Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
sziasztok. Egyij ismerősömnek a csaladija az én kartyamra érkezik. Viszont nekem is lesz gyerekem és ez be e zavar be a csaladinal ha az enyemet is szeretnem igenyepni
Nem lehetséges, hogy 8 év alatt már megoldotta?
Az ONYF honlapján vannak már erre formanyomtatványok, itt a teljes lista: https://cst.onyf.hu/hu/nyomtatványok.html
Itt pedig konkrétan a változást (pl. új számlaszám) bejelentő nyomtatvány: https://cst.onyf.hu/hu/nyomtatványok/családi-p ótlék/524-változás-bejelentés-cím,számlaszám,utalás-módosítá sára.html
Elég,ha elfaxolod a TAJ számmal együtt az új számlaszámot.
Ha budapesti vagy,akkor Ceglédre kell,erre a faxszámra : 53/314-744.
Következő havit már az újra fogják utalni,visszajelzés nélkül.
Ha mondjuk ezen a héten elküldöd,akkor a januárit már oda fogod kapni.
Én kb egy hónapja intéztem..Nem kell,hogy a te neveden legyen a számla,nekem pl a férjem nevén van.
Ha esetleg tudsz ügyintézőt,akihez te tartozol,akkor hívd fel,tőlem pl elfogadták faxon is!
Én nemrégiben csináltam ilyent, de annyira mégsem volt közel, hogy pontosan emlékezzem.
Azt hiszem, valami olyasmi kell, hogy látszódjék, hogy a számla a neveden van. Én egy számlalevelet küldtem, ha minden igaz (persze az új szerződés másolata még jobb). És az sem árt, amivel igazolod magad, hogy nem más ír a nevedben (szem.ig.-, lakcím-, taj-kártya másolat - ellenőrzőkönyv, általános iskolai bizonyítvány, önéletrajz, aktuális horoszkóp...)
Biztos, amit telefonon mondanak, de tuti, hogy postán elintézhető, nem kell emiatt személyesen bemenni. De szerintem számlalevél + azonosító iratok másolata = számlaszám átírás (ha nincs kedved telefonon - én gyakran nehezen veszem rá magam ilyesmire).
Küldj egy levelet, h megváltozott a számlaszám. Lehet, h kéne csatolni egy számlának a másolatát is.
Szia!
Én mikor intéztem írtam egy levelet,hogy megváltozott a számlaszámom és megírtam nekik az újat,hogy oda szeretném kérni az utalást!Ajánlott levélként küldtem el!