Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Duplo hangszigetelés,ablak
2012-11-15 21:261.
Torolt_felhasznalo_615948
Létrehozva: 2012. november 15. 21:26
Óriási zaj van a lakásban, ablakok pár éve lettek kicserélve, de úgy túnik, még mindig kevés a hangszigetelés. Elköltözni nem akarunk, viszont több milliót sem tudunk most beleölni ebbe a lakásba csak az ablakok miatt. Hosszas töprengés után úgy döntöttünk, megpróbáljuk a duplo (nem dupla, tehát nem elírás) ablakszigetelést felszereltetni. Neten olvasgattunk róla, videokat is láttunk, de minket mégis inkább a személyes vélemények érdekelnének. Van valaki, aki megcsináltatta otthon, vagy ismerőse, rokona, szomszádja alkalmazta ezt a zajcsökkentő módszert? Tapasztalatok, vélemények, érvek mellette és ellen, minden érdekel. Nálunk kb. 200-300 ezres beruházást igényelne, úgy számolgattuk. Gyakorlatilag a jelenlegi ablakokra raknak rá még egy réteg üveget. Előnye, hogy kevesebb anyagi ráfordítással megoldható, mint a teljes ablak csere program, (3 vagy 4 évvel ezelőtt berakott, egyébként hibátlanul működő ablakokat nem akarjuk kiszedetni), maga a művelet nem jár különösebb kosszal, felfordulással. Azt mondták, kb. 3 órahossza alatt készen van, és egy áttörléssel, meg egy porszívózással rendbe lehet utána rakni a lakást. Eddig nekünk rendkívül szimpatikus minden. Persze, elkapkodni sem akarjuk, ráfaragni még kevésbé. Lássuk, mit mondtok Ti, ki javasolja, ki ellenzi, esetleg szakember van most fenn az nlc-n? Minden vélemény érdekel, mert ezen fog múlni, hogy tudunk-e itt maradni ebben a lakásban hosszabb távon. Köszönettel! H.
Egyetértek, a honlapon ígért csökkenést közel sem hozza, ha a keret nem szigetel jól. Sajnos nálam is ez volt, bár ötöd annyiba kerül mint a hangszigetelő ablak, a hatása is kb olyan.
Már nyilván nem aktuális a téma a topiknyitónak, de ha valaki rákeresne szeretném megosztani a tapasztalataim, hogy ne járjon úgy, mint én.
A duplo-duplex hangszigetelés valóban jól hangzik és jó eredményeket is hozhat ha nem vesszük figyelembe az alábbiak, amiről persze a cég szakemberei nem tájékoztatnak:
- megfelelő-e az ablakkeret szigetelése? (nincs értelme a dupla ablaknak, ha maga a keret engedi át a zajt)
- tervezzük-e, hogy nyitogatni fogjuk az ablakokat? (a dupla üveg iszonyat súllyal bír és ha nyitjuk az ablakot, az szépen süllyed, mert az eredeti keret nem ahhoz a súlyhoz lett tervezve, ergo nem bírja megtartani, nálam kb. 2 hetente állítani kell rajta, hogy be tudjam zárni normálisan az ablakot, különben ugye egyre zajosabb lesz)
- az ablak zárását nehezíti még egy szigetelés, amit felragasztanak körbe az ablakra
- ár-érték arányban sztem nem éri meg: 2 ablakra való duplo-ból az egyik ablakot kicseréltethettem volna keretestől egy 3 rétegűre
Szia!
https://www.facebook.com/redony.reluxa?ref=strea m
Ajánlóm ezt az oldalt,tanácsot kapsz minden kérdésedre,ablak ügyben is.
Nem rég szigeteltük az ablakokat,bevésték a fakeretet,szigetelőanyag,KFT. által,de nem ér semmit,a hideg ugyan úgy jön be,párás az ablak,stb....,de másnak,más embereknek sikerült.
Sok sikert!
Persze, mindenképp megírom majd. Ma voltam méret alapján füldugót készíttetni, mert valahogy át kell vészelni a köztes időszakot is. Picit fura volt, mikor azt a képlékeny anyagot belenyomták a fülembe, de remélem, jó lesz a füldugó, ha elkészül majd. Az ablakokból okvetlen meg kell néznünk néhány referenciát. Most megyek aludni, bízom benne, ír majd valaki, aki már megcsináltatta az ablakait. Jó éjt!
Rákerestem, látom, írnak referenciát!
Nem rossz!
Mondd, hogy szeretnél 1-2-vel személyesen találkozni, hozzák Neked össze!