Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Aupair voltam, de hazajöttem

Jamais-Contente
Létrehozva: 2008. Április 1. 14:27

Sziasztok!

 

Olyanok élményei, tapasztalatai érdekelnek, akik belevágtak vmikor az au pairkedésbe, de rosszul sült el a dolog, rossz családot fogtak ki és azonnal vagy néhány hónap után hazajöttek. Kíváncsi lennék a történeteitekre! 

  1. 2010. szeptember 11. 21:5352.
    Egyébként az volt a tervem, hogy keresek egy másik családot ott kint, de semmi szín alatt nem magyart. Bébiszitter ismerőseim is óva intettek, magyart isten ments!
    előzmény:
    nyugger (51)
    2010-09-11  21:31
  2. 2010. szeptember 11. 21:3151.

    Heti 80 fontot kaptam + kaja. A repülőjegyemet fizették oda-vissza (fapados).

    A gyerekekig már nem jutottam el, pedig az szép feladat lett volna, magyarul foglalkozni velük (a mama magyar volt). 6 éves hármasikrek voltak, de a magyar tudásuk kb. egy kétéves gyerek szintjén volt. Sok mindenre tudtam volna őket tanítani, mondókákra, énekekre, versekre, később írni-olvasni.

    A munka tényleg elég sok volt, de meg tudtam volna csinálni reggeltől délután 4-ig (az előző nanny állítólag délelőtt kész volt vele). Végül is a háziasszonyom döntött úgy, hogy én ezt nem bírom.

    Pedig náluk ez jogilag nagyon jól le van szabályozva, ami nekem is jól jött. Bejelentett volna, tehát a nyugdíjamba beleszámít (akkor épp munkanélküli voltam), és ami a lényeg, pont ugyanannyit kerestem volna, mint itthon.

    Egyébként Angliában úgy van, hogy a bébiszitter fizetését levonhatják az adójukból, de olyan nagy összeget, hogy nekünk egy évre kb. kéthavi bért fizetnek, a többit visszatérítik.

    előzmény:
    ANDREA * (49)
    2010-09-11  03:26
  3. 2010. szeptember 11. 11:5750.
    Nekem egy ismerősöm volt kint Londonban, de a család nem volt túl pozitív, állandóan pattogtatták és a fizetés sem volt túl jó, ezért hazajött. Próbálkozott még Hollandiában is..az sem jött be neki.
    előzmény:
    Jamais-Contente (1)
    2008-04-01  14:27
  4. 2010. szeptember 11. 03:2649.

    Ez embertelen! Napi hany orat kellett dolgozni?  Ha babysitterkent mentel ki, akkor gondolom mind ezek mellett meg te felugyelted a gyerekeket is amikor otthon voltak.

     

    Anyuka meg lakkozta a kormeit.

     

    Mennyit kerestel, vagy kerestel volna mind ezert?

    előzmény:
    nyugger (41)
    2010-09-10  13:23
  5. 2010. szeptember 11. 02:5048.

    Ja, még kaja - óriási adagokat főztek (főztem), és gyakran a felét kidobták. Nekem vérzett a szívem ekkora pazarlás láttán, ez őket nem izgatta. Sok ilyen történetet hallottam.

    Az én ex-családom szerette a magyar lányokat, és kerülte a szlovákokat. A francia au-pair-jük idegbeteg volt, és állandóan a pasi ágyába akart bújni (az meg olyan mulya volt, tökre megijedt tőle), még lopott is tőlük. Több nációt kipróbáltak, mire elég nagyok lettek a kölkök, de a magyarokra esküsznek, és a magyar lányok is szerették őket.

    előzmény:
    turrita75 (47)
    2010-09-11  02:47
  6. 2010. szeptember 11. 02:4747.

    craftwoman: az angolok is emberek, és nem mind egyforma. Én 19 évesen voltam London egyik külvárosában. A család: apuka, anyuka, egy 8 éves kislány és egy 5 éves kisfiú, először 2 majd 4 macska.

    Egy barátnőm ajánlására mentem, de figyelmeztettek, hogy rosszak a gyerekek. Mielőtt kimentem, a kissrác éppen felgyújtotta a felső szintet (a macskát akarta). 

