Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Nők elnyomás alatt
2007-10-22 19:171.
Torolt_felhasznalo_411099
Létrehozva: 2007. október 22. 19:17
Nagyon rossz érzésem van, nap mint nap. Mindenből azt érzem, hogy még mindig másodrendűek a nők. Mindenki lealázhatja őket. Média, reklámok, gusztustalanul utcán beszólogató pasik,idióta felsőbbrendűségi érzéssel teli férfi kollégák, főnökök, néhány férfi családtag..... sorolhatnám. Most olvastam egy cikket... nem lettem tőle túl boldog, mert én is ezeket gondolom....
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=168&cid=27589
kíváncsi lennék a véleményetekre... csak én látom így, vagy a nőkkel mindent meg lehet csinálni?
http://www.nlcafe.hu/cikk.php?id=168&cid=27589
kíváncsi lennék a véleményetekre... csak én látom így, vagy a nőkkel mindent meg lehet csinálni?
Címlap
A pszichológia szerint, ha valakit nem érdekel a születésnapja, az nem alacsony önértékelést jelent – hanem olyan érzelmi biztonságot, amit sokan sosem érnek el, mert a külvilág visszajelzéseiből mérik a saját értéküket
Szevasz Csöpikém! Mennyire vagy képben a Bujtor-klasszikusokkal? Most kiderül!
BŰN-t soha nem követtem el....jó kötéltáncos vagyok
....persze.....ki, mit tart bűnnek.....
Mivel én a saját erkölcseim szerint élek, ami nekem jó,.......az nem rossz......
Hm, hm, ez mindent megmagyaraz. Aki korpa koze keveredik...
Azért én még reménykedem...
Talán itt is vannak olyanok, akik hasonló körülmények között élnek, csak nem merik bevallani..
Mindenki figyelmébe ajánlom azt a kisfilmet amit az RTLKlub Házon kívül műsora is leadott! A kisfilm megtekinthető a honlapunkról egy link segítségével.
www.gportal.hu/figyeljrank vagy itt:
http://videa.hu/play.php?v=mFCpUf0vbRbqAIzA
Talán ha sokan meghallgatják, megnézik a kisfilmet elindul valami másokban is, ahogy bennünk indult, mikor megalapítittuk egyesületünket.
Meg sosem kertek meg
Én is tudnék mesélni, hogy milyen helyzetben vagyunk. Csak egy példa:
Elvált szülők, kamasz gyerekkel és a gyermek egyszer csak nem akar menni az apához, mert... (és sorolhatnám az okokat). Az anyának kötelessége elküldeni gyermekét, mert ha a gyermek nem megy el nemzőjéhez és ő a gyh-.nál feljelentést tesz, akkor anyukát megbírságolják, mert megakadályozta a láthatást. De ha ugyanez az apa nem fizet tartásdíját - mert sajnos olyanok a magyar törvényke, hogy ezt bátran megtehetik minden komoly következmény nélkül, akkor az nem számít. Max. az anya megteheti a feljelentést tartásdíj elmaradás miatt.
Én úgy gondolom, hogy sokkal nagyobb vétek nem fizetni a gyermek után tartásdíjat, mint az, ha a gyermek valamilyen ok miatt nem akarja látni nemzőjét! Talán okot adott rá, hogy ilyen véleménye lett gyermekének.
Úgy gondolom az egyedülálló anyák maximálisan ki vannak szolgáltatva!
(HA bővebben érdekel a téma honlapunkon a vendégkönyvben olvashattok még ennél is hátborzongatóbb történeteket!)
A " népnevelést",...... férfinevelést, mindenki a saját szája ize szerint intézi......és ha egy havernőd megkér, hogy segits neki, majd kiötöltök Ti is valami testhezállót!
Viszont en makacsul ellenallok a nepnevelo terelgetesnek
Sokfélék vagyunk! Engem nem nyomnak el, és nem éreztetik velem, hogy másodrendű lennék. Először magadat kell tisztelni, megtanulni kiállni az emberek elé. Bunkó pasik szexista megjegyzésekkel? Okos nő vagy, vedd a lapot és vágj vissza! Nem a palacsintasütővel és ne is durva szavakkal, hanem okosan, finoman, de célzottan, ahogyan azt egy magabiztos nő teszi. Szerintem a nők igenis érnek valamit, sőt! A buta megjegyzéseken meg nem kell felkapni a vizet! Nekem is vannak néha sexista megjegyzéseim és én is elmondom százszor a barátnőmnek, hogy minden pasi hülye, mégsem sért½dik meg ezen egy pasi sem. Ja, hogy csak mesztelen nővel lehet eladni valamit? Hát, az vesse az ilyen pasira az első követ, aki nem szemléli 2 másodpercnél tovább az óriásplakáton pózoló aktuális Kalvin Klein modellt. Pedig ez elvileg sérthetné a párodat/páromat, aki bizony nem egy tökéletes adonis és ugyebár én sem vagyok egy Cindy Crawford.
