Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
A betegség üzlet
Sziasztok!
Szomorúan tapasztalom,hogy a betegség egyre inkább üzlet.
Jobbnál jobb magánklinikák ,kórházak,gyógyítók ajánlják gyógymódjaikat,és gyógyszereiket ,borsos összegért,csak az a kérdés,akinek nincs annyi pénze hogyan fog meggyógyulni.
Tanfolyamokat végezhet el bárki,hogy meggyógyítsa magát, szintén tízezrekért.
Van még egyáltalán olyan ember,aki ingyért gyógyít,emberségből?
Szerintetek melyik módszer segít saját magunkon,és nem kell megfizetnünk érte így vagy úgy?
Akkor sok mindenen mentél keresztül,és rendes tőled hogy segítesz. Remélem kellően befogadják amit adsz.
Hali! Ingyen gyógyítás nincs, de emberségből van. Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy az sem gyógyítás, hanem csak egy közvetítés az emberi test energiájához.
Én azt látom, hogy a betegséget megelőzi az egészség, és egészséges állapotban sajnos nem gondolunk arra, hogy amikor ez az állapot megváltozik, akkor bizony meg kell fizetni a nem odafigyelés árát.
Személy szerint nagyon sok pénzt, időt, szórakozást adtam fel azért, hogy most tudjak segíteni magamon és másokon. De az is igaz, hogy nem erőltetem senkire, hogy én meg akarom "gyógyítani". Kizárólag a barátaim és az ő barátaik részesülnek abban a "haszonban", amiért én már keményen fizettem.
Sokan túl sok gyereket szülnek, nincs munkájuk,rossz körülményeik vannak,és bátran vállalnak újabb családot,a segélyre,és a családi pótlékra alapozva.Ezek a gyerekek nékülözni fognak,és ez kinek jó?
Én is úgy gondolom, hogy leginkább megelőzni kellene a dolgokat - természetesen amit lehet. Sokan sírnak a rendelőkben, hogy milyen betegek, meg most még fizetni is kell érte..De közben 120 kg az illető, nem mozog semmit, stb. Azt gondolják, hogy ha beveszik a gyógyszert, azzal megtettek magukért mindent. Tudom, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a sok zöldséget, gyümölcsöt, meg egyáltalán az egészségesebb kajákat, de pl. a séta az ingyen van... Meg a kevesebb kaja is olcsóbb...
Amúgy én is, amíg tehetem, magándokihoz járok. Én megfogadtam, hogy ha TB alapon megyek, nem adok senkinek pénzt. CSak hát akkor legtöbbször ennek megfelelően bánnak az emberrel. Így inkább magándokihoz megyek, ott legalább tudom, miért fizetek... Persze a szörnyű az, hogy közben rengeteg tb-t befizettem (meg fizetett utánam a munkaadóm). Én is tudom, hogy a dokikat sem fizetik túl. Talán rendezni kéne a bérüket, de vajon mennyi lenne az "elég", ami mellett nem fogadnának el hálapénzt?
UL= urban legend, azaz városi legenda.
Itt egy cikk, a hvg-set keresem...
http://www.urbanlegends.hu/2007/09/19/hitek-es -tevhitek-a-vitaminokrol/
A cikk ebben a hvg-ben van
http://hvg.hu/hvgfriss/2007.38.aspx
de ahogy látom, elektronikusan csak előfizetők számára elérhető.
Egyetértek.
És azokat sem vinném el a hátamon, ahol a fél falu rokkantnyugdíjas, mert "így doktor úr, mindketten jól járunk".
Meg aki nem hajlandó diétázni, 150kg, és az én tb-mből műtik gyógyszerezik, a szerzett cukorbetegsége miatt.
Meg aki 8 általánost ha végzett, soha nem dolgozott, de azért a 4ik gyerekét szüli a segélyre...
"szándékom szerint NEM VINNÉK el a hátamon olyanokat, akik - velem ellentétben - minimálbérre vannak bejelentve és még a kisebbik gyerekük is négykerékmeghajtású terepjáróval jár a fizetős budai gimnáziumba! És velem ellentétben ők - csodák csodájára! - meg tudják fizetni azt a plusz egészségügyi szolgáltatást, amelynek az alapját az én és a hozzám hasonlók masszív, évtizedes befizetése adja, amit ők a jogaszbályok hathatós rendelkezései mellett remekül megspóroltak. És majd a végén jól kioktatnak arról, hogy nekem mindezek mellett miért nincs saját különbejáratú eü. befizetésem, hát úgy kell nekem!"
