Aktuális
Szponzorált tartalom

Három ok, amiért mi, nők jóban vagyunk a sörrel

A sör a nők barátja is, még akkor is, ha a közvélekedés ezt az italt inkább a férfiakhoz köti. Miért merjük ezt ilyen határozottan állítani? Legalább három jó okunk van rá!

A sör nem kifejezetten nőies ital – legalábbis a férfiak szerint, akik mielőtt ezt a véleményüket kialakították, elfelejtettek megkérdezni minket. Mi ugyanis biztosan egészen mást mondtunk volna a témáról. Először is elárultuk volna, hogy nekünk éppen olyan kellemes egy sör mellett üldögélve cseverészni, és éppen úgy megerősíti a kapcsolatainkat az ilyen időtöltés, mint a pasiknak. Íme az első ok, amiért nekünk is jóbarátunk a sör.

Ki mondta, hogy mi, nők nem szeretjük a sört??

 

Van azonban más, nyomós érvünk is a sör mellett, ráadásul olyan, amit a férfiak már nemigen hozhatnának fel: a sör ugyanis nagyszerű szépítőszer! Csillogóvá teszi a hajat, fényessé a körmöket, összehúzza a pórusokat, bársonyosabb lesz tőle a bőr, és még a pattanásokkal is felveszi a harcot. Ez pedig nekünk nagy kincs! Ugyan ki látott férfit sörrel hajat mosni? A nők többsége azonban már kipróbálta ezt, és jól tudja, hogy a sörre nemcsak egy buli alkalmával számíthat, hanem akkor is, ha csinosítani szeretné magát.

Végül pedig a harmadik ok, ami miatt a nők jól kijönnek a sörrel, az, hogy a sör jó. Egyszerűen szeretjük az ízét, a színét és azt, hogy frissít, szomjat olt, és feldob. A sör örömet szerez nekünk.

A sör is igényli a törődést

Van még egy dolog itt: a sör és a nők titokban „rokon lelkek”.  Abban hasonlítunk egymáshoz, hogy a sör is csak akkor mutatja meg a legjobb oldalát, ha hozzáértő kezekbe kerül. Szeretné egy férfi, hogy a párja szép, kedves és vonzó legyen? Foglalkozzon vele minél többet és minél odaadóbban! Azt akarja a csapos, hogy a söre tökéletes legyen ízében és megjelenésében egyaránt? Akkor adja meg azt a törődést neki, ami kijár! Nem idejét múlt és felesleges udvariaskodás, ha egy nőt virággal lepnek meg, és kedves szavakkal bókolnak neki, mint ahogy az sem értelmetlen hókuszpókusz, ha a söröddel gondosan bánik a vendéglős, és nagy figyelmet fordít a pohár öblítésére, a habra, a hőmérsékletre, az alátétre és minden más kicsi részletre… Ettől lesz ugyanis teljes az élmény és tökéletes a végeredmény!

A törődés a sörnek és nekünk is kijár

Ahogy nálunk, nőknél, úgy a sörnél is apróságokon múlnak a dolgok: egy hozzáértő mozdulattól ízletesebb, jobb és szebb lesz ez a remek ital. Szerencsére sokan fordítanak figyelmet már ezekre a részletekre: a Dreher Sörgyárak például elindított most egy programot, amely kifejezetten azt a célt tűzte ki, hogy a csaposok gondosságát fokozza, és emeljék azt a színvonalat, amellyel az üzletekben a sörökkel törődnek. Ennek érdekékben a programban részt vevő sörözők személyzete oktatást kap, amelynek során megismerkedhet a sörcsapolás minden fortélyával és mindazokkal a műhelytitkokkal, amelyek a sörhöz kötődnek. Ezt követően titkos vásárlók látogatják meg az üzleteket három alkalommal, akik először megfigyelik, hogy a sörözőben helyesen csapolnak-e, majd felfedik a kilétüket, és egy teszttel is ellenőrzik a személyzet tudását. Azok a sörözők, ahol a csaposok minden alkalommal átmennek a vizsgán, egy speciális minősítést kapnak, mely a vásárlók felé is jelzi, hogy ebben az üzletben valóban kiválóan bánnak a sörrel.

Ez a gondoskodás minden sörnek kijár!

Egyébként nekünk, vásárlóknak is érdemes ismernünk a tökéletes sörcsapolás lépéseit éppen azért, hogy ellenőrizhessük, szeretett sörünkkel valóban úgy bánnak-e, ahogy az megilleti. Íme tehát azok a pontok, amelyek megmutatják, hogy a csaposunk érti a dolgát, és jó sört ad nekünk:

1. A csapos tökéletesen tiszta poharat vesz elő – ez rendkívül fontos, ugyanis a hab a legkisebb szennyeződésre is rosszul reagál a pohárban, azonkívül a legalapvetőbb higiéniai elvárás, hogy a pohár, amelyből iszunk, tiszta legyen. Jobb, ha kézzel mosogatják a poharat, és nem gépben, mint ahogy az is, hogy a tiszta poharak fémrácson várakoznak fejjel lefelé fordítva, nem pedig konyharuhán vagy olyan felületen, ahol nem tud kifolyni belőlük a víz, és bedohosodnak a mosogatás után.

 

2. 2-3 másodpercig zuhannyal mossa át és hűti le a poharat. Ez azért fontos, mert a mosogatás után véletlenül a pohárba került porszemcséket eltávolítja, valamint a hideg pohárban a sörünk is tovább marad hideg. Az sem mellékes, hogy ha meleg, illetve száraz pohárba érkezik a hideg sör, az túlzott habzáshoz és emiatt lassú kiszolgáláshoz vezet. Ha a pohár falára kiülnek a szénsavbuborékok, akkor gyanakodhatunk arra, hogy a pohárral nincs minden rendben, vagy nem használta a csapos a pohárzuhanyt elegendő ideig. Ezek a buborékok rossz hatással vannak a hab szerkezetére, és kevésbé esztétikus lesz tőle a sör megjelenése.

3. Elengedi a cseppsört, amely a csőben maradt az előző csapolás óta. Ez már nem friss és nem is higiénikus – úgyhogy kötelező ez a lépés!

4. 45 fokos szögben tartja a poharat a csap alá, és elkezdi a csapolást. Amikor a sör szintje eléri körülbelül a pohár háromnegyedét, függőleges helyzetbe állítja a poharat, és tovább csapol, amíg meg nem telik a pohár. Akkor sikerült tökéletesen a csapolás, ha a hab 2-3 cm magas. A sörcsap csöve az egész művelet alatt egy pillanatra sem érintette a folyadékot vagy a habot.

5. A habot a csapolás végén a csappal készíti el, és nem magától habzik fel a sör a csapolás során. Ez azért fontos, mert az a hab, amely magától képződik, egy ún. „száraz hab”, kevésbé tartós, és kesernyésebb is, mint az a „nedves hab”, amelyet a csappal lehet készíteni. Krémesebb, lágyabb, finomabb, kicsit édeskésebb ízű.

6. A sör márkájával egyező poháralátétet tesz eléd, és a poharat erre helyezi úgy, hogy a címke feléd nézzen.

Rokonlelkek vagyunk…

A cikket a Dreher Sörgyárak támogatta

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top