Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
sziasztok.. segítséget szeretnék kérni, mert már elég régen vadászok receptek tőle, elektronikus formában :) van esetleg vkinek aki át tudná küldeni?
előre is köszi, priviben megtaláltok! :)
Szia!
Ugye megosztod velünk is ezt a nagyszerű receptet?! Szívesen kipróbálnám én is ebben a nagy melegben!
Köszi előre is!
Sziasztok!
Imádom nigella-át! Találtam egy oldalt ami szerintem "eredeti" Szép képek és sajnos angol receptek! Szülinapomra és karácsonyra is szeretnék Nigella-ás könyveket de nem tudom melyiket vegyem meg! Van egy recept ami a kedvencem a neve jégkrém torta( Ice cream cake) ! Bárki rákereshet youtubon vagy az oldalon isteni! Csak nem tudom melyik könyvbe van benne... Nem tud nekem valaki segíteni, akinek van esetleg könyve????
http://www.nigella.com/default.aspx
Nagyon szeretem Nigellát. :)
Nigella-féle instant palacsinta:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sute menyek_-edessegek/nigella-palacsintaja
Miközben keresgéltem azt a receptet, amire én voltam kíváncsi, ezt találtam:
http://www.youtube.com/watch?v=x-u7PHrz94A
Ha még nem találtad meg a receptedet, nézd meg ezt a túróslepény epermártással videót, lehet, hogy ezt keresed. Magyar nyelvű.
A magyar fordítás a pudinggal kicsit félrevitt, de megtaláltam a receptet, amit kerestem. Leírom nektek is (már ha van kinek, mert most eléggé pang a fórum... ) Eredetileg Chocohotopots néven szerepel a FEAST c. könyvben, én Chocopots-ként találtam meg a receptet a neten.
Hozzávalók 4 főre:
1 darab (kb. 110 g) vaj + 1 ek. a formák kikenéséhez
kb. 120 g félédes csoki 60% kakaótartalommal
2 tojás
3/4 csésze cukor (kb. 150 g)
3 ek. liszt
4 db felfújtas tálka (1 tálka 1 adag)
A formákat kenjük ki vajjal.
A csokit a vajjal olvasszuk fel (gőz fölött, vagy mikróban), majd tegyük félre hűlni.
A tojásokat keverjük ki a cukorral, majd keverjük bele a lisztet. Adjuk hozzá az olvadt csokihoz, és osszuk szét a keveréket a 4 tálkába.
Kb. 20 percig süssük, amíg a teteje repedezett nem lesz, de a közepe még lágy marad.
Óvatosan a tálaláskor, nagyon forró!
Sziasztok!
Nigella egyik csokis desszertjének receptjét keresem. Egyik műsorában láttam, de nem tudtam lejegyzetelni. Azt mondta, hogy nincs igazán neve, de az egyik gyereke forró csokipudingnak hívja, mert forró, csokis, és krémes. Kis tálkákban sütötte meg, a teteje megkérgesedett, a belseje viszont krémes maradt.
Ha felismeri valaki, és megvan a receptje, kérem, küldje el.
Előre is köszi.
PAVLOVA TORTA
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
1 evőkanál borecet
2 kávéskanál kukoricakeményítő
néhány csepp folyékony vaníliakivonat
A tetejére:tejszínhab erre pedig passio gyümölcs vagy ribizli és fekete szeder.
Egy nagyobb tálban habbá verjük a tojásfehérjéket(előtte a tálat 1 citrommal "kitörölgetjük":ezzel zsírtalanítjuk és a habnak is jót tesz..).Hozzáadjuk a cukrot,a borecetet,és a kukoricakeményítőt.Majd a vaníliakivonatot is belecsepegtetjük.
Óvatosan összeforgatjuk!
Sütőpapírra kört rajzolunk(közepes tortaforma alja),majd erre halmozzuk az elkészült krémet,szépen lesímítva nagyjából tortaformává formázzuk...
Előszőr 180 C-on sütjük,aztán pedig 150C-re csökkentjük a hőmérsékletet.Sajnos a műsorban nem modta hogy hány percig kell sütni....Amikor elkészült,bent hagyjuk a sütőben(fokozatosan kell kihűlnie)!
Tálalása:megfordítva(az alja lesz a teteje)
tejszínhabot halmozunk rá,arra pedig gyümölcsöt....
(Remélem hogy jól írtam le a receptet....)
Sziasztok!