Helyettem mondtad, alienor. És ugyanígy megkapják a "minimálbérükre" a gázár-támogatást és minden mást, majd pedig valaki, aki fehéren ugyan de 5-10-szeresét keresi mint én, nyilatkozik, hogy mért nem tanultam meg gondoskodni magamról 1979 és 1990 között! Na, vajon mért nem? És azóta? Na, vajon mért nem?
Ez különösen az olyan "bomba üzlet" gyógyszarokra vonatkozik, amit abba se szabad hagyni. (vérnyomás, antidepi, koleszterin stb)
Rásózzák a nénire, aztán életev végéig veszi, ha kajára sincs pénze ezt akkor is. Na, ez valóban szemétség!
A probléma azokkal van,akik sok pénzért szarul gyógyítanak,Pl:állami kórházban,megy az idő,a beteg nem gyógyul,mégis elfogy pénz.
Akkor érdemes maszekon orvoshoz menni.
Én nem azt tartom borzalmasnak hogy az orvosok nem ingyen gyógyítanak.Ha tehetem magán dokihoz megyek,leperkálom neki amit kér,de nyugodtan távozom hogy alaposan megvizsgált és ellátott.A kórházakban 10 perc alatt le vagy rendezve,magán dokinál volt hogy 1,5 órát ültem bent,mert olyan bajom volt,hogy rengeteget kérdezett mitől lehet stb.Az biztos hogy magán orvosokban még nem csalódtam,habár a pénztárcám megsínylette a dolgot. De ha ez kell hogy normálisan ellássanak,és nem bánom.
Nekem azzal van bajom igazából,hogy a gyógyszerekből csinálnak üzletet.Nem azért adják hogy meggyógyulj,tüneteket nyomnak el vele.Elmész egy infulenzával a háziorvosokhoz,beszeded a bogyókat,meg is gyógyulsz,de jövőhéten mehetsz nőgyógyászhoz is,mert az a gyógyszer amit szedsz,megölte a hüvelyflórádat is,meg vehetsz probiotikumot,mert a hasad is megy,a legyengült immunrendszeredre szeded a C-vitamint,és megint ott vagy,ahol a part szakad....
Szerény véleménye szerint a vitamint valóban nem forgalmazni kellene, hanem enni gyümi és zöldség formájában
De tudod, mi történik ilyenkor? BEírod, aztán jönnek a vitaminforgalmazók, és hozzák a legkülönfélébb UL-eket, hogy "nincs már annyi vitamin a mai gyümölcsökben-zöldségekben". Pedig ez is hazugság, van egy nagyon jó hvg cikk erről.
Mindjárt be is kapok egy óriás piros almát, itt mosolyog az asztalomon.
Kedves nahát!
Igazad van,ezzel teszünk magunknak és másoknak a legtöbbet.
Nem szabad elhízni, normális kajákat kell enni, nem kell dohányozni, mozogni viszont igen, egészen gyerekkortól, ha lehet!
Talán csak Teréz Anyáról hallottam, aki ilyen volt...
Én csak olyanokat ismerek, akik sok vagy kevés fizetést kapnak vagy az államtól az adófizetők pénzéből, és/vagy közvetlenül a betegtől, mások meg gyártanak, eladnak gyógyszereket és abból élnek meg...
De mi ezzel a gond? Én is fizetésből élek...
...mert ez ez új eü ellátási törvény arról szól, hogy az állam - az esélyegyenlőség nevében - mindenki után fejenkét azonos kvótát fizet az alapot kezelő pénztárnak és azt meg értelemszerűen nem fogja érdekli, hogy az államnak befizetett összeg részemről mennyi volt. (mert az Állam ugyan miből tudná a nem befizetőket finanszírozni, ha nem a MÁSOKTÓL befolyó pénzből???)
Én meg - mivel sajátos körülményeim folytán nem tudom a kötelező befizetéseimet megbűvölve csökkenteni - , a befiezetések után pedig nem marad plusz befizetésre - magamnak, magamra...
"- Van még egyáltalán olyan ember,aki ingyért gyógyít,emberségből?
-Ugyanannyi ember gyógyít ingyen, ahányan ingyen szerelik a mosógépet, terveznek házat, vagy szerelik meg az autódat."
