Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hamburger készítés házilag

ózsé
Létrehozva: 2009. Április 14. 18:59

Sziasztok!

Tudna vki segíteni?

Otthon készített hamburgert szeretnék csinálni nyers darált húsból...

Fűszerezési tippeket,arányokat várnék...

Asszem a Stahl egyik könyvében is volt vmi ilyesmi.

Nem fasírtrecepteket várok!!!!!

Előre is köszi!!! 

  1. 2013. május 3. 14:2630.
    De jó, köszi!
  2. 2013. május 3. 14:1929.

    Pedig pont ezért akartam belekezdeni:( Gondoltam, hogy olcsóbban kijövök, ha magamnak sütök. De akkor lehet hanyagolom az ötletet egyelőre.

    Ilyen kuponokat lehet kapni valahol, vagy a munkahelyeden kaptad őket?

    előzmény:
    esztoka78 (28)
    2013-05-03  14:09
  3. 2013. május 3. 14:0928.
    Egyetértek... Nem annyira éri meg otthon sütni, kivéve ha profi szakács vagy. Én pl. most a Burger Kingben fele annyiért kajáltam, mint amennyiből ki tudnám hozni a hozzávalókat (mondjuk kuponok miatt volt ennyire olcsó, de akkor is...)
  4. 2013. május 3. 12:4527.

    Szerintem még olcsóbban is jössz ki, ha nem te csinálod! Valamelyik gyorsétteremben mindig vannak olcsóbb burgerek, vagy valami. És persze nem is neked kell szenvedned vele, beülsz és már eszed is:D

    Ettől függetlenül ha kedvem van, szívesen sütök-főzök otthon, de inkább, mint külön program. Nem egyszerűbb kajáknál volt már olyan, hogy elszúrtam, és végül rendelni kellett:D :D :D

    előzmény:
    Kolompárka (26)
    2013-05-03  12:33
  5. 2013. május 3. 12:3326.

    Én próbáltam már szülinapi bulira burgert sütni, de hát... hogy is mondjam... nem úgy sikerült, mint vártam.

    Többet inkább nem próbálkozom vele:) majd ha burgert akarok enni, bemegyek egy gyorsétterembe! Csak ne lennének olyan drágák!:/

  6. 2009. május 8. 13:1125.
    Szerintem azért etallonnak nem gondolja, maximum a maga nemében. És igen vannak jó dolgok is, bár most egy sem jut az eszembe....:D
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_351531 (24)
    2009-05-08  12:10
  7. Torolt_felhasznalo_351531
    Torolt_felhasznalo_351531
    2009. május 8. 12:1024.
    Fiataloknál ez a junk food az etalon sajna, mondjuk vannak ott is jó dolgok aláírom de az igazi azért mégiscsak a házi
    előzmény:
    Natviva (23)
    2009-05-08  11:47
  8. 2009. május 8. 11:4723.

    Én is elsajátítottam ez a bonyolult tudományt nemrég:D

    Mirelit hús gyors kisütése... buci, sali, sajti, plusz ez meg az a titkos receptemből... Isteni lett. Bár öcsém is a burgereshez hasonlítgatta, és nem volt elájulva. Nem tudom mi annyira jó abbban!?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_635120 (0)
    2009-05-08  11:34
  9. 2009. május 6. 10:0122.
    Az igazi húspogácsához nem kell semmi csak só és bors! (meg darált marhahús) Nem vesz el a hús ízét semmi.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  10. Torolt_felhasznalo_293449
    Torolt_felhasznalo_293449
    2009. Április 27. 18:5620.

    Szia,

     

     

    nekem van receptem a huspogacsara, a bucira, es az ontetre is, mi igy szeretjuk:

     

    Hamburger

     

    Udv., Nikkancs

    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59
  11. 2009. Április 15. 10:3719.
    Ja igen, a húspogácsát két tányér között lapítom nagyon vékonyra, és egy vékony pengéjű késsel szedem fel onnan.
    előzmény:
    kisszifur (18)
    2009-04-15  10:34
  12. 2009. Április 15. 10:3418.