Van valakinek Nigella könyve? Milyen? Érdemes megvenni?
Én a sütis könyvét lesegetem, lehet megveszem.
CACCIATORE CSIRKE
1 evőkanál fokhagymás olaj
pár szál újhagyma,felkarikázva
1/2 csomag szeletelt bacon,ollóval felvagdosva
50 dkg csirke felsőcomb(szaftosabb mint a mellehúsa),felkockázva
1/2 teáskanál zellersó
1/2 pohár fehér bor
1 konzerv paradicsom
1-2 babérlevél
1/2 teáskanál cukor
1 teáskanál rozmaring
1 konzerv fehérbab
Tehát,az olajon megpároljuk az újhagyma karikákat,aztán hozzádobjuk a szalonnát...Majd szépen hozzáadjuk a többi hozzávalókat is.
Felforraljuk,és kb.20 percig főzzük.A végén pedig belezuttyintjuk a fehérbabot,ami ahogy átmelegedett,már el is készült...Tálalhatunk.
(Remélem nem felejtettem el semmit!Valaki ha elkészíti,megírhatná hogy milyen lett...)
Szia, pont néztem a műsort, én viszont a kaja nevét nem tudtam megjegyezni, viszont azt feljegyeztem, mik kellenek hozzá :)
A folyamata egyértelmű szerintem, azt nem jegyzeteltem...
Csirke
Bacon, újhagyma
Rozmaring
Zellersó vagy szárzeller
Babérlevél
Paradicsom
Fehérbab (ezt csak a végén rakta bele).
Szerintem ennyi volt benne.
http://video.xfree.hu/i/videotar.tvn?SID=&k=&sorted=1&kat=&video_search=nigella
Itt van egy pár videó... És a kedvencem is köztük van: csokis karamellás ropogós
Szia! Amit keresel az a Szirupos karamellás piskótadesszert. Hozzávalók a piskótához: 10 dkg barna nádcukor, 17,5 dkg sütőporos liszt (házilag is könnyen elkészíthető: 1 kg liszthez 1 tasak sütőport keverünk), 12,5 dl zsíros tej, 1 tojás, 1 teáskanál vaníliaesszencia, 5 dkg olvasztott vaj, 20 dkg apróra vágott datolya. A sziruphoz: 20 dkg barna nádcukor, kb. 2,5 dkg vaj, fél l forrásban lévő víz
Sütőt elő kell melegíteni 190 fokra, valamint vajazzunk ki egy kb. 1,5 literes tűzálló edényt.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a 10 dkg barna nádcukrot a liszttel. Mérjük ki külön a tejet, verjük fel a tojással, a vaníliaesszenciával és az olvasztott vajjal, majd keverjük egy fakanállal a folyékony hozzávalókat a száraz anyagokhoz. Forgassuk bele a datolyadarbkákat, és az egészet öntsük a tűzálló tálba. Nem baj, ha nincs vele tele, a sütéskor majd az lesz.
Szórjuk meg a tetejét a 20 dkg barna nádcukorral, és morzsoljuk rá a maradék vajat. Öntsük rá a forrásban lévő vizet, és tegyük a tálat a sütőbe. Hagyjuk sülni úgy 45 percig (esetleg 5-10 perccel tovább). A süti teteje ekkorra rugalmas és szivacsos piskótává válik, alatta a víz és a nádcukor pedig egyfajta gazdag, ragacsos karamellsziruppá sűrűsödik. Tetszés szerint tálalhatjuk vaníliafagyival vagy épp tejszínhabbal.
Nyitottam egy topicot. De tanácsolták, hogy ide jöjjek inkább, hátha nektek meg van...Nem látta vki a mai Spektrum tv-n a második adást?Vmi fagylaltbomba volt benne, karamell öntettel. A főfogást sajnos még hallani sem hallottam.
Sziasztok!
Én is egy receptet keresek, sajnos én is későn kapcsoltam a paprika tv-re kb kétnapja, és csak annyit láttam, hogy bekevert vmi masszát, azt átrakta egy másik tálba, barnacukrot tett rá, felöntötte forró vízzel (!) és abból lett a süti. Megvan valakinek, hogy mi ez, és mi a neve?
Szia!
