Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Takarítási praktikák
2004-10-19 17:031.
Torolt_felhasznalo_567979
Létrehozva: 2004. október 19. 17:03
Sziasztok. Kerestem a régi topicok közt, de mindenki csak takarítónőt keresett, meg takarítást vállalt volna.
Arra gondoltam, hogy biztosan vannak jó ötleteitek egy-két takarítási feladat elvégzésére.
Én mindjárt kérdeznék:
Hogy lehet a WC-deszkán azokat a csavarokat tisztán tartani, amivel az ülőke oda van fogatva a csészéhez?
Vagy a kád és a csempe találkozásánál a rést a burkoló nálunk ilyen műa. habizével töltötte ki, ami állandóan penészedik. Rakom rá a penészölőt, de 1-2 nap és mintha misem történt volna:(
Szóval? Van ötletetek?
Arra gondoltam, hogy biztosan vannak jó ötleteitek egy-két takarítási feladat elvégzésére.
Én mindjárt kérdeznék:
Hogy lehet a WC-deszkán azokat a csavarokat tisztán tartani, amivel az ülőke oda van fogatva a csészéhez?
Vagy a kád és a csempe találkozásánál a rést a burkoló nálunk ilyen műa. habizével töltötte ki, ami állandóan penészedik. Rakom rá a penészölőt, de 1-2 nap és mintha misem történt volna:(
Szóval? Van ötletetek?
Sziasztok, gondoltam megosztom a saját, jól bevált WC kagyló vízkőtelenítési módszeremet, ami után garantáltan ragyogni fog a WC.
A dolog lényege, hogy éjszakára ecettel kell feltölteni a kagyló alját, így a szernek van ideje lemarni a vízkövet.
részletes leírás:
https://adamszkidugulas.hu/a-wc-vizkotelenitese-hazilag/
Talán még annyival egészíteném ki a leírást, hogy megéri egy olcsó, merev sörtéjű fogkefét is venni, amivel a nehezebben hozzáférhető helyeket is ki lehet sikálni, például a WC ülőke rögzítése körül.
Az ecet amúgy nagyon hatékony bármilyen vízkőkiválás ellen, így tipikusan a fürdőszoba tisztítására. Én a fogkefés módszerrel még a fugákat is kitisztítottam magamnak, de hogy elkerüljük a fugák valamilyen elszíneződés lehetőségét, ezért próbaképpen javasolt lenne először csak egy kis, s eldugott helyen kipróbálni azt.
es meg irni is lehet bele...
Szia,
Erre is van külön vödör szerintem, vagyis én már láttam, amibe ki lehet csavarni. :)
Én is kérnék egy kis segítséget.
Elég nagy közös terület a lépcsőházban, és szeretnék venni egy olyan széles felmosó mopot, amivel az áruházakban takarítanak. Hogy kell ezt kifacsarni, le kell mindig venni a moptartóról??
Ilyen mopot
http://www.tisztitas.hu/?mod=termeklap&id=43570
és ilyen egyvödrös facsarót vennénk:
http://www.tisztitas.hu/?mod=tcslista&id=9616
Gondolom egy 50 centissel haladósabb mint egy viledás felmosóval...
Teri
Ém megkértem a férjem, hogy tanulja meg, hogyan kell szétszedni. Kb. 30 perc net böngészés és egy csavarhúzó vásárlás után szétszedte és kitakarította a Whirpool felültöltős gépünket. Előtte eceteztem, meg mindent, de nem használt. Mikor szétszedtük egy mozdulattal ki lehetett törölni a lerakódott ragacsos maradványokat. A szét és összeszerelés kb. 20 perc volt. Azóta évente szétszereli már rutinból.
Teri
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
A mosógépemről van szó. Nem vízköves, hanem a szürke, nyúlós, büdös lepedékkel van bajom. Kipróbáltam már többféle mosógép tisztító szert, ecetes átmosást. Ha kiveszem a szűrőt és áttörlöm a csövet ameddig be tudok nyúlni, mindig ott van. Ha van ötletetek, nagyon megköszönném.
Sziasztok!!! Látom elég jó ötleteket tudtok adni a problémákra.
Szeretnék én is tanácsot kérni.
Mosogató tálcát cseréltünk és sajnos nem nyerte meg a tetszésemet a használat során. Mikor elmosogatok és kiöblitem akkor is olyan foltos marad és nem lesz szép csili-vili a felülete. Ezzel mit lehet kezdeni. A márkája Balnco.
Nekem ami korábban volt kb. 10 évig, csupa fényes volt a belseje nem ilyen mattosított és mikor elmosogattam csak öblitettem egyet és nagyon fényes tiszta felülete volt.
Ez ügyben várom, hogy van-e valami szuper ötletetek.
Köszönöm előre is a segítséget.
Nekem a kedvenc fehérítőm a nátrium-perkarbonát (fehérítő só) ami erős tisztító, folteltávolító, szagtalanító, de főként kiváló fehérítő!