    Az egyik macska alattomos dög volt, mindig ellopta a kaját az asztalon felejtett tányérról, ilyenkor kapkodott és hányt, szerte a lakásban (akár frissen mosott ágyneműre is), valami menhelyről szerezték, és gyomorbajos volt. A másik óriási volt, jó nagy szőrrel, gyönyörű és alapvetően békés jószág.

    A gyerekek tényleg szemtelenek és követelőzőek voltak, de elég engedékenyen nevelték őket (bár az ismerősökhöz képest szinte szigorúan), de tény, hogy én voltam nyuszi - ha a sarkamra állok, a szülők mellém álltak volna. Így volt jó pár átbőgött éjszakám, de alapvetően jól elvoltunk, bizonyos együttműködést sikerült megvalósítani.

     

    Minden házimunka az enyém volt, de ezt tudtam. Előtte nem találtam meg a porszívót, hát ott megmutatták hol van, )meg a vasalót is - naponta több órán keresztül) na bumm. Nem volt leányálom macskahányást takarítani, de én nyelvet akartam tanulni, és a közelben volt egy tök jó suli, és letettem az áhított nyelvvizsgát (Cambridge Proficiency,  B ez akkor nem volt túl gyakori). 

     

    Én soha nem fáztam, fűtöttek rendesen, nem volt kosz nálunk, az anyuka nagyon segítőkész volt (a pasival nem jöttünk ki túl jól, de őt ritkán láttam), naponta fürödtek (kivéve a pasit, ő büdös is volt), a gyerekeket is meg lehetett szokni (ma már másképp csinálnám). Volt főtt kaja, bár lényegesen egyszerűbb, mint itthon (szerencsére, mert akkor még nem tudtam főzni).

    Jó viszonyban váltunk el, bár kicsit korábban, mint terveztem - szerelmes lettem, és elköltöztem a pasim közelébe. Pont Karácsonyra esett a távozásom, még előtt együtt díszítettük a karácsonyfát és meglepetést vettünk egymásnak. Később még egy ideig leveleztünk.

    előzmény:
    craftwoman (46)
    2010-09-11  02:28
  7. 2010. szeptember 11. 02:2846.

    Ja, és néhány jó tanács azoknak, akik még előtte állnak a nagy kalandnak:

     

    - az angolok: skótok. Ha 5 embernek főznek vacsorát, akkor 5 szelet hús lesz. Ha lehet, válassz inkább Angliában élő külföldi (európai, vagy amerikai) családot. 

    - az angolok nem a higiénia megszállottjai

    - a legtöbb angol házban nincs központi fűtés. Mivel az elmúlt néhány évig a havat sem nagyon ismerték, nagyon nem volt rá szükség. 15 fokban a gyerekek még szoknya+zokniban szaladgálnak, kabát nélkül, és egy melegvízes palack éjszakára pont elég

    - ne csak magyar barátaid legyenek, mert a családdal csak egy 5 éves gyerek szintjén nem fogsz angolul beszélni

    - akár milyen jó a családod, 1-2 ügynökségnél legyen ott az anyagod. Soha nem lehet tudni...

     

    Egy barátnőm egy olyan családnál dolgozott, ahol a pasi "lord" volt. Az első napján a "lady" megkérdezte, hogy melyik napon szokott fürödni, mert majd úgy állítják be a vízmelegítőt, hogy akkor legyen több melegvíz. Mondta: minden nap. Válasz: "Miért? Van valami betegséged, ami miatt minden nap kell?"

    Másik barátnőm családjánál azt a tea filtert kellett használnia, amiből valaki már főzött egy teát, mert "jó az még, van még benne annyi aroma..." De ha reggel ő volt az első teázó, az övét is elkérték, hogy csináljanak még egye. Átlag angol család, nem szegények.

     

    előzmény:
    Jamais-Contente (1)
    2008-04-01  14:27
  8. 2010. szeptember 11. 02:1345.

