Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Hamburger készítés házilag
2009-04-14 18:591.
Létrehozva: 2009. Április 14. 18:59
Sziasztok!
Tudna vki segíteni?
Otthon készített hamburgert szeretnék csinálni nyers darált húsból...
Fűszerezési tippeket,arányokat várnék...
Asszem a Stahl egyik könyvében is volt vmi ilyesmi.
Nem fasírtrecepteket várok!!!!!
Előre is köszi!!!
Pedig pont ezért akartam belekezdeni:( Gondoltam, hogy olcsóbban kijövök, ha magamnak sütök. De akkor lehet hanyagolom az ötletet egyelőre.
Ilyen kuponokat lehet kapni valahol, vagy a munkahelyeden kaptad őket?
Szerintem még olcsóbban is jössz ki, ha nem te csinálod! Valamelyik gyorsétteremben mindig vannak olcsóbb burgerek, vagy valami. És persze nem is neked kell szenvedned vele, beülsz és már eszed is:D
Ettől függetlenül ha kedvem van, szívesen sütök-főzök otthon, de inkább, mint külön program. Nem egyszerűbb kajáknál volt már olyan, hogy elszúrtam, és végül rendelni kellett:D :D :D
Én próbáltam már szülinapi bulira burgert sütni, de hát... hogy is mondjam... nem úgy sikerült, mint vártam.
Többet inkább nem próbálkozom vele:) majd ha burgert akarok enni, bemegyek egy gyorsétterembe! Csak ne lennének olyan drágák!:/
Én is elsajátítottam ez a bonyolult tudományt nemrég:D
Mirelit hús gyors kisütése... buci, sali, sajti, plusz ez meg az a titkos receptemből... Isteni lett. Bár öcsém is a burgereshez hasonlítgatta, és nem volt elájulva. Nem tudom mi annyira jó abbban!?
Hamburgerzsemle:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/sos- sutemenyek_-peksutemenyek/puffancs
Húspogácsa:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/hus os-etelek/hamburger
Szia,
nekem van receptem a huspogacsara, a bucira, es az ontetre is, mi igy szeretjuk:
Hamburger
Udv., Nikkancs
Szia!
Én egy ideje kísérletezgetek már a hamburger-hússal, marha ill. sertés, mindenféle fűszerek, volt hogy zöldségeket (répa, cukkini) is reszeltem bele. A legjobban ez vált be:
Fél kiló darált marhahúshoz (csak és kizárólag marha, nem sertés és nem vegyesen) egy kis fej vöröshagyma nagyonnagyon finomra aprítva, só, bors és bő 2-3 ek. worcestershire szósz, az nagyon passzol hozzá.
Semmi tojás, egyéb fűszerek, semmi.
Grillező serpenyőben nagyon kevés olajon hirtelen sütöm meg, csak rövid ideig, nehogy kiszáradjon.
Szoktam hozzá készíteni kis kockára vágott és lisztben megforgatott, olajban kisütött hagymát, isteni!!!!!
Bucit nem sütögetek, szerintem finom a bolti. Ízlés szerint megpakolod, nálunk így néz ki:
buci alját megkenem majonézzel, rá egy adag sülthagyma, lilahagyma-karikák, kígyóuborka, egy szelet lapka sajt, majd a forró húspogácsa, megint sajt (csak hogy jól ráolvadjon), paradicsom, zöldpaprika, ketchup és még egy kis majonéz, majd lefedni a buci tetejével. Baromi nagy lesz, de jól meg szoktam "tenyerelni", nyomkodni, szépen összeáll és nem esik szét. Bedobom még 15-20 mp-re a mikróba hogy az egész kicsit átmelegedjen, majd gyorsan megesszük:)
Szia!
Nekem ez jött be: vegyesen marha és sertés darált hús kb 70 dkg.
2 nagy hagyma apróra vágva, mustár és só és bors, esetleg kethup kevés.
Nagyobb és vékonyabb lepényeket csinálok és teflonban kisütöm olaj nélkül.
Majd buciba teszem és pari és saláta és ubi és mustár és ketchup.
Rita
Kövezzetek meg--DE EGYIK SEM!
A VALODI amerikai "hamburger" az csak daralt marhahus, felig megsutve.
igy rakod ossze:
1 fel hamburger-zsemle
arra ra'
egy lapos, felig megfott örölt marhahusbol keszitett hus-korong(amely kb. akkora mint a fel-zsemle)
aztan arra radobsz izles szerint:
1 karika nyers hagymat,
sot,--amennyit akarsz, (de sokan nem teszik ra)borsot, de sokan azt sem teszik ra--
ketchup-ot
uborka relish-t
mustart
es zold salata levelet
aztan ennek a tetejere rakod a masik felet a zsemlenek.
