Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Lisztérzékeny kirándul
Sziasztok!
Apukámról pár hónapja derült ki, hogy lisztérzékeny. Tartja is a diétát. Nyár elején viszont külfüldre mennének kirándulni, ha valakinek van tapasztalata, hogy 6 napra miket vihetne magával, hogy éhen ne haljon szegény, szívesen venném a segítségét.
Előre is köszönöm a tanácsokat!
Még annyi, hogy nem romlandó, konzerv szerű ételek kellenének.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Egyébként normál boltban a rizsen és zöldségféléken kívül, még mit lehet nekik mevenni? (csak, mert kicsit olcsóbb lenne)
Hát megértelek, az áraktól előszőr én is hanyatt dobtam magam.
Az élet furcsasága, hogy a tesóm évekkel ezelőtt amarant termesztéssel foglalkozott, még egy házi malma is van (pedig akkor még senki sem küzdött ilyen problémával a családban) most újra kellene kezdeni...
nekem egy lisztérzékeny ismerős a mindenféle zacsis rizses kajákal felpakolva jött , meg előresütött kukoricakenyérrel, tubusos májkrémmel, ilyesmi a túrákra. mert mi ált olyan helyekre mentünk, ahol bolt se biztos volt, szóval mindegy, hogy nem idegen esetleg a nyelv pedig katona is azért nem volt (egyébként iszonyat jó kondiban, sportember) mert azt mondták neki a sorozáson, hogy sajnálják, de az étkeztetését nem tudják megoldani. mondjuk annyira nem sajnálta
szóval van egy csomó félkész étel, amit lehet enni lisztérzékenyen is. de itt valaki írta a szövetségüket, vagy mit, ott tuti nagyon sokat tudnak segíteni.
Szia!
Próbáld meg felvenni a kapcsolatot a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületével 1025 Budapest, Palánta u. 11., tel.: 06/1/438-0233! Ha jól tudom tudnak segíteni benne, hogy hol érdemes vásárolni vagy étkezni külföldön. A honlapjukon található fórumon is számtalan tanácsot találsz ez ügyben.
Remélem működik a link: http://www.liszterzekeny.hu/hirek/article.php?0.list.0.56
Sikeres készülődést és jó egészséget, kirándulást kívánok Apukádnak
Ez a fagyasztás jó ötlet! Anyunak is javasolni fogom!
Azt sejtettem, hogy drága lesz, viszont ahova mennek ott még a sima élelmiszer is drága, ráadásul a nyelvet sem ismerik, így nehéz kiválasztani a megfelelőt.
Vigyen abonettett, meg hamletet
Elég diétás kaja, de én pl. este szoktam enni, amikor már nem akarok kenyeret enni. Ugyanúgy csinálok belől eszendvicset, min rendes kenyérből
Köszi akkor utánanézek, hátha tudunk rendelni is.
A kenyérre (vagy helyettesítőre) esetleg nincs javaslatod? Anyu mindig panaszkodik, hogy ha véletlenül marad az általa sütöttből, nagyon hamar megromlik. Ott lesz kis konyha, főzési lehetőség (inkább melegítési) de kenyeret biztos nem tud sütni.
Mi Győriek vagyunk itt nem túl nagy az ellátás, de akkor érdemes lenne előtte odamenni.
Hol van pontosan?
Szia!
Nem tudom, hogy szoktatok e a Lehel piacra menni a Táplálékallergia centrumba....
Én a múlt héten nézelődtem, ott sztem sok mindent 1 helyen be tudnátok szerezni...konzervek, kenyér, levesporok, száraztészta...nem tudom ugyan milyen ellátással mennének....ha valami apartmanba akkor itt sok mindent meg tud venni és ott melegíteni v megfőzni....