    Amikor én elkezdtem (mikor is? a múlt században...) még nem volt internet. 1994-ben mentem ki Angliába szinte semmi angollal egy újsághírdetésre. A családban anyuka magyar volt és egy igazi boszorkány. Lehallgatta a telefonbeszélgetéseimet, elolvasta a leveleimet, a mosógépet nem kapcsolhattam be, csak ő moshatott, de valahogy az én ruháim mindig kimaradtak, pont nem fértek be. Aztán mikor egyszer kimostam, közölte, hogyha nem tetszik a rendszer, vigyem a cuccaimat mosodába. Az hogy a férje is titokban evett otthon, mert annyira skót volt a csaj, az már meg sem lepett. 3 hónapig bírtam náluk, de csak akkor jöttem el, amikor megvolt az új helyem. A második családnál 2 évet voltam, azt nagyon szerettem, egy nő volt és a gyereke. Aztán anyuka beújított egy nála 10 évvel fiatalabb pasit (akit eltartott), és akivel az első perctől utáltuk egymást. Ráadásul ez a majom összeakart hozni a hasonszőrű undorító haverjával, szóval az is folyton ott dekkolt. A nő azt mondta, mindkettőnket nagyon kedvel és neki ez egy nagyon nehéz helyzet. Úgy döntöttem, akkor én megyek. Kb. fél évvel később írt nekem egy levelet, hogy mennyire sajnálja az egészet, mert ő is rájött, hogy ez a pasi mekkora gyökér. Azóta is tartjuk a kapcsolatot. Utána még egy helyen voltam fél évet, milliárdos amerikaiaknál (szintén Angliában), a házban még egy hét után is eltévedtem. Nagyon jó tapasztalat volt, pláne, hogy ott ismertem meg a férjemet is.(nem a házban, hanemLondonban)

    Aztán kipróbáltam Izraelben is egy fél évet, ha nincs a férjem (aki akkor még nem volt az), akkor még most is ott au-pairkedem!

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_709922 (43)
    2010-09-11  01:02
  9. 2010. szeptember 11. 01:3844.

    Az au-pair NEM háztastási kisegítő!!!!!

    Hivatalosan külföldi diák, aki nyelvtanulás miatt angol családoknál lakik és ezért cserébe NAPI NÉHÁNY ÓRÁBAN gyerekekre vigyáz. Ezért zsebpénzt kap, ami messze alulmúlja a "normális" házvezetőnő fizetését.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (5)
    2008-04-01  14:37
  10. Torolt_felhasznalo_709922
    Torolt_felhasznalo_709922
    2010. szeptember 11. 01:0243.

    Sziasztok!

     

    Én jövőév decemberében szeretnék angliába kiutazni.Gyermekfelügyelő a szakmám.Nemtudom még milyen munkalehetőségem lessz.Ti hogy kezdtétek?

    előzmény:
    Jamais-Contente (1)
    2008-04-01  14:27
  11. 2010. szeptember 10. 23:3942.

    Aztarohadt.......remélem azért fizetést kaptál!!! Csak azért olvastam végig a topicot, hogy kb. lássam a fiam, hogy járt a családjával, eddig még asszem úgyahogy.

    Hát eddig a tiéd nyerte a versenyt. Jó nem mondom, hogy én is nem ugyanezt csinálom minden nap, csak itthon, de az kicsit másképp hangzik. (saját)

    Kár,hogy nem próbálkoztál máshol, ha már egyszer kimentél,de komolyan.

    Fiam is elég nagy házban van, de oda időnként megy egy takarító, 3 gyerek,1 kutya,1 macska, rendetlen anyuka és gyerekek, 1 héten 2x vacsorafőzés de nem nagy igényűek. Ja így kap 90-et 1 hétre + kifizettek eddig fél év tanfolyamot 240-ért.

    Barátnője kicsit jobban járt, csak a gyerekekre vigyáz, bár már iskolások 2, indiai szülőkkel, nagyon egészségesen kajálnak. Heti 85-ért viszont nem fizetik a tandíjat. London, kertes ház.

     

    előzmény:
    nyugger (41)
    2010-09-10  13:23
  12. 2010. szeptember 10. 13:2341.

    Én is hazajöttem Londonból 2 hét után, nem bírtam, mert túl sok volt a munka. Az előző bébiszitter is 10 kilót fogyott, mondjuk nekem 20 is lemehetett volna, de már arra nem került sor.

