Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nagyon ajánlom a gizella furmintot, de csak akkor, ha megfelelő hőfokra van behűtve.
Édes fehér kedvelőknek: Gróf Dégenfeld - Andante
csodálatos
Szia! Ez tényleg finom bor, én is kóstoltam.
Bár a magyar borokat részesítem előnyben, szívem szerint villányit innék, vagy környékbelit, amikor alkalmam van.
Előttem szóló leírta, amiket én is kedvelek.
Sziasztok!
Több ajánlást is szeretnék tenni.
1. Pannonhalmi apártság 2008-as rosé, ha valaki esetleg hozzájut egy 2007-hez az mégjobb, de én úgy tudom az már nem lesz forgalomban
2. Gere rosé (illetve a porugieser is ettől a pincészettől)
3. Aki Gyöngyösön jár a Károly Róbert Főiskola Pincészetének cabernet savignonját és roséját csak ajánlani tudom. Olcsó és nagyon finom borok.
A rosé borokat jól lehűtve érdemes inni.Egy tavaszi, nyári esti beszélgetéshez jól illene.
A vöröseket pörköltekhez nagyon tudom ajánlani.
Chenet - Merlot
Intersparben vettem, árához képest kitűnő bor. Nagy vörösborínyenc nagybátyám is megdicsérte, amikor ivott belőle nálunk.
Nekem egyszer a hugom hozott egy isteni fehér bort. A neve Dolce Vita volt, de hogy melyik pincészetből és/vagy évjáratból sajnos nem tudom. Véletlenül kidobtuk az üveget.
Ha esetleg felismerné valaki ...örökké hálás lennék.
Annyit mégis csak tudok még róla, hogy Irsai Olivér volt az alapja és zöld színe volt az üvegnek.
Sima este: Csányi pincészet féle Villányi Cabertnet Sauvignon (új, vlágos cimkés).
Extra este: Vylyan Villányi Cabernet Sauvignon Selection Barrique 1999
CSak úgy: Szent István Korona Etyek-Budai Chardonnay
Példák.
Naq meg persze Bock Ermitage. Meg egy csomó más!
Monte Verdi Dolce Novella - eper ízesítésű vörös bor
olasz bor, nagyon kellemesen édes
Vinsanto - görög bor Santorini szigetéről, hasonlít a Tokaji aszúra
Fehér: Neszmélyi Irsai Olivér
Rosé: György Villa Pázmándi Rosé
Vörös: Wunderlich portugieser
Akik elsősorban a száraz, esteleg félszáraz, szőlős, gyümölcsös aromájú borokat szeretik, ezeket imádni fogják...
Igen, valahogy így képzeltem a fórumot. Mennyi bor, amiről még nem is hallottam, de ha legközelebb választunk, és valamelyikről beugrik, hogy jót írtatok róla, segít a döntésben.
Le lehetne írni mellé, hogy milyennek találtátok. Könnyű vagy testes. Vagy hogy mi mellé ittátok. Bár ezzel kapcsolatban mi sokszor nem tartjuk be az ajánlást. Pl. azt a rosét indiai kaja mellé ittuk.
Egy meleg nyáresti vacsorához a nagy kedvencem a Budai Cuveé (a 2007-es csúcsbor lett) a Nyakas pincészettől!
Nem vagyok borszakértő, csak a főiskolánk, teljesen más téémájú, borvidéken volt, és volt alkalmunk borászati kurzust hallgatni.
IzlésemL Szekszárdi Kékfrankos, Cabernet Savignon- Vesztergombi.
A múlt héten volt egy vacsoravendégünk, aki rosét kedveli. Így azzal vártuk a vacsora mellett. Nagyon meglepett már az illata, amikor felbontottuk, és az íze is, ahhoz képest, hogy nemvagyok rosékedvelő, nagyon finom bor. Gyümölcsös ízű, és egyáltalán nem savas. Konkrétan ez a bor adta nekem a topicindítás ötletét:
Ez a bor: Frittmann Kékfrankos Rosé 2008 volt. Nagyon tudom ajánlani.
A Lidl-ben kapható egy Dél-Afrikai vörösbor, az is nagyon finom, de arról részleteket nem jegyeztem fel, régebben ittuk.