Aktuális

Döbrösi Laura: „A természetnek is jusson pénzügyi döntéseinkből!” (x)

Döbrösi Laura rajong a természetért és elkötelezetten kiáll környezetünk megóvása mellett. Ezúttal arról mesélt, hogy mit jelent mindez számára és miért tartja fontosnak, hogy adó 1%-unkkal természetvédelmi célokat támogassunk.

Dömsödi Laura és Klacsán Csaba

Miért döntöttél amellett, hogy egy természetvédelmi civil szervezetet támogass?

Eredményes munkát végeznek és megmutatják, milyen lehetne valójában a természet, ha vigyáznánk rá. Azt tapasztalom, hogy a kitűzött céljaikat akár egy maroknyi emberrel, akár nagy tömegekkel vagy egy petíción keresztül elérik. Számomra ez egy nagyon fontos misszió. A WWF Magyarország munkáját már több módon is támogattam: részt vettem egy klímaszorongásról szóló kerekasztal-beszélgetésen, gyűjtöttem adományokat a környezeti nevelési programjukra, most pedig arra buzdítom azokat, akiknek fontos a természetvédelem, hogy adó 1%-ukat ennek a civil szervezetnek ajánlják fel.

A WWF Magyarország a hazai természet megóvásáért dolgozik. Miért fontos számodra, hogy helyben segíts?

Bár én a teljes bolygóban gondolkodom, mégis azt vallom, hogy mindenki először a saját háza táján tegyen rendet. Ráadásul ha személyesen akarok segíteni, akkor nem kell elutaznom messzire, hanem elég, ha felveszek egy gumicsizmát és teszem a dolgom.

Döbrösi Laura: „A természetnek is jusson pénzügyi döntéseinkből!” (x)

Fotó: Bolega Niki


Mit teszel a saját életedben a természet védelme érdekében?

Energiatakarékosan és műanyaghulladék-mentesen élek, illetve arra is figyelek, hogy minél kevesebb szemetet termeljek és azt szelektíven gyűjtsem. Komposztálok és nem használok felesleges kemikáliákat. Termelői piacon és csomagolásmentes boltban vásárolok, nem veszek pálmaolaj-tartalmú készítményeket és nem vettem magamnak új ruhát több mint egy éve. Az Instagram-oldalamon egy évig lehetett követni, hogy hogyan irtom ki a műanyaghulladékot az életemből, a követőimmel együtt pedig sikerült véghezvinni ezt a kihívást.

Döbrösi Laura: „A természetnek is jusson pénzügyi döntéseinkből!” (x)

Fotó: Valami Hektor


Szerinted miért fontos az, hogy az emberek az adó 1%-ukat természetvédelmi célokra ajánlják fel?

Egész évben ember alkotta dolgok körül rohangálunk, és minden vásárlói döntésünkkel ezt támogatjuk. De van, ami sokkal fontosabb ennél: a természet alkotta kincsek és azok megőrzése. Ezért is fontos, hogy évente legalább egy pénzügyi döntésünkből a természet profitáljon, különösen a klímaválság kellős közepén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top