Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Segítség húsdaráló ügyben
2008-02-13 09:251.
Létrehozva: 2008. február 13. 09:25
sziasztok
szüleim házassági évfordulójára kitaláltam, hogy meglepjük őket a (testvéreimmel közösen) egy húsdarálóval.
Van nekik egy ősrégi, de az már tényleg nem úgy működik ahogy kellene.
Mi kis városban lakunk, és egy csomó mindenre kell használni a húsdarálót, minden évben disznót vágunk( ez a fő feladata).
sajnos én nem értek hozzá, és hát a szüleimet nem szeretném megkérdezni, mert azonnal az lenne a válasz hogy nehogy eszünkbe jusson ilyen drága dolgot venni.
szóval érdeklődnék, van e valaki aki ért valamennyire ezekhez az eszközökhöz, és tudna segíteni egy kicsit.
köszönöm hogy benéztél, és hálás vagyok ha segítesz
szüleim házassági évfordulójára kitaláltam, hogy meglepjük őket a (testvéreimmel közösen) egy húsdarálóval.
Van nekik egy ősrégi, de az már tényleg nem úgy működik ahogy kellene.
Mi kis városban lakunk, és egy csomó mindenre kell használni a húsdarálót, minden évben disznót vágunk( ez a fő feladata).
sajnos én nem értek hozzá, és hát a szüleimet nem szeretném megkérdezni, mert azonnal az lenne a válasz hogy nehogy eszünkbe jusson ilyen drága dolgot venni.
szóval érdeklődnék, van e valaki aki ért valamennyire ezekhez az eszközökhöz, és tudna segíteni egy kicsit.
köszönöm hogy benéztél, és hálás vagyok ha segítesz
a régi masina, működik ugyan de egy traktornál nagyobb a hangja és nagyon könnyen meg tud akadni... és már 20éves
Priviben szívesen megírom a koromat, ide meg csak annyit: több, mint 40 éve sütök- főzök!
Látszik, hogy se háztartást nem vezetsz, se családod nincs...
Az általad egófényezőnek titulált cuccokat legfeljebb ajándékba kap az ember - aztán gyorsan tovább is ajándékozza.
Nálam pl. napi használatban van a robotgép - szépen gyúrja a kenyeret. A botmixer hasonlóképpen. A húsdaráló is előkerül heti min. 2x.
A háztartási használatra való elektromos húsdaráló az ipari daráló vacak, lebutított változata.
Na persze, szerinted a XXI. században nem is ember az, aki nem tart a konyhájában pár vagon műanyag kütyüt, vacakot a valóban használható konyhai eszközök helyett.
Bocs, de ez olyan, mintha azt írnád, mosni legjobban lavórban, kézzel lehet!
Azért, mert némelyik gép csak dísznek jó, még vannak használhatóak is!
Igaz, többnyire drágák! (Sajnos! )
www.ebolt.hu/category110.html
Szerintem, ha a típust kitaláltad már, keress rá, hátha kedvezőbb árút vagy akciósat is találsz!
Amit valaki itt írt, hogy fontos a teljesítmény, ha pl nagyobb tételeknél (disznóvágás) is használják, akkor szerintem is fontos! Inkább drágábbat vegyél, hisz évekig használják majd. Esetleg olyat, aminél az alapgép bővíthető más funkciókkal is.
http://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=+h%FAsdar%E1 l%F3
Csutak hasonlot talalt
Nagyon fogjak szeretni, szep, hasznos ajandek!
Boldog hazassagi evfordulot Nekik!
Megnéztem a felsorolást, talán a Kenwood az egyetlen, ami izmosabb darab, 1600 W teljesítménnyel. De az árát nem látom. Biztosan az is elég izmos.
http://depo.hu/kenwood/mg-510
árukereső
Mit jelent az egyébként , hogy "már nem úgy működik" ???
Meg kellene benne élezni a késeket és akkor megint jól működne.
No itt már látok jobbakat:
http://www.fukar.hu/ajanlat/hazt_kis_konyha06.html
lap alján a NILE vagy a Hauser 900 W-os.
Ha elektromos húsdarálóra gondoltál, mindenképpen olyat nézzetek, aminek a hengere, a csigája és a tárcsák is masszív fémből vannak!!! És a teljesítményét (motortelj. Wattban) is nézzétek meg figyelmesen.
A csilivili 7-8 ezres szép konyhai húsdarálók (műanyag csigával, műa. külső hengerrel) max. egy fél kiló csirkemell ledarálására jók...