Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
mosás: Fehérítő,

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Észrevettem, hog a szép színes ruháim a mosások során fokozatosan veszítik el színüket, szürkülnek; emellett a fehér ruháim sem olyan szépek, mint voltak...
Biztos valamit rosszul csinálok, de kérlek adjatok tippeket, mit és hogyan használjak, hogy a színes ruháim színei "megújuljanak", a fehérek pedig újra fehérek legyenek.
Még egy rossz hír, hogy nem lesznek finom illatosak a mosás után a ruhák, vagyis pl. a törölköző kb 2 nap használat után már fura szagú. Folyékony mosószert és öblítőt használok.
Mit teszek rosszul? Írjátok meg légyszi a helyes technikát, a jó termékeket, amiket ajánlotok.
Köszi!
Egyetértek...
A folyékony ariel finom illatot kölcsönöz a ruhának alapból, de tényleg nem mos lyan szép fehérre, mint a porból készült...
Nálam ugyanez a helyzet, majd megőrülök. Már mosógépet is cseréltünk, hátha a régi "koszolta" a ruhákat.
Szóval a beszürkült fehér ruhákra nálam csak egy megoldás vált be sajnos.
Kézzel, háziszappannal jó sok habbal, vízzel átmosni. Ha jó sok szappant habosítok fel a ruhán és dörzsölöm mint régen anyáink a patakban, csak úgy folyik ki belőle a sötét szürke színű lé. Pedig nem hempergünk a homokban és rendszeresen mosva vannak!
Ha áztatom hypoban, Domestosban, Vanishben semmi. Ez az egy segít.
Elég vacakolós megoldás. Sok idő és fáradtság, de ha nem akarom eldobni a ruhát csak ez marad.
Ha lesz jobb megoldás arra én is vevő lennék.
Már arra is gondoltam, hogy nem teljesen tiszta a víz ami a mosógépbe megy, de szemmel láthatóan nem tűnik koszosnak.
Szia!
Tippjeim:
Színromlásra:
Színes ruhára színes folyékony mosószer (én a denk mit ciklámenszínűt használom, és nagyon szeretem).
A fehér ruhákra ugyanennek a zöld színű folyékony mosószere.
Fontos: még véletlenül se tegyél egy színesből kifelejtett halványszürke ruhát a fehér mosásba azza, hogy "á, úgyse fog". A fehér mosószer egyrészt fehéríti (fakulás), másrészt a belőle kijövő festékanyag elszínezi a fehéreket (szürkülés).
Illatosságra:
1. Használj elég hosszú mosóprogramot. Ha a normál használatú ruhákat 30 fokos fél órás programon mosod, nem tisztul ki rendesen.
2. Ha van radiátorod, használd, azaz szárítsd minél gyorsabban a ruhákat.
3. Soha ne pakold tele a mosógépet. A víz és a mosószer nem jut el mindenhova. Ez persze nem jelenti azt, hogy 3 db bugyit kell beletenni, de nem szabad megtömni, inkább 2 részre kell osztani.
4. A törölközőket 60 fokon mosd, a leghosszabb, nem előmosásos programon, és ne használj hozzájuk öblítőt.
Remélem, tudtam segíteni!
Szia!
A törülköző attól lehet "szagos", hogy használat után nem szárad meg rendesen.
Én mindig használok öblítőt, és nagyon szeretem, hogy ha az ágyneműt mosás után 3-4 héttel veszem ki a szekrényből, és húzom fel, akkor is nagyon finom illata van, és sokáig tart!
A szürkülés ellen vízlágyítást tudnék javasolni, általában a vízkő miatt szürkülnek/fakulnak, mert lerakódik a textil szálak közé.
A mosószóda valóban jó megoldás lehet! :)
Üdv!
I.
Leírnád a nevét a mosószódásnak?
Müllerről nem tudok a közelemben, de hátha lehet máshol is kapni, és akkor kipróbálnám.
Köszi!