Aktuális

Rövidebb lehet a patikák nyitva tartása

Kevesebb ideig tarthatnak nyitva a gyógyszertárak egy új rendelet miatt.

Lesznek olyan a patikák, amelyek rövidebb ideig tarthatnak nyitva a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége (HGYSZ) szerint a szeptember elsején életbe lépő patikai létszámrendelet miatt.

Rövidebb lehet a patikák nyitvatartása

A rendeletmódosítás szerint a gyógyszertárak szaklétszámát szeptember 1-jétől a patika nyitvatartási ideje, valamint a befogadott vények száma határozza meg. Az új szabályozásnak megfelelően – amely öt kategóriába sorolja a gyógyszertárakat nyitvatartási idejük alapján – a patikák heti negyven óra nyitvatartási idő alatt egy gyógyszerészt, míg heti hetven óra felett már négy gyógyszerészt és emellett négy szakasszisztenst kötelesek foglalkoztatni.

Vagyis lesznek olyan gyógyszertárak, amelyek inkább rövidebb ideig tartanak nyitva, csak ne kelljen annyi patikust foglalkoztatniuk. A rendelet hatása főként azokon a településeken lesz érzékelhető, ahol kevés patika működik, és nehéz gyógyszerészt találni a HGYSZ szerint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top