nlc.hu
Szabadidő

Kakas szépségverseny

Gyuri nyerte a kakasok szépségversenyét, idén már biztosan nem kerül a fazékba

Jövőre meg kell védenie a címét, akkor már külföldi versenytársakat is kap.
gyuri

Megválasztották a kakasok legszebbjét Zala vármegyében: az idei nyertes Gyuri lett Kerkabarabásról – derült ki a Tények riportjából. A helyiek úgy gondolták, annyi sok szép kakas van a faluban, hogy ideje megmérettetni őket, de a környező településekről is érkeztek nevezők.

A zsűri szigorú szempontokat vett figyelembe a győztes kiválasztásánál: a termetét, a tartását, a tollazatát egyaránt árgus szemekkel nézték, de a madár csőrének és a taréjának is hibátlannak kellett lennie. A “hibás” csőrű vagy taréjú kakas ennek értelmében kevesebb pontot kapott; egytől tízig pontozták a jelölteket. A győztes tulajdonos jutalma amúgy egy díszes oklevél és egy üveg pezsgő volt. 

Gyuri gazdája nagyon büszke a kakasra, amely még csak most lesz egy éves. Azt is elmondta a Tényekben, hogy mi madár szépségének a titka. “Jó táplálékot kapnak, saját magam keverem nekik az eledelt. Kukoricát, búzát, borsót, napraforgót, cirokot, árpát – ezt darálom le nekik, és ezt kapják minden nap. Konyhai maradékot is teszek hozzá” – árulta el Pál Endre, hozzátéve: nem az ő, hanem a Gyuri érdeme a győzelem. “Ő lett olyan, amilyen” – jelentette ki.

A faluban a kakasszépségverseny egyébként egyszerű mókának indult, de már külföldről is jelentkeztek, hogy jövőre beneveznék ők is kakasukat. Így Gyuri idén már biztosan nem kerül a fazékba, jövőre ugyanis ismét indítani szeretnék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top