Aktuális

Gingalló családi koncert Szalóki Ágival

A Gingalló című családi műsorban – ahogy azt Szalóki Ágitól már megszokhatta a közönség – népdalfeldolgozások és énekelt versek kaptak helyet. Ezúttal József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású fiatal költőnő, Szabó T. Anna versei.

Fotó: Hajdu András
Fotó: Hajdu András

Szalóki Ági délelőtt 11 órakor a nagyszínpadon várja a gyerekeket, családokat 60 perces koncertjével, mely interaktív zenés foglalkozás, zenei képességfejlesztő játékokkal, énekkel, tánccal. 

Szalóki Ági Gingalló című lemeze 2009-ben jelent meg a Folkeurópa Kiadó gondozásában. 2010-ben elnyerte Az év gyereklemeze Fonogram díjat.

 

Szalóki Ági a Gingalló születéséről:

„Szeretném, ha a Gingalló eljuthatna olyanokhoz, akik békességre, reményre, közösségre, szeretetre vágynak. Azokhoz, akik szeretnek énekelni, táncolni, nevetni, ölelkezni, játszani, a másik szemébe nézni, segíteni a rászorulóknak. Azokhoz, akik szomorúak és vigasztalódnának.

Szeretném, ha ezek a dalok előcsalnák a boldog és bölcs gyermeket a felnőttekből. Láttatnának és éreztetnének. Szerettetnének.

Kedves Gyerekek! Köszönöm!”

 

A zenekar tagjai:

Lamm Dávid – gitár

Kovács Zoltán – nagybőgő

Dés András – ütőhangszerek

Szalai Péter – tabla

Rácz Krisztián – gitár

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top