nlc.hu
Aktuális

Kakaskukorékolásból rendőrségi ügy

Kakaskukorékolásért hívta a rendőrséget egy kolozsvári férfi

Csendháborítás miatt tett panaszt.
kakas

Egy kolozsvári férfi kihívta a rendőrséget és arra kérte a hatóságot, hogy kobozzák el a szomszéd tyúkjait és kakasát, mert ő nem tud békében létezni a baromfiak zajától. Felháborodottan adta a rendőrök tudtára, hogy nem bírja már hallgatni a kakas kukorékolását, és szerinte le kellene tartóztatni a szomszédját – számolt be a bizarr esetről a foter.ro.

Mint a portál megjegyzi, a város Gruia negyedében még vannak régi, kertes házak, és itt, helyenként még tartanak háziszárnyasokat a lakók annak ellenére, hogy törvénybe ütköző. A baromfitartásra vonatkozó szabály azt mondja ki, hogy nem szabad baromfitenyésztést, kiállításra, versenyekre tenyésztett állatok tartását végezni tömbházak, oktatási-, egészségügyi- és kulturális, vallási központok, sport-és szabadidős pályák, valamint egyéb középületek mellett.

Pár éve a franciaországi Rochefort városában is bepanaszoltak egy kakast, Maurice-t. A szárnyas tulajdonosa ellen két nyugdíjas emelt akkor panaszt. A párnak nyaralója van az Atlanti-óceánon fekvő Oléron-szigeten, Maurice viszont reggeli kukorékolásával nem hagyta aludni őket. Rochefort városi törvényszéke azonban elutasította a szomszédok keresetét, így a kakas bírósági engedéllyel tovább kukorékolhatott.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top