    Szia!

     

    Én egy ideje kísérletezgetek már a hamburger-hússal, marha ill. sertés, mindenféle fűszerek, volt hogy zöldségeket (répa, cukkini) is reszeltem bele. A legjobban ez vált be:

     

    Fél kiló darált marhahúshoz (csak és kizárólag marha, nem sertés és nem vegyesen) egy kis fej vöröshagyma nagyonnagyon finomra aprítva, só, bors és bő 2-3 ek. worcestershire szósz, az nagyon passzol hozzá.

    Semmi tojás, egyéb fűszerek, semmi.

     

    Grillező serpenyőben nagyon kevés olajon hirtelen sütöm meg, csak rövid ideig, nehogy kiszáradjon.

     

    Szoktam hozzá készíteni kis kockára vágott és lisztben megforgatott, olajban kisütött hagymát, isteni!!!!!

     

    Bucit nem sütögetek, szerintem finom a bolti. Ízlés szerint megpakolod, nálunk így néz ki:

     

    buci alját megkenem majonézzel, rá egy adag sülthagyma, lilahagyma-karikák, kígyóuborka, egy szelet lapka sajt, majd a forró húspogácsa, megint sajt (csak hogy jól ráolvadjon), paradicsom, zöldpaprika, ketchup és még egy kis majonéz, majd lefedni a buci tetejével. Baromi nagy lesz, de jól meg szoktam "tenyerelni", nyomkodni, szépen összeáll és nem esik szét. Bedobom még 15-20 mp-re a mikróba hogy az egész kicsit átmelegedjen, majd gyorsan megesszük:)

    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59
  13. 2009. Április 15. 09:3817.

    Szia!

    Nekem ez jött be: vegyesen marha és sertés darált hús kb 70 dkg.

    2 nagy hagyma apróra vágva, mustár és só és bors, esetleg kethup kevés.

    Nagyobb és vékonyabb lepényeket csinálok és teflonban kisütöm olaj nélkül.

     

    Majd buciba teszem és pari és saláta és ubi és mustár és ketchup.

    Rita 

    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59
  14. 2009. Április 15. 09:1816.
    ja, es teszünk ra karikara vegott paradicsomot is.. a meret kb tenyernyi, (szóval jó nagy), és kb 1-1,5 cm vastag
    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59
  15. 2009. Április 15. 09:1015.
    mi is igy keszitjuk, ahogy az elottem szóló mondta:)...meg annyit, hogy grillezve a legfinomabb...nem kell teljesen megsütni, mert kemeny lesz, lehet rózsaszín a beléseje (gondolom, ez a felig megsutve..)
    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59
  16. Torolt_felhasznalo_170420
    Torolt_felhasznalo_170420
    2009. Április 15. 02:5814.

    Kövezzetek  meg--DE  EGYIK SEM!

     

    A  VALODI  amerikai  "hamburger"  az  csak daralt  marhahus,  felig  megsutve.

     

    igy rakod  ossze:

     

    1 fel hamburger-zsemle

       arra  ra'

    egy lapos,  felig  megfott   örölt marhahusbol keszitett hus-korong(amely kb.  akkora  mint a  fel-zsemle)

     

    aztan arra  radobsz izles  szerint:

     

    1 karika nyers  hagymat,

    sot,--amennyit  akarsz,  (de  sokan  nem teszik ra)borsot,   de  sokan  azt  sem  teszik  ra--

    ketchup-ot

    uborka relish-t

    mustart

    es zold salata  levelet

     

    aztan ennek a  tetejere  rakod a  masik  felet  a zsemlenek.

     

    KESZ!!

     

     

     

    előzmény:
    cleo (13)
    2009-04-15  00:10
  17. 2009. Április 15. 00:1013.
    Ja, meg tojas is van benne
    előzmény:
    cleo (12)
    2009-04-15  00:09
  18. 2009. Április 15. 00:0912.
    A mindmegetten van finom hamburger recept. Hus, so, bors, hagyma, ketchup es mustar van benne. Nagyon finom, foleg, ha egy ejjel all a huspep a hutoben a sutes elott.
    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59
  19. 2009. Április 14. 23:1311.

