nlc.hu
Otthon

Sanyi, a békéscsabai kakas

Békéscsaba sztárja lett Sanyi, a belvárosban élő kakas

Tavaly december óta él Békéscsaba belvárosában Sándor, a kakas, akikről a helyiek gondoskodnak.
Sanyi, a békéscsabai sztárkakas

Új látványossága van Békéscsaba belvárosának, Sanyi, a kakas. A baromfi több mint fél éve éli vidám életét egy lakótelep melletti parkban – számolt be a Fókusz.

Az ott élők viselik a gondját, ennivalót és vizet tesznek ki a kakasnak. Már egy létrát is csináltak neki, hogy könnyebben felmásszon kedvenc pihenőhelyére, egy fára. Sándor egy japán-magyar keverék, ami azért lényeges, mert szeren fán lenni, főleg aludni.

A kakas tavaly karácsony környékén tűnt fel a házak között, a közeli piacról szökött meg, amikor el akarták adni. A korábbi gazdája megpróbálta többször befogni, de Sándor mindig hősiesen elmenekült. És a téli hideget is túlélte.

Sőt, azóta egy másik kakas és egy tyúk is csatlakozott Sanyihoz, így már hárman vannak a belvárosi baromfiudvarban. A helyiek féltik őket a kutyáktól és macskáktól, és attól, nehogy valaki ellopja és megfőzze őket.

De nem minden lakó örül a szárnyasoknak, sokan nem szeretik a hajnali kukorékolást a város közepén, és a parkoló autókat is összepiszkítják a madarak.

(Kiemelt kép: RTL Klub)

Neves kakasok az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top