Köszönöm szépen a receptet. Ki is próbálom, nagyon jól hangzik, és láttam jól nézett ki :)
Volt ehhez a finomsághoz szerencsém...hétvégén gyorsan meg is sütöttem :)
hozzávalók
- 10 szelet barna toast kenyér
- vaj vagy margarin
- gyömbérlekvár
- 2 dl zsíros tej
- 2 dl zsíros tejszín
- 4 tojássárgája + 1 egész tojás
- rumba áztatott mazsola
- reszelt gömbér vagy gyömbérpor + barnacukor a tetejére
A kenyereket megkened vajjal és lekvárral, majd össztapasztasz két szelet kenyeret, mintha egy szendvicset készítenél. Az így kapott 5 szendvicset átlósan félbevágod. Kivajazott tepsibe beleállítod váltakozva, hogy minden 2. kis háromszögnek felfelé álljon a csücsije.
Megszórod az előzőleg rumba áztatott mazsolával (mehet rá a leve is). Meglocsolod az összekevert tejszín + tej + tojások keverékével. A tetjére pedig mehet a barnacukor és a reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor).
Célszerű kicsit állni hagyni, hogy a kenyerek felszívják a folyadékot.
Nigella abba nem avatott be, h meddig és hány fokon. Szóval forró sütő, amíg meg nem sül :)
Sziasztok.Nem néztem Nigella műsorát
Viccen kívül ,egy speciális fogyókúrára jártam egy wellness szalonba.Kínok nélkül,3 hónap alatt.
Sziasztok!
Tegnap este sajnos későn kapcsoltam a TVPaprikára, pedig Nigella főzőműsora ment, már csak a végét láttam. És sütött valamilyen nagyon finom kinézetű sütit, barnacukros volt, valaki le tudná írni a receptjét, ha nézte és tudja?
Köszönöm: Kriszta
Expressz csokikrém
hv:: 150 g pillecukor, 50 g vaj, 250 g étcsoki (ő legalább 70%-ost javasol), 60 ml forró víz, 284 ml tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat
Egy edénybe tedd bele a félbevágott pillecukrokat, add hozzá a vajat, a kicsi darabokra felaprított csokit és öntsd rá a vizet. Tedd a tűzhelyre és olvaszd egybe őket (ne keverd, csak mozgatni szabad a lábast). Ha már hűlt egy picit, verd fel a tejszínt a vaníliakivonattal majd csorgasd hozzá adagonként a kicsit átkevert csokis masszát. 6 adag lesz belőle szerinte, amiknek legalább 3 órát kell várakozniuk a hűtőben.
Szia!
Még nem volt időm kipróbálni, de más már megcsinálta és nagyon dícsérte. Itt elolvashatod:
http://csakapuffin.blogspot.com/2008/01/col atorta.html
Egyébként is mért kéne bele több cukor? A rendes colában van elég, itt az kell, nem light. Nigella nem az az ember, aki lightos dolgokból főzne bármit is.
Üdv: Borzsi
De jóóóó ez a topik :))
Rögtön lenne is egy kérdésem.
Én a tv paprikán szoktam nézni a Nigella falatozóját. Volt egy sütike (3 héttel ezelőtt szombat délelőtt), aminek pont csak az utolsó mozzanatát láttam, azaz Nigella kivett egy jó nagy darabot a tepsiből, jó nagy adag vajat és juharszirupot (mézet?) csurgatott rá és hamm bekapta
Párom nagyija szokott "folyós pitét" csinálni és ez nagyon hasonlított arra. Folyós pite egyszerű palacsinta tésztából van csak nem tudom az arányokat és sose sikerül. Nagyika meg érzésből csinálja :)))
Nagyon örülnék, ha vki tudná esetleg a receptet! :)
Sziasztok en is nagy rajongoja vagyok a Nigellanak , Ezt a receptett itt talaltam a topikon bocsi de nem tudom hogy kitol van de orok hala erte nagyon finom, Sos edes keksz , Probaljatok ki
szia stali:-)))))
íme a hozzávalók:
2 szikkadt croissant, 10 dkg cukor, 2x15 ml víz, 125 ml tejszín, 125 ml zsíros tej, 2x15 ml bourbon whiskey (ugye-ugye:-), 2 felvert tojás
Széttépkeded a kifliket, egy tűzálló tálba pakolod (kb. fél literes legyen az edényed!). A cukrot és a vizet egy edényben elkevered, majd nagy lángon karamellizálod, kevergetés nélkül. 3-5 percig tart. Ezután lejjebb veszed a lángot és belekevered a tejszínt, majd a tejet és a bourbont. Simára kevered az egészet, majd leveszed a tűzről. Belekevered a 2 tojást, majd ráöntött a kiflikre, 10 percig állni hagyod. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöd.
