Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Vákuummatrac

Sziasztok!
Olyanok tapasztalata érdekelne, akik a csatolt képen lévő matracon - vagy legalábbis ahhoz hasonlón - alszanak. A párommal most szeretnénk új franciaágyra és matracra szert tenni, és elég nehéz a választás, túl nagy a kínálat.
A bio latex/kókusz matracok nagyon drágák, a rugósak nem annyira szimpatikusak a hullámzás miatt, és ezt a vákuummatracot javasolták nekünk az egyik szaküzletben.
Akinek ilyen van, mennyire kényelmes (1-2 perc után persze kényelmesnek tűnik, de nyilván ez más, mint egy egész éjszakát átaludni rajta), és mennyire tartós? Erre konkrétan 15 év garancia van.
Előre is köszönöm mindenkinek!
Nekünk remekül bevált a memory..
Az előző matracunktól mindkettőnknek rettenetesen fájt mindene kb egy hónap után.. Olyannyira, hogy reggel úgy másztunk ki az ágyból, mint akiket agyonvertek. Na, ez a memoryn két nap alatt megszűnt.
Tényleg felveszi a formádat, mindenhol egyenletesen vagy alátámasztva, sehol nem nyom, stb. Rettentően kényelmes, nem tudom semmilyen másik matrachoz hasonlítani, ki kell próbálni. (nekünk is ez volt egy jó érv, hogy kötelezettség nélkül kipróbálhatod, ha nem válik be, akkor lehet újra próbálkozni..) Most pl kismama vagyok, csak az oldalamon tudok aludni, de annyira jó, hogy nem nyom el reggelre az ágy! Régebben nagyon sokat forgolódtam, de mióta ez a matracunk van, már nem.. És amikor a szüleimhez megyünk, (ottalvós) akkor tűnik fel igazán, mennyire hozzászoktunk
Kérdezhetek még? Amit írtál, hogy puhább érzetű. Nekem ez kicsit furcsa, mert amit mi néztünk, és amit be is linkeltem, annyira nem tűnt puhának, sőt... Szóval azt mondod, hogy puhul a használat során? Kicsit még mindig bizalmatlan vagyok....
Szia!
Igen, igen, ez is hideghab matrac lenne. Az eladó srác azt mondta, ár-érték arányban nagyon jól járnánk vele. Engem a 15 év garancia is meggyőzne - DE - félek, hogy az allergiám annyira nem szeretné a habszivacson való alvást. Mit gondoltok?
Talán nem reklám, ha kiírom, hogy innen néztük ki:
www.bestdream.hu
Húha, ez nagyon jól hangzik! Mert a boltban hiába fekszem rá, attól még egész éjszaka lehet kényelmetlen...
A memory matrac milyen? A férjem nagyon ódzkodik tőle... szerintem vicces lehet, elsőre mondjuk biztos furcsa.
Szia!
Nekünk hideghab matracunk van már néhány hónapja és mondhatom, hogy nagyon jól bevált! Nem vákuummatrac, de ez azt hiszem csak a tárolás/szállítás módját jelzi, nem magát a matrac anyagát.
A hideghab nagyon kényelmes, puhább érzetű, mint a rugós (és főleg a kókusz) matracok, de tényleg nagyon jó a tartása, nem fáj tőle az ember háta stb.
Hőmérséklet-érzetben is van különbség (legalábbis a mi tapasztalataink szerint): a hideghabot mi alapvetően melegebbnek érezzük, mint a régi rugós matracot. Nem annyira, hogy izzadna benne az ember, csak nem olyan hűvös hatású.
Nekünk bejött :-)
Ha van kérdésed, nyugodtan kérdezz!
Kata
Szia!
Ezt konkrétan a Reno-udvarban lévő matrac-szaküzletben néztük ki, így is kb. 100.000 lenne a 180 centi széles ágyráccsal együtt, de mégsem 150.000 és attól fölfelé... mint a bio latex matracok.
Ez viszonylag keményebb volt, és ha jól tudom, 10%-os deformálódás után garanciálisan cserélhető. (Bár hogy ezt hogy lehet lemérni? :)))
A Kikában nem ugyanilyen van, nem? Persze lehet, hogy tévedek.
Köszi a segítséget!
Úgy látom ugyanarról a matracról lehet szó, mint amiről Delma írta, hogy jó. Látod, ki kell próbálni! Mindenkinek más jön be.
Úgy látom ez egy komolyabb verzió, mert a miénkben nincs ilyen keménymag szerintem, meg mind a két oldala ugyanolyan. De jól szellőzik tényleg. Biztosan tartós is. Mennyibe kerül??
Ha jól emlékszem, mi 20-30 körül vettük a 90x200-at.
Szia!
Nekünk ugyan memory matracunk van, de tudnám ajánlani a boltot, ahol vettük: novotex. Szerintem nagyon remek fogás a részükről, hogy egy hétre ingyen elhozhatod a kiválasztott matracot, (kötelezettség nélkül) ÉS ha meggyőző volt, csak utána veszed meg.
Nekem több barátom vett így matracot, legalább nem lutri..
Szia! Nekünk vákuummatracunk van. (Azt hiszem, nem pont ilyen. Mi a Kikában vettük) Szerintem túl puha, csalódtam benne. Az ára viszont tényeg jó a kókuszcuccokhoz képest. Ha tehetném vennék egy olcsó sima (nem rugós) KEMÉNYebb matracot.
Nekünk már fél éve megvan, az állapota nem változott, de tényleg puhácska. Viszont egy jobb ágyráccsal (csak az megint elég drága) jobb és kényelmesebb lenne.
Szia,
nem tudom, hogy a miénk pontosan ilyen-e, de mi is vákuummatracon alszunk már olyan 4 éve. A Kikában vettük anno, és nekünk nagyon bevált, szeretünk rajta aludni, nagyon kényelmes.
Ajaj, úgy látom, nem látszik rendesen a szöveg a képen, bemásolom inkább:
1. GYAPJÚ bevonat téli oldal
2. Biocell légáteresztő gumírozott réteg
3. Ortopédiai Eilocell kemény mag
4. Biocell légáteresztő gumírozott réteg
5. Pamut réteg nyári oldal