     

     Elöljáróban:

    3 szintes ház, 7 szoba + egy nagy nappali, 4 fürdőszoba + 1 WC  mosdóval + mosókonyha, garázs

    3 gyerek (velük ennyi kis idő alatt nem volt semmi probléma, aranyosak voltak) + 1 kutya (ki-be rohangált, tele volt minden szőrrel, az üvegajtót folyton összenyalta)


    MINDENNAPI TEENDŐK:
    - száraz törlővel  végigtörölgetni az összes követ és padlót, lépcsőt (ahol van valami maszat, természetesen vizessel is)
    - minden mosdót kitörölni, csapokat kifényesíteni (erre voltak különböző spray-k)
    - wc-ket lemosni, tetőt, káváját, csészét kívül is, belül wc-tisztítóval körbenyomni
    - tükröket megtisztítani
    - kádakat zuhannyal kiöblíteni, befújni  Shine-spray-vel
    - kádszőnyegeket kirázni
    - körben az egész házon volt egy 10 centis faszegély alul, azt egy kis nyeles portörlővel végigtörölgetni (le kellett hajolni hozzá, nekem a sok hajolgatás nehezem re esik)
    - lépcsőkorlátot is
    - konyhakő felmosás naponta többször, ahogy szükséges; munkalap törölgetése, tűzhely, kávéfőző, hűtő stb.  folyamatos tisztán tartása
    - mosogatógép ki-bepakolás (reggelre nem maradhat edény a pult tetején)
    - kutya, gyerekek amit behoznak sarat, azonnal feltörlés
    - üvegajtók tisztán tartása (kutya folyton azt nyalja kívül-belül)
    - mosás (többször is megy a mosógép egy nap), teregetés
    - vasalás (szinte mindent ki kell vasalni, pólókat, gyerekek iskolai egyenruháit, a férj ingeit)
    - tiszta holmik elpakolása mindenkinek a szekrényébe
    - vacsorafőzés: húsos főétel,  desszert - pontban 6-ra legyen kész!

    A napi teendőkön kívüli heti beosztás:

    HÉTFŐ
    - alsó szint takarítása (portörlés bútorokon) - itt egy nagy nappali van étkezővel és a konyhával egyben + a csaj irodája
    - csempe lemosása, vízkőtlenítő spray-vel befújni
    - szegélyek lemosása vizes ruhával körben az egész házon
    KEDD
    - középső szint takarítása (ua. mint alsó szint, csak itt 4 szoba van, 3 fürdőszobával)
    - porszívózás önjáró kis robottal (na ez volt az egyetlen könnyebbség, de a sarkokat és a szegélyeket utána kellett porszívózni a kézi géppel)
    - tükrök, tükörajtó (a gyerekek gardróbjában, amin folyton ott vannak a kis ujjnyomok) tisztítása
    - ágyneműcsere (kéthetente, egyik héten a szülőkét, másik héten a gyerekekét)
    SZERDA
    - garázs takarítása (söprés, felmosás)
    - szauna felmosás
    - kert (ezen nem tudom, mit értett, mindenesetre lesepertette a teraszt)
    CSÜTÖRTÖK
    - bőrbútorok bekenése olívaolajjal (2 nagy ülőgarnitúra nagy párnákkal + egy asztalnyi méretű lábtartó, a hálószobában a franciaágy körben és a támlája, még két fotel)
    - kutyasétáltatás egy órát
    - havi egyszeri teendő (minden héten más) - ennek a részletezésére már nem került sor.
    PÉNTEK
    - télikert takarítása (ez a kert felőli bejárat, az összes gyerek  + a kutya itt futkos ki-be)
    - fabútorok (nagy asztal, 6 szék, szekrények) ápolása méhviaszos spray-vel
    - kutyasétáltatás

    Szombat, vasárnap szabad. Hacsak nem jön vendég, mert akkor elcseréljük a hét végi szabadnapot, és ki kell rukkolnom valamivel a vendégek számára. És mellékesen valamikor a 3. szintet is takarítani kell, ahol 2 szoba van, az egyikben én vagyok, a másikban általában vendég. 

     

    Londonba nagyon szívesen kimennék még, de egy olyan családhoz, ahol kevesebb a házimunka, vagy van még egy segítség. Úgy volt, hogy itt is lesz valami takarító, persze annak se híre, se hamva nem volt, mire kimentem.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_ (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_957803
    Torolt_felhasznalo_957803
    2008. június 7. 07:5640.

    Sziasztok!

     

    Én több évvel ezelőtt mentem ki Angliába au-pairnek.London egyik külvárosában voltam. A család 3 tagú volt. Érteliségi szülők(mindkettő pszichiáter), 12 éves lány.

    A feladataim minden napra le lettek osztva.