(és itt az eredeti recept is:
http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/food _and_drink/nigella_lawson/article2234358.ece
Szia!
Most nincs nálam a recept, de a hétvégén megcsináltam és nagyjából emlékszem rá :-)
Karamelles croissant felfújt
Tehát pár kanál vízben karamelizál kb. fél csésze cukrot. Beleönt egy csésze tejet, fél csésze tejszínt, 2 db egész tojást és valamilyen alkoholt tölt bele 2 ek.-nyit (szerintem vmi jó kis konyak jó bele). Két darab croissant darabokra tépdes és leönti a masszával. Kb. 10 percig írta a sütést, nekem ez egy picivel több volt, mert még folyós volt a massza.
Lehet, hogy lesz aki pontosabban is emlékszik, nekem ez maradt meg.
Sziasztok!
Keresek Nigellátol egy receptet isteni lehet.Szkkadt croissant-okat leöntött karamellás tejjel vagy tejszinnel....és itt elakadtam sajna...
Ha valaki leirná a teljes receptet nagyon megköszönném.
Szia!
A 218-as hszt idemásolom neked! ;)
Sziasztok!
V olt szerencsém látni mostanában néhány részt a Nigella falatozójából, amiket leírtam, azt bepötyögöm Nektek, hátha örül neki valaki.
KRUMPLIPÜRÉ:
A krumplit összetörte, fehér bors, só, szerecsendió, vaj és annyi tejszín, hogy krémes legyen.
A maradék krumplipüréből készíthető HALPUFFANCS:
1 konzerv lazac, 1 tojás, bors, 1/2 citrom reszelt héja, a maradék krumplipüré. Ezt összedolgozta, és fasírtszerű gombócokat csinált belőle, 1/2 órára hűtőbe tette, majd tojásba és morzsába hempergette és pici vaj és olaj keverékében kisütötte.
RIZOTTÓ
Fele vaj, fele olajon 1 felvágott lilahagymát és zellerszárat pirított (sózni!), + 30 dkg rizs pirítani + 1 liter húsleves + kevés friss rozmaring, 1/2 citrom reszelt héja.
Aztán krémet készített, 1 tojássárgája+tejszín, reszelt parmezán, citromlé, ezt az egészet belekeverte a megfőtt rizsbe. . . és már kanalazta is. :))
CSOKITORTA
17 deka olvasztott vaj, 12 deka olaj, 3 dl víz, 40 deka liszt, 35 deka cukor, 5 ek kakaópor, 2 tk. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, 3 tojás, 1 ek van. eszencia, 1 pohár tejföl.
Kivajazott sütőformába öntötte, 180C, 55 perc.
Krém: kihűtött olvasztott csoki+vaj+15 deka porcukor+van. eszencia.
Mikor megsült a tészta, félbevágta és közé és köré kente a krémet.
Hoztam is egy receptet Nektek, talán a hétvégén valakinek jól jön majd a recept.
Cola-torta
Hozzávalók (egy 22-23 cm-es tortaformához):
20 dkg finomliszt
20 dkg cukor
fél teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1 tojás
1+1/4 dl író (vagy 3 dkg joghurt összekeverve 1 dl tejjel)
1 tk vaníliakivonat
12,5 dkg sózatlan vaj
2 ek kakaópor
1,75 dl cola
A krémhez:
22,5 dkg porcukor
2 ek vaj
3 ek cola
1 ek kakaópor
fél tk vanília kivonat
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kivajazunk egy tortaformát
2. Fogunk két tálat és egy kis lábost. Az egyik tálba kerül a liszt, a cukor, a szódabikarbóna és a só. A másik tálban felverjük a tojást az íróval (vagy a joghurt-tej páros) és a vanília kivonattal. A kis lábosba tesszük a vajat, a kakaóport és a colát és lassú tűzön összeolvasztjuk őket.
3. Ha minden megvan, a három tál tartalmát összeöntjük és addig keverjük, míg sima krémet nem kapunk. Ha már sima, akkor átöntjük a tortaformába és kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük!
4. Ha kész a torta, tegyük félre 10-15 percre, amíg elkészítjük a krémet.
5. Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat a colával és a kakaóval, majd ha kész, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vaníliakivonatot és a porcukrot. Az a jó, ha sima, kenhető krémet kapunk. Ezzel megkenjük a torta tetejét és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
Üdv: Borzsi