nlc.hu
Aktuális
Kocsiba zárt fuldokló kutyák kimentése

Autóba zárt, fuldokló kutyákat találtak egy budapesti mélygarázsban – az egyik nem élte túl

Két kutyát hagytak a csomagtartóban egy budapesti szálloda mélygarázsában, az egyik eb elpusztult.
autó

Autóba zárt kutyákra kellett rátörni az ablakot egy fővárosi szálloda mélygarázsában vasárnap – számolt be az RTL Híradó. Egy olasz vendég vette észre, hogy az állatok rosszul vannak. A parkoló autója melletti kocsiban kiszúrta a két, rossz állapotban lévő ebet. Szólt a rendőröket.

A járőrök gyorsan kimentették a két kutyát, de csak az egyik élte túl. Gazdáik szerint máskor is hagyták pihenni az állatokat a csomagtartóban, résnyire lehúzott ablakok mellett. 

Az életben maradt kutyát elvették a gazdáitól, az Állatmentő Liga újpesti telepére került.

“Nagyon rossz volt látni, hogy a társát figyeli, miközben helyszínelnek és csóválja a farkát. Ő most nálunk van, egy kicsit bánatos, de a kollégáim megpróbálnak vele minél többet törődni. Nehezíti, hogy külföldi állampolgár a gazdája, mivel a kutya nem érti a magyar szakszavakat” – nyilatkozta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

A rendőrség kihallgatta az ebek román gazdáit. Kiderült, hogy előző nap Ausztriában voltak egy kutyakiállításon a két amerikai bully-val, amelyek egyenként körülbelül 800 ezer forintot érnek. Hazafelé megálltak Budapesten pihenni. Azt mondták, bevált szokás volt náluk, hogy ujjnyira lehúzott ablakok mellett hagyják a csomagtartóban éjszakára az állatokat. Eddig sohasem volt ebből probléma.

Körülbelül 5 centire volt lehúzva két ablak, de mire odaértek a rendőrök, már mindkét kutya nagyon zihált. Pataki Gábor szerint egy mélygarázsban könnyen össze tud gyűlni szén-monoxid, hiszen ott autók járnak-kelnek. Az egyik eb megfulladt, de azt, hogy mitől, csak a boncolás tudja kideríteni.

Az ügyben állatkínzás miatt indult eljárás.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet vissza a gazdáihoz az életben maradt kutya, addig az állatmentők vigyáznak rá.

Az RTL Híradó riportja 10:32 – 13:05 perc között látható.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top