Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hókotró cég
Budaörs és környékén keresek hókotrással foglalkozó céget. Olyan utcába lakom a hegyen ahová nem jön fel magától a kotró gép. Hegyen lakunk 70 cm hó, már többen elakadtak, egymást mentjük. Akiket találok a neten minden cég tele van. Ha tudtok valakit aki ilyennel foglalkozik, kérlek adjátok meg az elérhetőségét.
Hiába a terepjáró, a téli gumi, ez a hó kifog mindenen.
Ez hihetetlen egyébként, ma mennék orvoshoz ha minden igaz 5 hetes terhes vagyok (már többször nem sikerül). A múlt héten a doki ikreket látott, mennem kéne ellenőrzésre. Most törpölök, hogy várjak még pár napot amíg kijutok vagy gyalogoljak fel a hegyen 3 km-rt és BKV.
Most hívott a szomszéd, hogy egy maradjak a seggemen ha jön a kotró szóljak neki Ő mindent megbeszél vele ne ugráljak. Kettő majd Ő lealkudja kifizeti mi meg osztozunk, még a szólunk a többi szomszédnak is, hogy szálljon be. Így csináltattuk meg az utat is. Hát most mindjárt ugrálok örömömben, de nem teszem.
Ha másnak is szüksége lenne ilyen szolgáltatásra (már mint a hó eltakarítás):
http://spireakert.hu/
Bármennyi jöhetne. Már túl vagyok peteérésen nincs esély újabbak megtermékenyülésére. Meg hát van egy olyan hülye elképzelésem, hogy a lehetőleg férjemtől legyenek.
Én jó kedvű vagyok. Soha ne legyen nagyobb problémám. Remélem a kotrós csávó megértő lesz és elfogad utalványt is meg a nálam lévő készpénzt, mert nem táraztam be egy kisebb vagyont a hóra. Vagy átutalás? Vagy adok neki egy kutyát? Vagy havat? De jó fejnek tűnik max megoldjuk természetben. Még nem tudom.
A lényeg, vidáman éljük túl ezt az időt is. Nem lesz semmi baj a babáv(kk)al sem, meglátod. Az orvos nem fut el, a hó meg el fog olvadni egyszer!
Sok sikert.
És igen találtam egy céget. Akihez ugyan ki kell mennem fel kell gyalogolnom, de Ő lekotorja és felszórja, szóval vissza felé már nem fog csúszni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jack hívtam ám a helikopteres céget, de hát sajna azt mondták nem tudnak leszállni a tetőnkre (30 nm). A kert meg nem vízszintes azt meg nem vállalták be.
Még kutya szánon is gondolkodtam, mert hát van 3 kutyám is, de ezek lusta dögök. Lehet, hogy venni fogok egy hószánt? Ha valakinek van eladó, írja már meg privibe a paramétereit.
Egyébként köszönöm a sok hasznos információt.
Én is inkább az otthonmaradásra biztatnálak. Ezen a két-három vagy valahány napon semmi sem múlik.
Egyébként, ha a megfogant bébi nem akar megmaradni, akkor sem fog ha kilenc hónapig mozdulatlanul fekszel az ágyban.
A séta nem fog ártani neki, de mint már alant említették: a lefelé való kontoll nélküli csúszás lehet veszélyesebb..
Senki sem akar Neked rosszat!
Felhívhatod a dokit is, mi nem ismerjük részletesen a gondjaidat. Ha a dokid azt mondja ne gyalogolj, akkor ne tedd.
Ha azt mondja, nem árt, akkor menjél.
A gyaloglás 5 hetes terhesen nem árthat, a gyaloglástól nem lehet elvetélni. Ha a dokid mást mond, akkor van oka rá.
Ok kisétálok. Ezekkel a babákkal történik valami (mind az előző 2-vel) teljesen más okból (mert utólag senki nem fogja kideríteni, hogy mi volt a probléma). Szerinted, hogy fogom magam érezni? Lehet, hogy bánni fogom, hogy nem ültem a seggemen?
De persze ha itthon maradok sem biztos, hogy nem történik valami.
Az önkormányzattal már beszéltem, majd ha lesz ember meg idő talán a hétvége felé feljutnak idáig.
http://hokotras.lap.hu/ Több is van.
Persze, hogy nem betegség. 3 km hegynek felfelé szép kis túra ám. De két vetélés után megfontolja az ember, hogy duhajkodjon-e pont a legelején pont a legrázósabb időszakban.
Teljes mértékben egyetértek...
Van ilyen, hogy hókotrócég? Én ma reggel nem vettem észre, hogy Magyarországon ilyen létzik.
Remélem gratulálhatunk majd a boldog eseményhez, szerintem tedd félre a terepjárót és vedd elő a hótaposót, ha menni kell orvoshoz, szépen lassan el lehet oda gyalogolni, ilyen időjárásnál előbb indulj el! A terhesség nem betegség, a séta nem fog megártani!
Szívesen fizetek Apósodnak júniusban minden megépített hóemberért a kertemben. Az anyagot itt gyűjtheti a közelben lévő erdőben. Kérlek egyeztess vele, hogy melyik hétvégeken jönne.
Céget azt nem tudok sajnos de én a helyedben nem gyalogolnék most 3 km-t... Főleg, ha régóta vártok a babára. Hívd fel a dokit, biztos megérti és kapsz egy másik, közeli időpontot, azon a pár napon nem múlik semmi.
Szerintem... A gyaloglás hidegben, hegynek felfelé tuti nem tesz jót
Szorítok a babáért nekem is volt kis para az elején, tudom, milyen!