Aktuális

Ez az okos sportóra, ami a szívbénulás jeleit és a stressz-szintedet is figyeli! (x)

A Huawei újgenerációs sportórája figyelmeztet arra, ha napközben túl sok stressz ér, és ideje kikapcsolni, jelez, ha régóta nem álltál fel az asztalodtól, de a pihentető alvásban is segít. Ráadásul nem kell amiatt aggódnod, hogy lemerül, mert extra hosszú ideig, akár 2 hétig is működhet töltés nélkül.


A legmodernebb sportórák ma már nem csak egyszerű kiegészítők az edzés során: saját személyi edződként is működnek, és képesek helyetted is ügyelni az egészségedre. Sőt, nem csupán a fizikai aktivitásod közben támaszkodhatsz rájuk, hanem még éjszaka is segíthetnek az egészséged megóvásában.

Extra kitartó edzőtárs

A Huawei új okosórája, a Watch GT 2  körülbelül 190 adatot figyel és elemez, és privát személyi edződként is funkcionál: nemcsak edzés közben, hanem a mozgás megkezdése előtt is elemzi az adatokat, amiket kiértékelve professzionális tanácsokat ad.

Ha sport módba állítod az órádat, 8 kültéri és 7 beltéri sporttal kompatibilis üzemmódot találsz rajta. A beltéri edzésformák közül a sétálás, a futás, a biciklizés, az úszómedencében úszás, a szabadedzés, az ellipszistréner és az evezőgép az, amiket választott sportodnak állíthatsz be az órán, míg a kültériek közül pedig a futás, a sétálás, a mászás, a túrázás, a terepfutás, a biciklizés, a nyílt vízi úszás és a triatlon közül választhatsz.

Ha túrázni indulsz, azon kívül, hogy a teljesítményedet is mérheted, az aktuális időjárásról is friss és pontos információkat kapsz, valamint a tájékozódásodat is megkönnyítheted vele a beépített barométernek köszönhetően. A nagy kapacitású memóriának hála, a 46 mm-es változatokon akár 500 mp3 számot is tárolhatsz az órádon, így biztos, hogy megmarad a lendületed edzés közben, és nem szállsz ki idő előtt.


Hiába kapsz végtelennek tűnő lendületet, az  órád minden bizonnyal még nálad is tovább bírja majd: a Kirin A1 chipnek köszönhetően ultra hosszú ideig kitart az akkumulátora. A pulzusmérő, a hívásértesítő funkció, a 30 Bluetooth-hívás és 30 perc zenehallgatás, 90 perc aktív mozgás, valamint a tudományos alvásmód éjszakai használatával a kompaktabb 42 mm-es változat akár egy, míg a nagyobb variáns akár 2 hétig is képes folyamatosan működni egy töltéssel.

Segít az egészséged megóvásában

Az új generációs Watch GT 2 okos sportóra már nem egyszerűen csak a pulzusodat méri. Intelligens algoritmusa figyeli a lassú szívverés és a szívbénulás jeleit is, és – a sport módot kivéve – jelez neked, ha a pulzusod több mint 10 percre 100 fölé emelkedik, vagy 50 alá esik. A Huawei Sports és Health alkalmazásban ráadásul valós időben is megnézheted a készülék által mért adatokat.

Az edzésen túl, napközben a stresszcsökkentésben is a segítségedre lehet az okosóra: a Huawei saját fejlesztésű TruRelax technológiája rögzíti a HRV-, azaz a szívfrekvencia-variabilitás értéket, és visszajelzést küld a stresszindex mértékéről. Sőt, bizonyos időközönként emlékeztet arra is, ha ideje felállni az asztaltól, és egy kicsit átmozgatni magad, illetve számolja azt is, hányszor tetted meg mindezt egy nap.

De az okosóra nemcsak nappal, hanem éjjel, pihenés közben is figyeli a pulzusodat, a légzésedet, és értékeli az alvásminőséget, ami által felderíthetők az esetleges alvási problémák. Ugyanakkor itt még nem áll meg az óra mesterséges intelligenciával támogatott tudása: az eredmények alapján javaslatokat tesz a megoldásokra, hogy miként javíthatod az alvásod minőségét.

Ha Huawei sportórái mellett döntesz, a cserélhető szíjaknak köszönhetően az elegánsabb és a sportosabb változat közül is választhatsz, így biztosan megtalálhatod a stílusodhoz illő, különösen strapabíró darabot, hiszen az egyedi kialakítású, AMOLED HD kijelzős számlapot drágakő-feldolgozási technikákat felhasználva alakította ki a gyártó, ami a garancia az óra hosszú élettartamára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top