Aktuális

A Budapesti Német Iskola német nyelvi előkészítő évfolyamot indít 5 éves kortól a 2020/21-es tanévben (x)

A Budapesti Német Iskolát a magyar és a német államok közötti kulturális egyezmény útján alapították 30 évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy támogassák a két ország kultúráját. A képzés a német és a magyar tanterv figyelembevételével elsősorban német nyelven zajlik. A diákok a német érettségi mellett a magyar érettségit is megszerezhetik.


Kik számára indul az iskolaelőkészítő 0. évfolyam?

Várjuk olyan 5-6 éves kor közötti gyerekek jelentkezését, akik magyarul vagy németül beszélnek. Az iskolaelőkészítő évfolyam látogatásával a gyermek megfelel a tankötelezettségnek, amely kiváltja a magyar jogszabályokban előírt óvodakötelezettséget.


Mikor indul a 0. évfolyam, és meddig kell jelentkezni?

Az iskolaelőkészítő évfolyam a 2020/21-es tanévben indul. Információs nyílt napot tartunk 2020. március 14-én szombaton, 10 órától az iskola épületében.

A felvételi jelentkezési határidő: 2020. május 15.

Kik kezdhetik meg az 1. osztályt az általános iskolában?

Az iskolaelőkészítő tanév végén felvételi elbeszélgetés, – egy alapszókincsre vonatkozó – játékos, német nyelvi felmérő által kerülnek kiválasztásra azok a gyerekek, akik megkezdhetik tanulmányaikat a Budapesti Német Iskola 1. osztályában.


Mi az iskolaelőkészítő évfolyam célja?

Iskolaelőkészítő évfolyamunk legfőbb célja, hogy felkészítse leendő első osztályosainkat a két nyelven való iskolakezdésre. Ehhez szeretnénk játékosan, a mindennapi élethelyzetekbe ágyazott módon megfelelő nyelvi alapot biztosítani, mindeközben természetesen szem előtt tartva a korosztály számára fontos egyéb motoros és kognitív képességeket is.


www. deutscheschule.hu/vorschule

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top