatkozott a Tényeknek: “Mikor csendesedett a vihar, akkor hallom, hogy a kutyáim ugatnak. Kimentem, de akkor már csak 5 tetemet találtam, meg eltűntek a baromfik. Utólag megszámoltam: 19 tűnt el még azon kívül”.

A helyiek szerint a környéken rendszeresen portyázó, hírhedt róka volt a tettes. Elvitte Gyurit, több baromfit pedig széttépett.

Gyuri még januárban nyerte meg a helyi kakas-szépségversenyt. A szakmai zsűri szerint neki volt  a legszebb tollazata, taréja és csőre. 

A helyieket annyira megérintette a tragédia – mivel nagyon megszerették  a kakast -, hogy eldöntötték: szobrot emelnek Gyuri emlékére. “Az önkormányzat, a sportkör, illetve a Lesz Vigasz kocsma közösen szeretne állítani egy szobrot a hivatal előtti hirdetőtábla, e-pont mellé, amin megemlékezünk az első nyertes kakasról” – mondta el Paál István, Kerkabarabás polgármestere.

Decemberben amúgy ismét megtartják a szépségversenyt, amelyre az ország minden pontjáról várják a kakasokat.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Exit mobile version