KESZ!!
Szia!
Nálunk többször bevált már ez a recept:
80 dkg darált marhahús (mi felsálból szoktuk készíteni)
1 fej vöröshagyma (darálva)
2 ek. ketchup
3 közepes méretű ecetes uborka (darálva)
1 ek. mustár
só
Nagyon finom!
http://thepioneerwoman.com/cooking/2009/01/my-most-favorit e-burger-ever-for-now/
Köszönöm-köszönöm mindenkinek...
Ez tutkó hambi lesz,már látom
300 g darált marhahús
só
bors, frissen tekerve
1-2 ek uborkás-paprikás relish, vagy bármilyen barbeque mártás (opcionálisan)
1 fej hagyma
1 db paradicsom
2 db csemegeuborka
2 szelet cheddar lapkasajt (vagy vékonyra szelt cheddar)
4 levél római saláta (esetleg fejes)
2 db hamburger zsömle
A húst fűszerezem és lapos pogácsává formázom. (Több darált húsból is lehet készíteni.) Serpenyőben egy csepp olajra teszem, erősen megpirítom, majd hagyom mindkét oldalát pár percig sütni. Közben a zsömléket vágott felükkel felfelé beteszem a grillbe és 2 percig sütöm, hogy kicsit megpiruljanak.
A hagymát és a paradicsomot vékony karikára, az uborkát ferde szeletekre vágom.
Ha kész, a zsömlére teszek egy kevés mártást (ez el is maradhat), ráteszem a salátaleveleket, hogy a széle kilógjon egy kicsit, erre a húspogácsát, azonnal ráteszem a sajtot, ami ráolvad és ezekre annyi zöldséget teszek, amennyi jól esik. Ráhajtom a tetejét és egy kissé összenyomom.
Az uborkás-paprikás relish-hez
˝ db uborka
1 db kaliforniai paprika (zöldszínű)
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek só
bors, frissen tekerve
4 ek barna cukor
1 ek mustár (vagy szárított mustárpor)
200 ml jó minőségű, ízesített fehérborecet (zöldfűszeres ecet, málnaecet, stb)
A zöldségeket kisebb darabokra vágom, besózom és pár órát állni hagyom. Ezután a levet leszűröm vagy kinyomom, hogy ne maradjon alatt lé és beteszem az aprítóba, vagy egészen apróra vágom. Hozzáadom a többi hozzávalót, de az ecetből elsőre csak keveset. Kóstolgatni kell, mert nagyon ízlésfüggő, kinek hogy a legjobb. Ha kész, üvegekbe téve sokáig eláll, ilyenkor a tetejére is érdemes kevés ecetet önteni. (Esetleg ez az ecet még jobb is lehet.) Mivel igen sok kell hozzá, a fehérbor ecet minőségén sok múlik. Ennek egy része fehérborral és almalével is helyettesíthető, ekkor kevesebb cukor kell bele.)
Én így szoktam:
50 dkg marhahús vagy sertés hús (akár vegyesen)
1 fej vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1/2 kávéskanál bors
Én a hagymát kicsit megpárolom előtte , hogy ne "ropogjon" a kész húspogácsában.
Utána összekeverem a hozzávalókat. Mindig nagy adagot készítek, négyesével lefagyasztom és fogyasztáskor annyit veszek elő, ahányra szükség van.
A lefagyasztott husi jobban összeáll sütéskor, a friss hajlamos szétesni. Még az illata is más, mint a bolti fagyasztottnak és tudom, mi van benne.
A gyerekeim imádják
Leírom, én hogyan készítettem.
Fele marha- és fele darálthúsból, sóval, borssal, Worcester-szósszal, tojás nélkül. Kevés olajon sütötem, épp csak pár csepp volt alatta.
Nagyon fincsi lett így, megpakoltuk zöldségekkel a puffancsot, bele ez a húspogácsa, nyami!
Szia!
Én úgy szoktam,hogy kábé 25 deka marha és ugyanennyi sertésdarálthúshoz keverek egy nyers tojást,egy közepes fej hagymát reszelve,néhány gerezd fokhagymát szintén reszelve,kevés só és bors,és ha van itthon vagy grill vagy csevap fűszer,abból is egy kicsit.Összegyúrom,aztán vizes vagy olajos kézzel olyan laposra lapogatom,amennyire tudom.Olajat forrósítok,keveset,abban sütöm lassan,hogy szépen átsüljön.