    Hétfőn vasalnom kellett, kedd portalanítás, szerda az ezüst tárgyak megtisztítása, csütörtök fűrdőszobák kitakarítása, pénteken pedig a 3 szintes, végig padlószőnyeges ház kiporszívózása. Még a fűrdőszobában is padlószőnyeg volt, és végig a lépcsőházban.

    A családnak kertes háza volt. 3 macska, nyulak, mint házi kedvencek. A macskák szabad bejárást kaptak a házba, olyannyira, hogy bárhová felmehettek, sőt éjjel a konyhaasztalra terített macskaszőrös pokrócon aludtak....

    Ezekkel a feladatokkal nem is volt baj, hiszen tudtam, miért megyek. A kislány iskolába járt, a szülők dolgoztak. Napközben megcsináltam a dolgom, aztán megvártam míg hazajönnek, majd vacsi, lefekvés. Az anyuka volt nekem nagyon furcsa. Mindig méregetett, de utólag rájöttem, valszeg a szakmájából kifolyólag. Itt nem volt mocsok, vagy szemét, de egyszer találtam a nappaliban macskasz@rt, ami kicsit elborzasztott. Meg egyszer az egyik macska behozott egy félig megrágott verebet. Ja, azt a poént még el sem mondtam, hogy vegetáriánusok voltak, és még a macskákat is úgy etették....

    Nyáron elment a család Francia.o-ba, és képzeljétek, amikor minden héten pucorásztam az ezüstkütyüket, képesek voltak elpakolni előlem...Mintha el akarnám vinni. Mindegy... Igazából nekem a honvággyal gyűlt meg a bajom, meg nem bírom a macskákat a lakásban elviselni..... Így 2 és fél hónap múlva hazajöttem. Vannak azért szép emlékeim... Imádtam egy térképpel a kezemben barangolni, imádtam felfedezni a várost, imádtam tömegközlekedni! Máig elcsodálkozom, azon, amiről példát kellene vennünk, amikor először mentem buszmegállóba, az emberek sorban álltak, és érkezési sorrendben szálltak fel!!!!!!!!!!!! Ilyet itthon elképzelni sem tudok!

    A nővérem is volt kint egy évet. Ő nagyon kifogta a családot! A pasi a procter & gamble-nél dolgozott, a nő is valami felsővezető volt. 3 éves kislány. Vitték Spanyolországba magukkal nővéremet, sőt még a francia riviérára is! Jó fejek voltak, és nővérem sem szakadt meg, mert külön bejárónőjük volt. Ja és ő a vége felé már több családnál vállalt gyerekfelügyeletet, úgyhogy jól keresett.

     

    Na, ennyi a történetem. A város visszahúz, nagyon vágyom vissza!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  14. Torolt_felhasznalo_744446
    Torolt_felhasznalo_744446
    2008. június 6. 23:1539.

    Soha többet nem lennék aupair...

    S mint utólag kiderült, a család is egy kétszínű dög....

    előzmény:
    Jamais-Contente (1)
    2008-04-01  14:27
  15. 2008. június 6. 22:2138.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  16. Torolt_felhasznalo_448259
    Torolt_felhasznalo_448259
    2008. Április 30. 18:5037.

    SziasztokAu-pair voltam, de nem mentem haza.

    Szerencsem volt,de igen nagy!

    Ismeros altal kerultem ki  egy 6 eves kislanyhoz. Nem irom le az egesz tortenetet, mert  meg este sem fejeznem be.

    Het honapot voltam a kislannyal, elvalt katona anyuka. Hat jot nem nagyon tudok mondani, tudjatok amikor a gyerek reggelire chipset ker, hat nem jartam orom tancot.Hiaba mondtam a gyereknek, hogy ha eszik valami normalisat utana kaphat chipset. Annal jobban hisztizett.

    Na mindegy elmult!!

    Viszont van egy masik tortenetem. Het honap utan elkerultem egy masik elvalt katona anyukahoz. Kisfiura kellett vigyaznom, aki 2 eves volt. Egy honap mulva kozolte velem reggel 7-kor az anyuka, hogy elkell hagynom a hazat kethet utan, mert o tul sokaig elt egyedul, meg hogy olcsobb az ovoda.  Azt sem tudtam, hogy sirjak vagy nevessek, alig tertem magamhoz! Egy ismerosom segitett nekem, de elmondanam, hogy senkinek nem kivanom  azt az egy honapot. Amikor ott hagytam a csajt, nem volt allasom. Utana egy honapig nem volt munkam, mivel ez nyari idoszak volt. Nyaron kevesebb munka van, hiszen addigra sok diak betolti.