Igen, ez így van. Bizonyos szakmákat nem lehet úgynevezett elhivatottság nélkül művelni akármennyi pénzért sem. És vannak, akik még fizetnélnek is inkább, hogy szívvel lélekkek csinálhassák.
Az a kérdés, hogy kihez kerülsz... De ki mondta, hogy a szerencse nem számít, vagy hogy nem menthet életet egy adott pillanatban? Az egész élet egy nagy lutri, mégis mindannyian szvesebben mennénk biztosra, vagy még biztosabbra!
Az természetes, hogy semmi sincs ingyen, így az egészség sem. És akár szívesen elviszek a hátamon - az egészségügyi törvény szerinti szolidaritási elv alapján - néhány nagyon beteg embert, hajléktalant vagy egyéb rászorulót. De NEM viszek, vagy szándékom szerint NEM VINNÉK el a hátamon olyanokat, akik - velem ellentétben - minimálbérre vannak bejelentve és még a kisebbik gyerekük is négykerékmeghajtású terepjáróval jár a fizetős budai gimnáziumba! És velem ellentétben ők - csodák csodájára! - meg tudják fizetni azt a plusz egészségügyi szolgáltatást, amelynek az alapját az én és a hozzám hasonlók masszív, évtizedes befizetése adja, amit ők a jogaszbályok hathatós rendelkezései mellett remekül megspóroltak.
És majd a végén jól kioktatnak arról, hogy nekem mindezek mellett miért nincs saját különbejáratú eü. befizetésem, hát úgy kell nekem!
Én is fizettem, megállapodtunk az orvossal egy összegben és ez az első vizsgálattól a varratszedésig terjedő szakaszt fedezte.
Úgy volt a megállapodás, hogy akkor is ennyi ha zavartalan a terhesség és csak akkor megyek vizsgálatra, amikor esedékes és akkor is annyi, ha ne adja Isten, de végigfekszem a terhességet. Így volt korrekt, előre tudva, hogy mire számítsak. igen számít a biztonság, de ugyanígy vagyok a fogorvossal is, idegenhez, sztk-ba nem megyek. Lehet, hogy jó orvost fogok ki, de lehet, hogy nem. Nem mindegy.
Abban is, hogy anyumnak drágább negyedévente 2500 Ft-ot fizetnie, h rendbejöjjön a koleszterinszintje, mint havonta ugyanennyit koleszterinszint csökkentőkre
Az 500 mg-os C vitamin 100 db-os kiszerelésben 1100,- Ft-ért szintén többe kerül, mint a 30 db-os patikai 502 Ft-ért (1673,-Ft /100 db), arról ne is beszéljek, hogy egy Actival 1 havi adagja 2013 Ft, míg én több hatóanyagút 1300,- Ft-ért szerzek be Hol?www.vitaminkiraly.hu
Lenkei iránymutatást ad, és tudást - el lehet utasítani, nem kell elfogadni. Viszont én imádok egészégesen élni, mert tudom azt is, milyen volt, az év 9 hónapján allergiától kíkóldva szinte vegetálni a "gyógyszerek" segítsége mellett
lemaradta fele:
köszönöm. Szerencsére oda mehetek szülni, ahova akarok, de bizony orvost kell fogadni, mert ha nincs saját orvos, akkor fütyülnek az emberre, a legszarabb, büdös, csatornaszagú kórterembe dugnak be, a dokik nem figyelnek oda, sajnos megtapasztaltam. Most van orvosom, oda is figyelnek rám, de fizetni kell.
Mert persze Lenkei teljesen ingyen és bérmentve, karitatív alapon adja a könyvet, a "csodaszereit" meg főleg...
Sajnálom, ha nem vetted észre, hogy ez a vitaminforgalmazás mekkora biznic!!!!! Egészséges embereknek eladni valamit, amire nem biztos, hogy szükségük van... Ez ám az igazi nagy kaszálás!
Ha én akár a háziorvosomhoz is megyek, már évek óta külön díjazás nélkül, időpontra is megtehettem. Ezirányban nem volt rossz a tapasztalatom, még a balesetin sem.
Amit én most látok a környezetemből élőknek "köszönhetően", hogy egy rákos beteg a sugárkezelésre meg a kemoraközel 400 km-t utazik. Még jó, ha van ismerős/rokon, aki ki tud venni szabit, rendelkezik autóval, h segítsen. Korábban ez nem volt...
Nem irigylem az időseket, akikért nem fog senki sem kapkodni, holott ledolgozott éveik alatt ők is megfizették már a maguk kötelezettségeit... velük mi lesz?