Még valami, ha legk¨zelebb valami bunkóval találkozol, mond el szépen magadnak: Engem csak inteligens ember tud megsérteni!
Szerettem mindig, ha mindenki tudja, hol a helye....
mindenki azt kapja, amit megérdemel.....
és zsenge ifjúságom idején.....ajajjj
Hát akkor velük esnek meg ezek azért, mert hagyják...ne hagyják!
Persze tudom, mondani könnyű...nem baj, az öntudatos nőnemzedék által nevelt generáció majd jobban csinálja.
Mindent bele a továbbiakban! Drukkolok, h neked se legyenek ilyen tapasztalataid!
Ez az attitűd sajnos még mindig inkább a többségre és nem kisebbségre jellemző /és nemtől függetlenül, mert részemről a leghímsovinisztább kijelentéseket nők szájából hallottam.../, de azért nem ilyen szomorú a helyzet.
Tahó beszólogatókkal ne foglalkozz, valószínűleg ennyiben merül ki szerencsétlennek a szexuális élete, az ilyen nyomorultakat sajnálni kell. Magát járatja le, nem téged.
Egyéb életterületeken meg javarészt rajtad múlik, hogy mennyire hagyod, hogy lenézzenek. Ne hagyd!
A pasik többnyire verbálisan hihetetlenül sebezhetőek, egy szellemes riposzttal beléjük lehet folytani a hülyeségüket.
Az azért gyakran eszembe jut, hogy a hímsovkó taplókat milyen anya nevelte....
Én sem "vettem" meg az alkoholt, de ezt nem alkoholos befolyásoltság alatt csináltuk.....csupán balhéból, buliból, egy OLYANNAL, aki ezt mélységesen megérdemelte!
Bunyó nélkül elégtételt vettünk......
rendes ember lett belőle....megnősült, gyerekei lettek....kifelé minden rendben.....
....de volt még néhány hasonló balhém..... maradva mindig nő és ember!
:-) ez a csordaszellem nagyon kedves, maximálisan nőies feltételezés, asszem nekem nincs türelmem ehhez, további kellemes estét, úgy látom jól elvagy te mások véleménye nélkül is :-)
Mert bar en se vettem meg az alkoholt, de sosem zaklattam meg szexista dumaval ferfiakat.
Vannak helyzetek, vannak emberek, valahogy viselkedünk egymással, aztán jó.
csak arra reagaltam hogyha a blikkben olvasnad nem venned komolyan. ezt sem erdemes.
(kesobb jovok, most mennem kell)
Amikor én idejöttem, néztek egyet, megkérdezték, tudom-e, mi az a les (lehet, h ezt pasitól nem kérdezték volna, de ha nem tudta volna, úgyis kiderül), de ennyi volt minden, amit esetleg férfival másképp csináltak volna.
Szerintem midnen hölgy,akinek / akinek kételyei / vannak nyugtassa meg magát érünk annyit mint bármelyik férfi. Sőt.....! Ha mi 10 cm-vel hosszabbak lennénk megnézhetnék magukat.
Persze a nők sem mindig százasak.... Kicsit off, de szégyen, hogy bizonyos nők milyen baromságokat nyilatkoznak.... Ehhez mit szólsz?
"A norvég Dagbladet újságban megjelent egy rendkívül sokat eláruló cikk az Európa és Észak Amerika bizonyos részein népszerű multikulturalizmussal kapcsolatban. [Kanadában a multikulturalizmus része az alkotmánynak. -- A fordító] A cikk szerint a multikultralizmussal kapcsolatban az a legfontosabb hogy nem szabad beszélni az Iszlámon belüli reform szükségességéről. Továbbá arról, hogy a norvég nők ellen elkövetett nemi erőszakok elkövetői az esetek 65%-ában "nem nyugati" bevándorlók voltak, ami Norvégiában gyakorlatilag csak muszlimokból áll. A cikk idézte az oszlói egyetem szociális antropológiával foglalkozó professzorát (az illető nő, és a neve Unni Wikan), aki azt mondta hogy "a norvég nőknek saját magukat is hibáztatniuk kell a nemi erőszakok miatt" mivel a muszlim férfiak túlságosan provokatívnak találják az öltözködési szokásaikat. A professzor végülis azt a következtetést szűrte le hogy nem a nyugaton élő muszlim férfiaknak kell a nyugati normákhoz alkalmazkodniuk, hanem pont fordítva: "a norvég nőknek meg kell érteniük hogy egy multikulturális társadalomban élünk, és ehhez kell alkalmazkodniuk.""