Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szalagfüggöny tisztítás
2008-01-26 22:121.
Torolt_felhasznalo_696640
Létrehozva: 2008. január 26. 22:12
Az érdekelne, hogy én is tudom e tisztítani házilag a szalagfüggönyünket, esetleg van e valakinek erre valamilyen már bevált módszere, amivel a fehér függöny megint szép és fehér lesz. Vagy csak a tisztíttatás jöhet szóba.
Sziasztok!
Végül is a mai napig nem tudtam meg, hogyan
tisztíthatom a szalagfüggönyt, mert csak a
normál függönyök tisztításáról kaptam tanácsadást,
de szerintem ez már nem újdonság!
Egyszóval, ki tud segíteni szalagfüggöny tisztítása
HÁZILAG?
Köszönöm előre is a segítségeteket
Aliz
Kb. fél-1 dl-t öntök, de csak úgy saccperkábé eleinte még vizet is öntöttem hozzá, most már azt sem. És 10%-os ecetet használok. Akármilyen színű a ruha.
Arra viszont figyelni kell hogy még véletlenül sem szabad túl tömni a mosógépet, mert akkor ecetszagú marad a ruha, meg nem is tudja teljesen tisztára mosni a gép a ruhákat. Egyébként mosás után csak a mosópor illatát érezni.
Ahogy már írtam is az előbb, a gyerekek ekcémája miatt kezdtem el használni, mivel az öblítők bevonatot képeznek a textiliák szálain, így irritáló hatásuak lehetnek az arra érzékenyeknek.
Valószínüleg az is elég.
Nekem van két rosszcsontom akik időnként, maszatos kézzel is megfogdossák a függönyt, még pár cseppnyi kakaó folt is volt rajta.
Azt mondta aki felrakta a függönyt, hogy drágább tisztíttatni mintha újat rakna fel, bár akkor csodálkoztam is rajta, de ezek szerint tényleg
Én elöszőr kényszerből kezdtem el ecetet használni öblítő helyett, mivel mind a két gyerek ekcémás, és az öblítő is nagyon irritálta a bőrüket. De most már úgy megszoktam hogy szerintem nem is fogok használni soha.
köszi a visszajelzést ! Ha ecetet használsz öblítő helyett, mennyi egy általános adag egy-egy mosásnál? Fehérhez többet vagy ugyanannyit használsz , mint a színeseknél? Miért jobb, mint az öblítő?
Öblítéshez én is ecetet használok
Köszi a válaszod!
Pont most végeztem a nappali függönyével
A mosógépbe nem volt bátorságom betenni, maradtam az áztatós módszernél
De szép tiszta lett. Délután megcsinálom a hálószobákét is
Látom sok jó tanácsot kaptál, végül is hogy sikerült? Remélem újjá varázsoltad a függönyödet
demyke, FigysElek nektek is köszönöm a hozzászólást
A mi függönyünk biztos nem pamutos és hogy vasalni lehet e, hát nem tudom. Elég műanyagos tapintása van.
Tegnap éjjel már megvizsgáltam, elég könnyen le lehet szedni a lamellákat és szét is Egy jó magas létrával.
Remélem azok a fekete csikok is kijönnek majd belőle amiket a kisfiaim csináltak a szobájukban az ő függönyükre. Már sikerült leszoktatnom őket, de eleinte úgy nyitották ki rendszeresen az erkélyajtót hogy nem volt elhúzva a függöny.
Ha tisztittatod, akkor sajna rendszerint megsargul a feher anyag,
Mint az elozo holgy irta--- MOSNI kell. Hideg vizben!!!
nekünk már 10 éve van szallagfüggönyünk és mi a mosógépben mossuk őket. EGyenként felcsavarva betesszük a gépbe és normál mosóporral rendesen mintha ruhákat mosnánk kimossuk. A nekünk az a puhább fajta van azt hiszem pamutos az anyagja. Jaj csak az alján azokat a műanyag lapocskákat érdemes kivenni mert hanem elég fura a hangja a mosógépben. Miután megszáradtak enyhe hőmérékletű gőzölös vasalóval kivasaljuk és vissza rakosgatjuk a műanyag lapokat és akasztgatjuk is őket vissza.
Te erre gondoltal?
Ebben feher szinu folyekony surolo van.
Ez suru zold vagy kek folyadek, mint egy sampon. Az a feher kreszeru amire gondolsz az a folyekony suroloszer.
Ha ilyet talalsz a boltban akkor tekerd le a tetejet es nezd meg.
Mar regen vettem, talan holnap veszek egyet, es akkor megmutatom milyen lotyike van benne.
Ja de nekem az a baj hogy olyan rozsaszines nem elenk inkabb poros rozsaszin a neve] ughogy hypos nem jo
mas nem jo?
De van es epp olyan flakonban van mint Mo-on a Domestos
Itt Montrealban az UNIPRIX-ben vagy a PHARMA-ban lehet kapni, es a VIM csladba tartozik. Ket fele is van. Zold es kek flakonos. A kulonbseget nem tudom...
Nincs mit, jó munkát holnap !
Naná hogy megírom
Annyira örülök, hogy elárultad a nagy trükköt
Köszönöm szépen
Tuti sikerülni fog, csak arra ügyelj, hogy langyos legyen a víz, valamint ne gyűrödjön össze, olyan szépen bele lehet tenni pl. egy lavórba harmónikaszerű hajtásokkal. Kíváncsi vok, hogy sikerül, megírod ?
Annak nézem
Na, holnap kipróbálom az igen fifikás módszeredet
Mi még kezdő szalagfüggönyösök vagyunk, aki meg felszerelte, az meg azt mondta hogy csak tisztíttatni lehet, de az meg drágább mintha ő cserélné ki újra a lamellákat.
Műszálas? akkor megmarad a tartása
Nem gondoltam volna hogy ennyire egyszerű lenne
Valahogy tartottam attól, hogy egy ilyen akcióval tönkreteszem. Kimegy belőle a keményítés, gyűrött lesz meg ilyenek.
Én szépen kitisztítottam a szalagfüggönyt, gyönyörű lett. Egyszerűen leszedtem és domestosos vízben áztattam, majd lezuhanyoztattam, öblítős vízben megfürdettem . Már 6 éves és még mindig olyan, mintha új lenne.