Rövid ideig voltam tengerentúlon, ahol az emberek jó része nem tudta, csak az alap eü. biztosítást fizetni. Csak épp azon imádkoztak, h nehogy komolyabb bajuk legyen.
A baj forrását én ott látom, h erről a népről még egy bőrt lehúzni - mi marad akkor? A lakosság többsége el van adósodva, s hitelük bevállalásakor már nem lehet semmilyen távra tervezni, még rövidre sem.
Addig, mig az állam termérdek pénz költ a kicsi széfjeire és egypár ember ezen meggazdagodik, míg a határőrállomány átszervezésekor 39 éves irodai (jogi) dolgozó 200 e Ft-os nyugdíjt kap ezért - addig hagyják a jónépet kicsit megerősödni ...
Nem irigyellek, 10 éve könnyebb volt szülni pénztárcailag is. Legalább azt elvetették, hogy csak a lakóhelyedhez közeli kórházban szülhetsz? Vagy maradt a régiben és bárhol, ahol számodra kedvező lehetőségek vannak? Mert volt valami ilyesmi feltevés is. A babáhordáshoz jó egészséget és sok örömöt!!
Kapsz választ némely felvetésedre, s segítséget is, hogy hogyan lehet másként.
A gyógyításért a történelem minden pillanatában kellett fizetni. ìgy most sem várhatjuk el hogy ingyért gyógyítson valaki, ö gyógyítson meg engem de ö haljon éhen? nem fizesünk, csak nem mindegy hogyan.
most kötelezve vagy egy biztosítónak fizetni aki azt csinál amit akar. beküldi a gyereked egy lepratelep korházba, ahol a gyerek fertözönek még fürdöszobája sincs. és fizess az ágyért is ha a gyerekkel akarsz maradni.
akkor inkább fizetnék egy olyan biztosítónak akinél külömbözö kategóriák vannak. ha pl elesek az utcán éjszak és eltörik a lábam, ne a hajléktalan büdös alkoholistákkal kerüljek egyhelyre, hanem kapjak a pénzemért megfelelö ellátást, és ne nekem kelljen a gyógyszerét a patikába kiugrani.
ha terhes vagyok akkor ne kelljen órákat várnom egy sztk-ban hanem kapjak idöpontot a dokimnál, de ezt mind a biztosítom fizesse. szóval ha fizetek valamiért azért kapjak is valamit. ne csak egy rakás szart.
Jó, de én akkor nem akarok több TB-t fizetni, (20 éve fizetem), annak összegét kiegészítem és megoldom, ha beteg vagyok. Nem szeretnék most beteg lenni.
Jézus ingyen gyógyított, és gyógyit a mai napig is, méghozzá azzal a szeretettel, ami ha megvan a szívünkben, bele tudunk kapaszkodni a bajban. Szeressük magunkat, szeressünk másokat, és ha bántanak, szeressünk vissza! - ez anyukám receptje volt. Jó érzést ad, ha képes rá az ember, és a legjobb egészségmegőrző...akarjuk a jót magunknak és másoknak, és sose a rosszat, mert az visszaüt és megbetegít. Szerintem a szeretettől jobb gyógyszert, de akár fegyvert sem találtak még ki. - Szép napot, jó egészséget mindannyiunknak!
Eladó az egész a világ.
Aranyborjú fennen trónol,
Minden őelőtte hódol,
Mindenki hitvány pénzt imád.
Itt a kurta földi pályán
Érte koldus és király
Fékevesztett táncot jár.
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király.
A Sátán örül.
Eladó az erény s a bűn,
Érte küzd a test, a szellem,
Őhozzá visz minden út,
Érte dúlnak háborúk
S harcok: ember, ember ellen.
És az átkos Mammonért
Áll a hajsza, áll a bál a pénz körül,
Járja koldus és király.
A Sátán örül.
Szia!
Biztos a családban van....ugye
Screen: Mindig csak azt várjunk el a másiktól, amit saját magunktól.....
Ugyanannyi ember gyógyít ingyen, ahányan ingyen szerelik a mosógépet, terveznek házat, vagy szerelik meg az autódat.
Időnként jógázom,de amint érzem jótékony hatását,abbahagyom. Pedig érzem hogy jót tesz,kiegyensúlyozottabb leszek,és a testtartásom is megváltozik. A saját lustaságomat kellene legyőzni.