nlc.hu
Aktuális

Melyik a kedvenc húsos recepted? Ha elárulod, mi is eláruljuk, honnan szerezd be a legfinomabb húst hozzá!

A húsfogyasztás fontos szerepet játszik a táplálkozásunkban. Ez a kiváló fehérjeforrás már évszázadok óta része a legnagyobb lakomáknak és a mindennapi étkezéseinknek. Számos létfontosságú tápanyagot biztosít a szervezetünk számára, miközben valódi kulináris élményt is nyújt a fogyasztása.

Melyik a kedvenc húsos recepted? Ha elárulod, mi is eláruljuk, honnan szerezd be a legfinomabb húst hozzá!
A húsok átlagosan 20% fehérjetartalommal rendelkeznek. Emellett tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és esszenciális aminosavakat. Többek között a bennük található a B-vitamin csoport, valamint a vas, kalcium, foszfor, nátrium, cink, réz, mangán és szelén hozzájárulhat a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Minden húsféleség más-más tápanyagokat biztosít a szervezetünknek, ezért a változatos húsfogyasztással sokat tehetünk a megfelelő étrendünk kialakításáért. A csirkehúsoktól kezdve a pulyka és a vízi szárnyasok mellett, a sertés, a nyúl-, a bárány-, a borjú- és a marhahús, de a különböző steakek és vadhúsok is izgalmas receptek alapanyaga lehet, és a Lidl áruházak frisshús kínálatában széles, minőségi választékot találhatunk belőlük. A hatalmas kínálat mellett fontos, hogy a Lidl polcain csakis ellenőrzött, magas élelmiszer- és minőségbiztosítási szempontoknak megfelelő gazdaságokból származó, kiváló minőségű termékeket találunk, amelyeket rendszeresen ellenőriznek is.

Miért olyan jó a Lidl frisshús kínálata?

Azért, mert a Lidl saját márkás Húsfarm termékek 100 százaléka magyar beszállítóktól érkezik, ami amellett, hogy magas minőséget és biztonságot jelent a vásárlók számára, a magyar termelők és a hazai gazdaság támogatása szempontjából is fontos tényező.  Az új csomagolású Húsfarm termékcsalád 75 féle frisshúst vonultat fel, amelyek frissességüket a védőgázas és vákuumos csomagolás mellett annak is köszönhetik, hogy a darabolástól számítva akár 24 órán belül a vállalat központi raktárába kerülnek, vagyis a csomagolás közvetlenül a vágás után történik, így folyamatosan védi a terméket. Az előre csomagolt húsok előnye emellett, hogy higiénikusabbak, és hosszabb ideig eltarthatóak.

A védőgázas és vákuumos csomagolás tehát nagyban hozzájárul a frissesség, a higiénia és a hosszabb eltarthatóság megőrzéséhez, ám fontos, hogy mi is ügyeljünk a hűtési láncra, vagyis arra, hogy a vásárlástól egészen a hazaszállításig lehetőleg 0 és 5 fok között tartsuk a hústermékeket, majd ezt követően mielőbb tegyük a hűtőszekrénybe

Melyik a kedvenc húsos recepted? Ha elárulod, mi is eláruljuk, honnan szerezd be a legfinomabb húst hozzá!Tippek a hús tárolásához – Mizsei Jani a Lidl séfje tippjei

  • A vásárláshoz használjunk hűtőtasakot vagy préselt kartondobozt.
  • Vásárlás után a lehető leggyorsabban vigyük haza, és tegyük a hűtőbe a húsokat!
  • A friss hús a hűtő legalsó polcára kerüljön, mert itt van a leghidegebb (0-2 Celsius-fok).
  • Ha később – két napon túl – szeretnénk felhasználni, feltétlenül tegyük a fagyasztóba.

Melyik a kedvenc húsos recepted? Ha elárulod, mi is eláruljuk, honnan szerezd be a legfinomabb húst hozzá!

 

Tudtad?

A hazai és nemzetközi egészséges táplálkozásra vonatkozó ajánlások szerint minden főétkezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét. 1 adag = 1 tenyérnyi szelet (10 dkg) hús vagy 1 szelet (15 dkg) hal vagy 3-4 szelet (5 dkg) felvágott vagy 1 db tojás.

A mértékletes húsfogyasztás mellett törekedjünk arra, hogy az alacsonyabb zsírtartalmú húsféleségeket válasszuk, hiszen így elkerülhető a felesleges zsírbevitel és az ebből származó túlzott energia bevitel. Húsételeinket pedig készítsük zsírszegény módon és fogyasszuk sok zöldséggel, savanyúsággal, salátával kiegészítve.

ajánlott videó


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top