    Szia!

    Nálunk többször bevált már ez a recept:

     

    80 dkg darált marhahús (mi felsálból szoktuk készíteni)

    1 fej vöröshagyma (darálva)

    2 ek. ketchup

    3 közepes méretű ecetes uborka (darálva)

    1 ek. mustár

     

    Nagyon finom! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_610487
    Torolt_felhasznalo_610487
    2009. Április 14. 19:4910.
  21. 2009. Április 14. 19:379.

    Köszönöm-köszönöm mindenkinek...

    Ez tutkó hambi lesz,már látom

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2009. Április 14. 19:348.
    Cheeseburger - Sajtos hamburger házilag

    300 g darált marhahús

    bors, frissen tekerve
    1-2 ek uborkás-paprikás relish, vagy bármilyen barbeque mártás (opcionálisan)
    1 fej hagyma
    1 db paradicsom
    2 db csemegeuborka
    2 szelet cheddar lapkasajt (vagy vékonyra szelt cheddar)
    4 levél római saláta (esetleg fejes)
    2 db hamburger zsömle

    A húst fűszerezem és lapos pogácsává formázom. (Több darált húsból is lehet készíteni.) Serpenyőben egy csepp olajra teszem, erősen megpirítom, majd hagyom mindkét oldalát pár percig sütni. Közben a zsömléket vágott felükkel felfelé beteszem a grillbe és 2 percig sütöm, hogy kicsit megpiruljanak.
    A hagymát és a paradicsomot vékony karikára, az uborkát ferde szeletekre vágom.
    Ha kész, a zsömlére teszek egy kevés mártást (ez el is maradhat), ráteszem a salátaleveleket, hogy a széle kilógjon egy kicsit, erre a húspogácsát, azonnal ráteszem a sajtot, ami ráolvad és ezekre annyi zöldséget teszek, amennyi jól esik. Ráhajtom a tetejét és egy kissé összenyomom.

    Az uborkás-paprikás relish-hez
    ˝ db uborka
    1 db kaliforniai paprika (zöldszínű)
    2 fej hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    1 ek só
    bors, frissen tekerve
    4 ek barna cukor
    1 ek mustár (vagy szárított mustárpor) 
    200 ml jó minőségű, ízesített fehérborecet (zöldfűszeres ecet, málnaecet, stb)

    A zöldségeket kisebb darabokra vágom, besózom és pár órát állni hagyom. Ezután a levet leszűröm vagy kinyomom, hogy ne maradjon alatt lé és beteszem az aprítóba, vagy egészen apróra vágom. Hozzáadom a többi hozzávalót, de az ecetből elsőre csak keveset. Kóstolgatni kell, mert nagyon ízlésfüggő, kinek hogy a legjobb. Ha kész, üvegekbe téve sokáig eláll, ilyenkor a tetejére is érdemes kevés ecetet önteni. (Esetleg ez az ecet még jobb is lehet.) Mivel igen sok kell hozzá, a fehérbor ecet minőségén sok múlik. Ennek egy része fehérborral és almalével is helyettesíthető, ekkor kevesebb cukor kell bele.)
    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59
  23. 2009. Április 14. 19:327.

    Én így szoktam:

     

    50 dkg marhahús vagy sertés hús (akár vegyesen) 
    1 fej vöröshagyma,
    1 teáskanál só,
    1/2 kávéskanál bors

     

     Én a hagymát kicsit megpárolom előtte , hogy ne "ropogjon" a kész húspogácsában.

    Utána összekeverem a hozzávalókat. Mindig nagy adagot készítek, négyesével lefagyasztom és fogyasztáskor annyit veszek elő, ahányra szükség van.

    A lefagyasztott husi jobban összeáll sütéskor, a friss hajlamos szétesni. Még az illata is más, mint a bolti fagyasztottnak és tudom, mi van benne.

    A gyerekeim imádják 

     

    előzmény:
    ózsé (1)
    2009-04-14  18:59

Címlap

top