Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sziasztok!
Kezdőről középfokra felkészítő olasz nyelvtanfolyamot tudok Budapesten (ez opcionális, de nyelvtudás mindenképpen szükséges!!!) a végén legális és fizető munkalehetőséggel, amely vendéglátó-idegenforgalmi szakmát is ad.
Én a Studio Italiában tanultam 3 évig, egy remek tanárnál, utána anyanyelvű magántanárhoz mentem.
Igaz az, hogy rengeteg múlik a tanáron, de a tanár önmagában nem elég. A mi csoportunkban is volt, aki csak bukdácsolt. Ha a diák nem tesz meg mindent, hiába jó a tanár.
Én is csatlakozom! És hasonló okokbol (az igazgató az egyik tanárom, és gina elég finoman fogalmazott, amikor azt mondta: nagy kihívásokkal küzd a már fent említett személy...) ellenzem, sőőőt NAGGGYON nem ajánlom a Studio Italiát!!!! Az Istituto ezerszer jobb, megfizethető, és talán olaszul is megtanul az ember a kurzus végére...
Hajrá Istituto!!!!
Anno itt is voltak nyelvtanfolyamok, már megszűnt?
Kapásból az Istitutot ajánlottam volna, itt vannak nyári kurzusaik.
http://www.iicbudapest.esteri.it/IIC_Budapest/Menu/Impar are_Italiano/I_corsi_di_lingua/Calendario/Corsi_estivi/
Az ára szerintem nagyon-nagyon kedvező...
Az én lányom tavaly a British Councilba járt, kb. ugyanennyi óraszámért 3x ennyit fizettünk ki.
Most tudtam csak visszaolvasni. Látom többen irták, hogy ne menjetek a studio italiaba....en sem ajanlom, nagzon dragak es nem a legjobbak a tanáraik (tisztelet a kivételnek).
Látom valaki ajánlotta az olaszországi nyelvtanulást is. Szerintem annak akkor van értelme, ha nem kezdő a fiad, hanem már beszél egy minimális szinten. Ha érdekel ilyen nyelvtanfolyam, akkor irjál privit, dolgoztam Riminiben egy nyelviskolában.
További sok sikert és ha a fiadnak nem tetszik a tanár, csoport ne féljetek váltani!!!!
Na, igen éppen ezt akartam mondani. Tánmc tanulásnál is van senior csoport, nyelvoktatásnál nem létezik. Eyébnként engem is érdekel, eddig, autodidakta módon tanultam, de hiányzik a kontroll, a javítás....
A Studio Italia azonos az Instituto Italia-val?
köszi mindenkinek elég egyértelmű studioitalia fölény
vagy van pl. külföldi is Lignanoban (üdülőhelyen) ifjúsági tábor - amíg ő táborozik, addig ti nyaralgattok
http://www.studioitalia.hu/
Sziasztok!
Én is hasonlót szeretnék írni: az adott tanáron és diákon múlik egy-egy ilyen tanfolyam sikere. Ha a fiadnak nem kell már őszre nyelvvizsga, akkor jelentkezzetek egy olyan iskolába, ami nektek tetszik, ha pedig nem jön be a fiadnak, legközelebb másik iskolát is megpróbálhattok.
Szia!
Több nyelviskolában is tanitottam olaszt, igaz évekkel ezelőtt. Az egyik egy egy menő, jólfelszerelt, légkondis, budai nyelviskola volt, a másik egy lepukkant, olcsó, diákoknak való pesti...nem a hely a lényeg, hanem a tanár, hidd el, tapasztalatból mondom. Valójában csoportfüggő is, hogy milyen a tanfolyam. Egy jó csoport szar nyelvtanárt is jóvá tehet, egy szar csoportot testresyabott feladatokkal is nagyon nehéz élvezettel tanitani.....sok sikert!