Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Csontkovács-jó vagy rossz?

Én most először voltam (egy ajánlott és elismert) csontkovácsnál és vegyesek az érzéseim ezzel az egésszel kapcsolatban. A szakemberrel semmi bajom nem volt, szerintem is jól dolgozik, de a módszer ....
Szerintetek tényleg kell? Nem elég a rendszeres torna? Tényleg hasznos ha az ember nyakát időnkét kitekerik?
Hát én egy kicsit elbizonytalanodtam. Elég brutálisnak és durvának tűnt az egész.
Nem fájt semmi és nem okozott később sem problémát, csak felmerült bennem a kérdés, hogy ez tényleg kell?
Ott van a jóga, a különböző gerinctornák, nyújtó gyakorlatok, stb. amelyek kevésbé veszélyesek.
Mi a véleményetek?
Saz ki
Veronika 25!
Én 4000 Ft-ot fizettem egy 45 perces kezelésért.
Csutak51!
Tényleg senki semkötelezett rá, csak javasolták hogy jót tesz és menjek mert szükséges ahhoz hogy rendben legyenek a csontjaim. Senki nem állt a hátam mögött pisztollyal hogy akkor most mennem kell különben ...
Babianya!
Én eddig azt hittem hogy a csontkovács elegánsan mondva manuál terapeuta. Ezek szerint van különbség a kettő között!?
Többen is írtátok, hogy a jó csontkovács így meg úgy, de honnan lehet tudni hogy az akihez megyek az képzett-e, jó-e? Mondjuk én ajánlásra mentem, de ettől még nem tudom hogy képzett csontkovács-e az illető vagy sem.
Szia!
Az első találkozás elég sokkos, elismerem
De az eredmény magáért beszél, hogy igen, kell.
Én orvoshoz járok időnként, aki csontkovács is többek között.
Nem félek tőle jobban, mint mondjuk az ortopéd orvostól, hogy esetleg agyonüt a 220 a fizikós gépen
És lehet, hogy nem lenne rá szükség, ha minden nap tornáznék, jógáznék, erősítenék és nyújtanék, de mivel nem teszem, marad ő. Úgy 3 évente egyszer, mert kb. addig ok vagyok.
Ami viszont igen, az manuálterepauta, gyogytornász alapjáraton, nem ropogtat csak kicsavargat ropogás nélkül. Utána honapokig tudok helyesen állni, tartani magam, nincs nagy S kanyar gerincemben.
"Szerintetek tényleg kell?"
Ugyan, miért kellene?
Senki sem kötelezett rá, hogy menj csontkovácshoz, Te magad mentél, ugye?
Véleményem: Szerintem szükségtelen. Ha baj van, akkor van ortopédia, gerincorvos, gyógytorna, uszoda, gyógymasszázs.
Nekem a csontkovácsok amolyan "sarlatánnak"tünnek....
szia!
én még sosem voltam csontkovácsnál de szeretnék elmenni, mert sokszor érzem úgy, hogy vm nincs a helyén..pl a csípőmnél úgy érzem olyan jól esne ha ki tudnám "kattintani", de nem tudom. amúgy a nyakam ujjaim rendszeresen ropogtatom, bár azt hiszem ez nem lehet túl egészséges..
kiváncsi vagyok a jobban hozzáértők véleményére
amúgy drága volt a csontkovács?