Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Az elektromos sem rossz. Más a cél vele. A praktikussága.
Látod, milyen kerek a világ. Te is más, én is más, mégis EGyek vagyunk. Megeesszük...arra értem Ki így-ki úgy.
de hiszen egy fondüszettnek éppen az a lényege!!!!
arra valo az a csomo pàlcikaféle cucc!
föltűzöd rà a kenyérdarabot aztàn zsupsz beletunkolod a tàlban rotyogo olvasztott sajtba!
????
én sosem szoktam.
arra valo a fondüszett.
Én leírtam tulipánnak egy csomó mindent, és nem is ez volt a kérdés.
Csoki fondü most a Récsei Üzletközpontban kapható, igaz piros szívecskés. Van hozzá minden, és 999 Ft.
Természetesen mindegyikhez érdemes külön szettet hasznàlni, higiénikusabb is és nem veszi àt az aromàt. Bàr igazsàg szerint én sosem probàltam még pl a sajtfondüszettet husihoz hasznàlni...
A csokifondü sokkal kisebb mint elôzô tàrsai és abban sem àrt a teflonbevonatù,mert elég gàz az odakozmàlt csokit màskülönben vakargatni...abban meg aztàn végképp nem kotyvasztanék màst!!!!Az elektromos megoldàsokat pedig a màr emlitett okokon kivűl azért is tartom üdvösebbnek, mert többségükôn lehet szabàlyozni a hôfokot, igy ha pl màr rendesen rotyog a sajt, elég letenni takarékra aztàn jol el van az magàtol, de nekem a hagyomànyosban is odakozmàlt a sajt, még a legalacsonyabb làngon is....
Mit akarsz?
Fonduezni?
Nos kellenek hozzá a fényképeken látható eszközök.
Ha sajt akkor elő kell olvasztanod a sajtot, és befűszerezve ahogyan szeretitek, és a kerámia tálkába öntve melegen tartva tálalod. Melegen tartani kényelmes az elektromos hőtároló, de sokkal bensőségesebb ha veszel olyan tartót, amit Molly fényképén láthatsz, és veszel bele éghető massza anyagot, sajnos a nevét nem tudom, de ha szaküzletben veszed, ott segítenek, és azt adják. Fondüzéshez kell kérned.
Ha húst fondüztök, akkor kell olaj tartó, ez a 10 hsz.ben látható.
Salátalevélre bélszínt, vagy bármilyen húst, halat, csirkét, stb előfűszerezel, és különféle mártásokat adsz mellé. Ebben a fantáziád segít a legtöbbet, mert mustár, ketsup, majonéz ha van otthon, tejföllel, tejszínnel, fűszerekkel összerittyenthetsz bármilyen finom öntetet, dresszinget is kapsz a boltokba.....pirított kenyérszeletek, mondjuk 3szögbe vágva, pirított burgonya, és lilahagyma, félbevágva, / a krumpli héjában előfőzött!/ ajajj!!! sok-sok teremtő ötletet kapsz majd itt. És ha rákeresel, fondüs topik más is van. Kersd a keresőben, és nyerjél belőlük ötleteket.
Jó étvágyat a sikeres fondüzéshez! Anikó
Hát akkor az lesz a legjobb veszel ilyet is-olyat is!
Svájcba találsz olyat, amilyet akarsz!Közelebb nem tudom hol.
Sajtfondüt vagy húsfondüt?
Nem egyforma edény kell nekik!
Olyan országokban ahol ennek hagyománya, kultúrája van.
Itthon nincs választék 2 fajtáról tudok.
Aztán arról is lehet gondolkodni ,hogy az elektromos vagy a hagyományos melegitésű a jobb és a célszerűbb?
Màr lehet kapni TEFAL màrkàjùt, aminek tôbbek között az az elônye hogy elektromos és nem kell a zselét vagy a gàzpalackot (kinek milyen van) keresgetni vasàrnap este 9 kor, amikor persze màr sehol nem kapsz, mert semmi sincs nyitva csak a sarki arab és persze ilyen ott sincs, de még ha lenne is többe kerülne mint a vacsoràd!!!!
http://www.vatera.hu/teljesen_uj_fondu_19681561.html
ht tp://www.vatera.hu/fondue_szett_ingyen_posta_19065688.html
http://www.vatera.hu/uj_fondue_szett_19524928.html
Pl.
Mármint fondü-szettet, vagy kész fondüt?
Csak akadékoskodom, én ajándékba kaptam