    Egy honap utan vegre valahara lett munkam  azota is meg van es probalom megbecsulni. Az biztos, hogy megegyszer nem mennek au-pairnek. Foleg nem katona csaladhoz

    Persze, ha nem tartottam volna ki, akkor most nem lennek itt ahhol vagyok. Nagyon sokszor gondoltam arra, hogy haza megyek, de valahogy mindig kibirtam.

    Hat ennyit szerettem volna hozzaszolni.

    Igaz jo hosszura sikerult.

    Sziasztok: ircsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  17. 2008. Április 2. 20:0636.

    Szia!

     

    Én 17 évesen mentem ki Németorságba.A barátnőm,aki már jó 10 évvel idősebb,mint én már akkor kint volt.Én ott laktam abban a lakásban,ahol ő és ott is be kellett segítenem meg egy másik családban.Így 2 részről kaptama  pénzt.Ahol latam állandó jelleggel mocsok és rumli volt.Hiába takarítottunk ketten is. A gyerekek rosszak és neveletlenek voltak.Bevallom volt mikor kicsit megrángattam némelyikte..Ja,ahol laktam 5 gyerek volt a másiknál 4.Reggel 9től du 4-ig voltam a másiknála,akik tényleg rendesek voltak,bár ők sem a takarítás hívei.Bár náluk inkább rumli volt,mint kosz.A gyerkekkel foglalkoztam és besegítettem a házi munkában( általában én csináltam,de nem zavart).Viszont,ahol laktam ott rossza volta  helyzet.Igazáből sajnáltam a gyerekeket,mert elhagyta az anyjuk és a régibébicsőszük lett az apjuk barátnője...Szóval kicsit bonyolult volt.Nem volt,aki megnevelje őket.Ott a kedvencemnek,aki csak atöbbieket követte,az volt a szokása,h leppisilte a szobában a papírt,parkettát...akármit,5 éves volt.A másik állandóan a zuhanyzóba kakilt...Fürödni nagy nehezen mentek,hetente 2 szer.Ja július volt...

    Szóval összességében jó volt,de van,ami kimaradhatott volna..

     

    Bocsi,kicsit hosszúra sikeredett.

    előzmény:
    Jamais-Contente (1)
    2008-04-01  14:27
  18. 2008. Április 1. 16:4135.

    Szia, en is au-pairkent kezdtem kulfoldon, eloszor rossz aztan jo tapasztalattal.

     

    Az elso csaladhoz (anyukahoz), szerintem tul idos es fuggetlen voltam, az anyuka pedig mindenben korlatozni kivant (8 utan nem mehettem el pl, vasarnap mar 6kor otthon kellett lennem) en pedig akkor mar Mon is fuggetlenul eltem, ugyhogy nehezen ment az alkalmazkodas. E mellett meg volt egypar dolog, amit elotte elfelejtett kozolni velem a telefonba, illetve hazudott (nem varosban laknak, hanem faluban, nem franciaul beszelnek otthon hanem angolul, nem naponta, hanem heti 1x jarhatok iskolaba stb stb). En 3 honap utan hagytam oket ott, 2 hettel elott eszoltam, ezt a 2 hetet mar nem is fizette ki es vegig hozzam sem szolt. A gyerekek ezzel egyutt jofejek voltak, de anyuka orvosi eset.

     

    Masodik csaladnal nagy szerencsem volt, liberalis szulok, szinten jofej gyerekek, azt csinaltam a szabadidomben amit akartam, varosban laktak es franciaul beszeltek otthon, suli naponta 4 ora.

     

    Egyebkent szerintem en nem voltam jo au-pair, annyira a gyerekekert sem vagyok oda, de sajna mas lehetosegem akkoriban nem volt kulfoldon nyelvet tanulni - igy ezt valasztottam es ahogy tudtam vegigcsinaltam.