A gyümölcs foltokat, kávéfoltot, vérfoltot is ki tudom vele szedni! Gyakran úgy mosom ki a ruhákat, hogy beáztatom a ruhákat fehérítő sóba kb 2-3 órára (ettől az elszürkült függöny is kifehéredik!) A főmosáshoz 2 púpozott evőkanál mosószódát, 1 evőkanál púpozott evőkanál mosószappan reszeléket adagolok. Öblítéshez ecetet használok egy kis levendula olajjal (jó fertőtlenítő) vagy citromolajjal ami friss illatot ad a ruháknak!
De van egy kedvenc könyvem, ahol rengeteg háztartási praktika van összegyűjtve! Ha nekiállok nagytakarítást végezni, akkor csak kinyitom és már is rengeteg ötletet kapok! És a mi a legfontosabb, hogy mind környezetbarát alapanyagú praktika!
hajlakkal
amint ráfújtad, várj picit és még nedves állapotában töröld le
Egészséges – Természetes – Sokoldalú – Erőteljes – Takarékos – Korszerű – Csendes – Egyszerűen kezelhető – Tartozékai praktikusak – Környezetbarát – Költséghatékony – Vízálló – Ütésálló – Szinte korlátlanul használható – Megbízható – Könnyen karbantartható – Fürge.
1. Száraz és nedves porszívózás vízszűrővel
2. Gőzölős fertőtlenítés
3. Gőztisztítás és porszívózás egyszerre
4. Profi gőzölős vasalás
5. Légtisztítás és aromaterápia
6. Párásítás
nézd meg videón hogy működik ez a takarító rendszer vegyszerek nélkűl!
http://zeptermedical.hupont.hu/8/uj-teljes-koru -takaritorendszer
Egészséges – Természetes – Sokoldalú – Erőteljes – Takarékos – Korszerű – Csendes – Egyszerűen kezelhető – Tartozékai praktikusak – Környezetbarát – Költséghatékony – Vízálló – Ütésálló – Szinte korlátlanul használható – Megbízható – Könnyen karbantartható – Fürge.
1. Száraz és nedves porszívózás vízszűrővel
2. Gőzölős fertőtlenítés
3. Gőztisztítás és porszívózás egyszerre
4. Profi gőzölős vasalás
5. Légtisztítás és aromaterápia
6. Párásítás
nézd meg videón hogy működik ez a takarító rendszer vegyszerek nélkűl!
http://zeptermedical.hupont.hu/8/uj-teljes-koru -takaritorendszer
Van a színfogó kendő, ami a színes ruhákhoz van, de a fehéreknél azt vettem észre, hogy fehérebb lett a ruha.
Vagy esetleg egy mosópor váltást lehetne, hiszen azon is sok múlik.
Nem ezüst, csak ezüst színű bizsu fülbevalót mivel tisztítsam meg, ugyani bezöldül, befeketedik, de szeretem.
Van valami, ami eltünteti a zöld részeket?
Nem igazán ebbe a fórumba tartozik, de hátha tud valaki segíteni.
Tudtok valami jó fehérítőt? Ugyanis egy pár ruhám sárga lett és a hipó nem segített.
Valakinek nagyon bevált termék vagy házi praktika? Köszi.
Igen, létezik vízüveg(nátrium-szilikát) és ragasztószerek készítésére használják. Ilyen alapú ragasztóval lehet megragasztani az üveget, a porcelánt vagy kerámiát, de impregnálószerként is használják tűz ellen fán és textilen is.
Szerintem túl tömény ecetet használtál, elég ha felhigítod, akkor a végeredmény nem lehet rossz. :)
SOS!!!! Hogyan szedjem ki a szőnyegből a mézet???? Most borult rá. Nagyon fontos lenne!! Előre is köszönöm :)
Sziasztok!
Van tippetek, hogyan szedhetném le a bőrülésről(mű) a tollfirkákat?
Köszönöm!!!
Létezik olyan anyag, hogy vízüveg. Szerintem festékboltban vagy ilyen helyeken lehet kapni. Azzal kell kiönteni a váza belsejét.
Az ecettel én jól megjártam. Lemarta az aranyozást a csaptelepemről . És a zuhanykabin üvegét is megmarta. Sajna nálunk olyan kemény a víz, hogy betonozni lehet vele, és vért izzadok azzal a hülye kabinnal. Van tippetek? A másik meg az a nyomolult sziloplaszt, amivel a rések ki vannak nyomva. Még szerencse, hogy penészgátós. Így is ugyanúgy penészedik, sárgul, és még a szöszök is ráragadnak. Mit mondjak. Bosszantó
A Zepter és a termék nehezen elválasztható egymástól.
Kb. 3x-osan túlárazott termékek, így ez a cucc is. Nézz szét mm-ban vagy EW-ben, jobban jársz. Nem kell kifizetni az MLM-piramis sokszintű jutalékát.