Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Leirnatok, h pontosan mit ertetek furcsa stilus alatt? Nekem az endokrinologus ot ajanlotta, de a "furcsa" stilusu orvosokbol mar elegem van, olyat szeretnek valasztani, aki turelmes, empatikus, nem ironizal. Koszonom elore is a valaszotokat.
Szia Gina!
Engem 3 éve műtöttek szintén porckorong sérvvel,Debrecenben.A műtét sikeres volt,de elrontottam,igyekeztem visszamenni dolgozni,így rá egy évre ismét kialakult egy.Két hétig fektettek Kerepestarcsán,hátha visszahúzodik,de nem.Kiderült MR-en leszakadt.DR. Orbay Péter operált,neki köszönhetem,hogy ismét lábra tudtam állni.Maradandó károsodásom van,de az nem a műtétnek a következménye,hanem a két heti, idegszál nyomódásának. Lehet furcsa modora van a doktorúrnak,viszont azt is ellehet mondani róla,hogy nagyon nagy tudással és szakértelemmel rendelkezik.A neten utánna is tudsz nézni.Nekem,ha bármilyen panaszt észlelek,nagyon segítőkész és bármikor számíthatok rá.Azt azért tegyük hozzá,hogy ugyanolyan a gerinced már nemhiszem,hogy lesz.Én már annak is örülök,hogy tudok járni és nem bénultam le.
Üdv:Ibolya
Mielőtt szentté avatnák a Doktor Urat, azért én is elmesélem a mi esetünket.
Mi túrázni jártunk 30-40 km naponta, evezni,párom műszerész volt. 2010 nov közepén erős fejfájással került kórházba. 2010 dec.ben hipofízis cisztával műtötte Orbay Péter. Szerinte a műtét jól sikerült. Laci még 5. nap sem nyitotta ki a szemét, nem nyelt, nem beszélt, úgy feküdt ahogy műtét után az ágyra tették, keze lába nem mozdult. Ilyen állapotban paterolta vissza Vácra a Neurológiára. Unokatestvérem orvos,de nem mondta, hogy rokonunk, felhívta Orbay Pétert, aki Neki elmondta, hogy becsusszant a hipofízis valami csontocskához és roncsolódott. Nekünk még 8 hónap múlva, mikor beállítottunk tolókocsival is azt mondta, hogy a műtét sikerült. Budakeszi rehabilitációról kellett volna visszavinni Lacit 2011 febr-ban kontrollra, de nem vitték. Persze a Doktor Úr nem hiányolta, eszébe nem jutott érdeklődni, sunnyogott. Mi a zárójelentést csak 2011 okt-ben láttuk addigra került haza a különböző rehabilitációkról, ezért akkor mentünk vissza kontrollra. Azt, hogy műtét közben bármi történhet megértem, de, hogy még segíteni, vagy javítani sem próbált meg Laci állapotán, hogy ajánl rehabilitációt, ez a felháborító és a sunyítás. Most még mindíg tolókocsi van, 50 m menés bottal, bal keze béna , öltözni, mosdani nem tud egyedül és a beszéde sem teljesen érthető. Milliókat költöttünk szanatóriumokra és 3500 ft a gyógytornász egy órára és még most is jár, mert reméljük, hogy amit a Doktor Úr elszúrt mi helyre tudjuk hozni.Ha ezt nevezik furcsa stílusnak, hát akkor ezzel egyet tudok érteni.
Az már csak ráadás, hogy Budakeszin a rehabilitáción nem vették észre a tüdőgyulladását hetekig aztán Törökbálinton 2 hétig szívták a vizet a tüdejéről. Törökbálinton volt 2 igazi DOKTORNŐ aki segíteni próbált és segített is. Veresegyházon a Misszióban a Combnyaktörését 3 hétig nem vették észre, húzódásként kezelték. De szerencsére Laci erős és az összes orvosi beavatkozást túlélte .
Szia!
Engem Ő műtött meg,idén júliusban. (Én már csecsemő korom óta ebbe a kórházba járok, és már sokszor megműtöttek). Sajnos nem tudom, hogy van-e egyszemélyes privát szoba. Nagyon kedves, bár furcsa a modora. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Előre is bocs, ha zavartalak a levelemmel.
Üdv: Zsuzsi08
Szia!
Köszönöm a hozzászólást. Ha minden igaz, engem porckorong-sérvvel fog műteni.
Üdv
Gina
Szia Gina!
Péter gyerekkori barátom,a sors úgy hozta,hogy édesanyámat 6 éve
jóindulatú agydaganattal kellett műteni.A műtétet Péter végezte el,ami
tökéletesen sikerült,csak hálával tudok gondolni rá.Stílusa kissé szokatlan,
mint minden zsenié,de szakmai hozzáértése világszinvonalú.Ösztöndíjjal
az USA-ban képezte tovább magát,megismerve olyan módszereket,amik
még Európában is szinte ismeretlenek voltak.Csak jót tudok róla mondani.
Remélem segítettem.
Üdv.Zoli1970