Az egyik ilyen párhuzamot a Master Origin Indonesia kávé kapcsán a sajtkészítésben fedezték fel. A trópusi záporok és a magas páratartalom kihívásaira reagálva Észak-Szumátra kávéfarmerei művészi szintre emelték a kávé nedves hántolását. A párás, forró klímának és a speciális eljárásnak az eredménye egy igazán különleges, gazdag, fás ízvilágú kávé. Hazai viszonylatban hasonlóan karakteres íze például a bükki kézműves sajtoknak van: „Talán nem is gondolnánk, de a sajtoknál is kiemelkedően fontos a termőterület: a Bükkben lehulló csapadék mennyisége, a szél, a nap és a pára mind hatással vannak a legelő növény- és gyógynövény-összetételére, ezáltal az itt legelő állatok tejéből készülő sajtok minőségére és ízvilágára” – magyarázza a párhuzamokat Sándor Tamás sajtmester, a Bükki Sajtmanufaktúra alapító tulajdonosa.
„A hasonlóság az elkészítés módjában is felfedezhető: a sajtnál és a kávénál is rendkívül hangsúlyos a mester tapasztalata, szaktudása. A kívánt állagú, ízvilágú sajt eléréséhez ismerni kell az érlelési folyamat minden szakaszát ahhoz, hogy a megfelelő pillanatban avatkozzunk be.” Az Indonesia kávé esetében is pontosan meg van határozva az áztatás, valamint a szárítás ideje annak érdekében, hogy a kávészemek nedvességtartalmát hirtelen lecsökkentsék, és elérjék az Indonesia jellegzetesen testes, dohányos, egzotikus ízeit.
Fedezd fel az új Nespresso Master Origin kávék különböző karakterét, melyek már kaphatók a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.