Aktuális
Hirdetés

6 pakolási tipp, ha útra kelsz!

Te hogyan fogod ünnepelni, mikor újra szabadon járhatsz-kelhetsz a világban? Elmentek egy nagyot kirándulni? A legközelebbi bevásárlóközpontban azonnal kiéled a vásárlási vágyadat? Meglátogatod az összes rokont? Összegyűjtöd a barátokat és irány a Balcsi vagy egy piknik? Esetleg egyből külföldre utazol, a hegyekbe vagy a tengerhez? Egy dolog biztos: autó kell hozzá!


Az elmúlt hetek után nem csodáljuk, ha te is úgy vagy vele, szívesen csinálnád inkább a szokásos reggeli rutint. Amikor az összes gyerek egyszerre beszél a hátsó ülésen az iskolába menet, neked pedig közben az aznapi vidéki utadon jár az eszed, vagy azon, mit felejtettél le a nagybevásárlási listádról. Milyen autó az ideális egy ilyen átlagos naphoz? Ami biztonságos a gyerekek miatt, ami telepakolható a bevásárlással és ami gazdaságosan, de kényelmesen elvisz napközben az utadra. Sőt, lehetőleg a kocsi legyen alkalmas a hétvégén kirándulni és távolabbi nyaralásokra is – csoda, hogy ekkora népszerűségnek örvendenek a SUV-ok?

Mi fán terem a SUV?

A SUV-okat szokás utcai terepjáróként is emlegetni, és az utóbbi időben elképesztően népszerűvé váltak. A sikerét egyértelműen ezeknek az előnyöknek köszönheti: elég nagy a pakoláshoz, elég kényelmes és tágas egy nagyobb társaságnak is, hosszabb útra is akár. Amellett, hogy gazdaságosan üzemeltethető, biztonságos is, köszönhetően a súlyának, a felépítésének és hogy magasabban ülve jobban belátható a forgalom. Amikor persze SUV-ról beszélünk, akkor eléggé változatos típusokkal találkozhatunk, úgyhogy választás előtt mindenképpen próbálj ki párat, sok szalonnál van rá lehetőség!

Akárhogy is, pakolni kell! Alább 6 tipp, ha a SUV-od tereit teljesen ki akarod használni.

  1. Hátulról előre pakolj! Legelőször azokat rakd be, amire csak az úticélon lesz szükséged, és ott sem azonnal. Spórold meg magadnak, hogy minden megállásnál ki kelljen pakolni a grillsütőt és a gumicsónakot, hogy hozzáférj a szendvicsekhez.
  2. Ami utoljára megy be, az először jön ki! Logikusan a végén tedd be például a hűtőládát, vagy az italt, amit a megérkezés örömére fogtok elfogyasztani!
  3. Gondolkozz nagyban! A SUV-ok csomagterébe rengeteg minden befér, érdemes hatalmas tároló zsákokat beszerezned, amibe rakodhatsz. Ha nagyobb is a súlya, egyszerűbb mozgatni így a cókmókot.
  4. Ha extrém sportot űzöl, vagy egyszerűen csak sporteszközöket visztek magatokkal, ruházz be kiegészítőkre: tetőcsomagtartóra, biciklitartóra. A SUV-ok bírják a terhet.
  5. Pont a tágas belső méret miatt vannak a SUV-ok telis-tele tárolókkal. Számtalan kis fiók, ajtó- és padlódoboz, ülésbe rejtett tér van, amit a kisméretű csomagokkal, vagy az utazás közben szükséges kiegészítőkkel – tablettel, játékkal, kártyával, magazinnal, étel-itallal – meg lehet tölteni.
  6. És végül a gyerekcsomag: A nagy lábterekben kényelmesen elférnek a gyerekek saját pakkjai. Ha együtt készítitek össze a kis kincseket az utazás előtt, élvezetessé is tudod tenni az egyébként általában feszült hangulatú készülődést.
Hirdetés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top