Fenyőfa öltöztető

A Karácsony meghitt illata

Karácsony közeledtével egyre nagyobb a készülődés az otthonokban. Az ajándékok sorra gyűlnek a titkos szekrény alján és arra várnak, hogy díszes öltözetben a fa alá kerüljenek. A városban - lassacskán - meg sem lehet mozdulni, hiszen elindult a karácsonyi láz! Ilyenkor a vásárlás is öröm, mivel minden csodás díszekben pompázik.

Hazafelé tartva elsétáltam egy utcai árus előtt és megcsapott a fahéjas mandula illata. Azonnal meg kellett kóstolnom! A látvány, az íz és az illatok eszembe juttatják gyermekkorom boldog pillanatait, melytől még varázslatosabb lett az Advent ünnepe. Nem gondoltam, hogy ilyen nagy hatással lesz rám a “Karácsony illata”, ezért elhatároztam, hogy az illat kavalkád segítségével otthonomban is megteremtem a karácsony hangulatát. Persze a sütés-főzés még korai lenne, ezért illatosított gyertyák és illóolajok segítségével fokoztam otthonomban a hangulatot, hiszen az Advent elképzelhetetlen lenne a fenyő-, a fahéj-, a narancs- és a szegfűszeg illata nélkül.

A fenyőillat

A fenyő nélkül nem lenne Karácsony a Karácsony, hiszen illata már összeforrt legbékésebb ünnepünkkel. Fenyőillatot bármikor teremthetünk néhány csepp illóolaj segítségével, vagy fenyőágakból font asztali díszt is készíthetünk. Régebben a kandalló, vagy tűzhely tetejére raktak néhány fenyőágat, melynek illata hamar elárasztotta az egész lakást. Az illat ereje az ágvégekben és a tűlevelekben található olajban rejlik. A friss fenyőillat nem csak kellemessé, izgalmassá tesz a várakozást, hiszen illóolaját a gyógyászatban is előszeretettel használják például, inhaláló szerekben léguti megbetegedésekre.


A fahéj

A fahéj a legismertebb karácsonyi fűszerek közé tartozik, de nem csak főzéshez használjuk! Egész fahéj segítségével könnyedén illatos gyertyát készíthetünk. A gyertya az ünnep kedvelt kelléke és minden alkalomra kiváló hangulatfokozó. Készíts fahéj rudakkal díszített gyertyát! A kész gyertyát rakd körbe egész fahéjjal és rögzítsd ragasztópisztollyal. Kösd át egy díszes szalaggal majd helyezd el a nappaliban lévő asztalra. Ezután élvezd a gyertyafény varázslatos hangulatát és a fahéj érzéki illatát!

A narancs és a szegfűszeg

Vitathatatlan, hogy a narancs is a Karácsony részévé vált. Illóolaj formájában is párologtathatjuk, de ha inkább díszíteni szeretnél vele, akkor vágd karikákra, szárítsd ki, majd segítségével öltöztesd fel lakásodat! Sokszor találkozhattunk már a szegfűszeggel “fűszerezett” narancslabdákkal. Itt csak a képzeleted szabhat határt, hiszen számtalan motívumokkal díszítheted fel a narancsokat, így igazán egyedi díszek ékesíthetik otthonodat. Nem csak a látvány, hanem a narancs- és szegfűszeg illata is magával ragad majd.

Tippünk:

Ma már tudjuk, hogy a karácsonyi színek nem csupán a hagyományos piros- és arany színből áll. Ezért bátran használhatjuk a természet és a föld színeit. A sötétbarna szín például remekül illik a fenyőágból készült asztali díszhez, amelyet szárított narancskarikákkal és illatozó fahéjrúddal díszítettünk. Öltöztessük a fenyőfánkat sötétbarnába, és bolondítssuk meg a természet illatos ajándékaival! Ne feledkezzünk meg azonban a stílusos szaloncukorról, ami a karácsonyfa legfontosabb kelléke, hiszen megédesíti, feldíszíti és csillogóbbá teszi Karácsonyunkat.

A Milka csokiözön szaloncukor sötétbarna csomagolása remekül párosítható a természet színeivel, és a karácsonyfa az általunk megálmodott színben pompázhat! Koronázzuk meg az Advent hangulatát és öltöztessük csokiözönbe a karácsonyfánk!

Látogass el honlapunkra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top