     

    előzmény:
    Jamais-Contente (1)
    2008-04-01  14:27
  19. 2008. Április 1. 16:3834.
    Még a 90es évek elején. Németekhez 4 gyerek mellé mentem ki. Borzalmasak voltak a körülmények, de mai szemmel visszagondolva már nem annyira. Akkor még nekem a reform étkezés semmit nem mondott, csak azt, hogy örökké éhen akartam hallni, a gyerekekkel együtt és volt még néhány furcsaság ami akkor elviselhetettlen volt számomra, ma már visszagondolva csak teljesen ismeretlen. Úgyhogy becsöppentem egy számomra tök ismeretlen életformába. az a település öt házból állt, másik családot onnan nehéz lett volna találni ciki is ezért összemotyóztam és hazajöttem. Akkor nem az volt az én utam.
    előzmény:
    Jamais-Contente (1)
    2008-04-01  14:27
  20. 2008. Április 1. 16:2833.
    az au-pairkedes nem konnyu. az ember hirtelen felno ha meg elotte nem kellett nekinem szabad feladni. ha nagyon gaz a csalad lepni kell. de semmi garancia a masik jobb lesz. azt kell felfogni hogy te oda dolgozni mesz, nem nyaralni. a gyerekek tele vannak energiaval nagyon sokszor total elkenyeztetettek es/vagy szeretethianyosak. vagy kihasznalnak vagy nem. en is hallottam horror sztorikat de  meg "elkenyeztetettapucikedvenceau-pairek" sirasat is. nekem is volt szar csaladom adtam nekik 2-3 honapot aztan utanna leleptem. tokeletes csaladok nem nagyon vannak. de alkalmazkodni kell es a legjobbat kihozni a dologbol. en orulok hogy csinaltam, rengeteget tanultam, tapasztaltam. szerintem mindenkinek csak hasznara valik ha kiprobalja
    előzmény:
    Szippancs (32)
    2008-04-01  16:14
  21. 2008. Április 1. 16:1432.

    Rég ott kellett volna hagynod azt a családot. Szerintem ez nem arról szól, hogy büszke vagy magadra, hogy elviselted a megaláztatást. Bocsi, de ez egy óriási butaság volt a részedről. Ha akkor a sarkadra lépsz, még most is kint lehetnél a szeretett városodban.

     

    Van egy magyar au-pair ismerősöm. Ő egy magyar családnál van. Hát ő is mesélt szép dolgokat. Anyuka, apuka elmegy nyaralni két hétre, gyerekeket ottho hagyják. Persze nem fizetnek ezért pluszt. Vagy a kissrác rákakilt a székre, hogy majd az au-pair letakarítja. Vagy amikor elmentek mindannyian nyaralni az au-pair nélkül, üresen hagyta a hűtőt.

    Már rég mondom a lánynak, hogy hagyja ott a fenébe ezt a családot. Főleg úgy, hogy ne is beszélnek angolul vele, ő mg nyelvet jött ki tanulni.

    Ma mentem be a nyelvsuliba és az adminisztrátor mondja, hogy elköltözik a lány családja és egy hónapot adtak neki, hogy találjon új családot.

    Ezért aztán érdemes volt eltűrni ezt a sok szart.

    előzmény:
    Jamais-Contente (19)
    2008-04-01  15:06
  22. 2008. Április 1. 16:0131.
    Az is elég naív, aki azt hiszi, hogy 2 hét elég ahhoz, hogy "feldolgozza" az ember, hogy baromi messze van a családjától, és csak magára számíthat.
    előzmény:
    hpiros (14)
    2008-04-01  14:59
  23. 2008. Április 1. 15:5730.

    Nekem is pont ez jutott eszembe.

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_394653 (4)
    2008-04-01  14:36
  24. Torolt_felhasznalo_698367
    Torolt_felhasznalo_698367
    2008. Április 1. 15:4729.

    Bocsi, hadd kritizáljak:

     

     

     

    Ott hideg van ám mert nem fűtenek így mint itthon, - öltözzön fel.

     

    máshogy néznek ki a házak, - és más nyelvet is beszélnek, máshogy hívják az országot...

     

    ebédre nem esznek főtt kaját, - ebbe még senki sem halt bele.

     

    és a hároméves gyerek egész nap rohangál és fárasztó.  - mit gondolt, mit csinál egy Au-pair? Gyerekre kell vigyáznia!!

     

    előzmény:
    Marharépa (2)
    2008-04-01  14:32

Címlap

top