Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fülfájás-Izület?!

Sziasztok!
Rettenetesen fáj a fülem:( Kifejteném bővebben:
Csütörtökön kezdődött, munka után elmentem a fülészetre, sztk-ba. Nem volt rajtam kívül beteg, fél óra ücsörgés után voltak kedvesek behívni. 1 perc alatt végeztem kb, miszerint vírusos betegség, Coldrex(fülfájásra?!) és meleg só. Pénteken meleg só este, úgy bedurrant a fülem, hogy hajnalban ügyeletre kellett menni, és sírtam nagyon a fájdalomtól. Dugig voltam cataflannal, de adtak egy szurit, attól bekábultam, ügyeletes orvos szerint középfül gyulladás. DE kívül fájt a fülem, és be is van duzzadva az az elálló rész, az a porcos dolog. Belül is fájt, és be volt dugulva. Írt még fel Garasone cseppet, hidegen, és hülye volt a fülész, hétfőn menjek másikhoz. Vasárnapra már a másik fülem is megfájdultMa reggelre nem hallottam egyikre sem, rettenetesen fáj, fáj a gyomrom a sok cataflantól, és a feleslegesen beszedett coldrextől.Gyógyszerész barátnőm hallójárat gyulladásra gyanakodott, de furcsálta, hogy mind a kettő. Reggel Honvéd kórház. Fülészet. 7-re. Mivel holnapra lett volna időpont, azt mondta a sorszámosztó jelezzem, hogy akkut, és várjak türelemmel. 11ig türelmes voltam, majd szóltam egy óvatlan pillanatban a nővérnek, hogy bejutok, vagy reggelizek, de már a második cataflan fogyott mióta ott ülök, és fáj a gyomrom is. Bemehettem. Fülem, torkom, orrom rendben, hülye volt a fülész az sztkban hogy coldrexet szedetett, és az ügyeletes is, bár neki megbocsájtható, menjek fel a fogászatra, fog-baj lesz, de borzasztóan be van duzzadva a porc, és forró a fülem. Fogászaton délig ücsörgés. Majd átküldtek a szájsebészetre. Ott legalább már rendesek voltak, már összetalálkoztam a nővérkével a fülészeten reggel, tudta hogy kómázom egy ideje. Panorámaröntgen, de menjek át a reumára, mert izület. Reumáról vissza szájsebésztre, hogy rájuk tartozik.
Lényeg a lényeg: nagy valószínűséggel izületi gyulldás a FÜLEMNÉL, és előfordulhat, hogy a fogaim a bajVolt fogszabályzóm, nincs kint egyik bölcsesség fogam sem, és nyomja a többit, van 5 lyukas is, de nem fájnak, csak gócosak. Viszont lehet izületi gyulladás a bölcsesség fog miatt?:( Tavaly kihullott egy foltban a hajam is, akkor is valószínűleg a nem létező fogfájástól
Holnap háziorvossal megbeszélem hogyan tovább, kaptam izületre gyógyszert de már nagyon fáj a fülem mellett a gyomrom is
Hogy lehetne csillapítani a fülfájást?Még egy éjszaka ébren....Lüktet, ég, viszket belül a fülem, és már egyikre sem hallok...Áztattam be vattát kamillába, kicsit jobb lett, de hosszabb idő múlva a meleg sem jó
Nagyon el vagyok már keseredve
És dolgozni akartam már holnap menni, de ilyen fájással nem tudok
Másik: lehet a munkahelyi légkonditól is? Pont a fejem fölött van, szoktam érezni az ujjaimon is, de azok nem fájnak. Jobban örülnék szimplán izületnek, mint fogműtétnek
Mondjatok valami bíztatót és tanácssokat:(
Köszönöm
Már annyira fáj, hogy ilyesmiket csináltam kínomban, de nem szakszerűen

Köszönöm!
Persze, mindenképp orovos, csak addig is, hátha...
Állkapcsi izmokat kell ellazítani. Masszirozni kell az arc külső izmai, meg az izületet is (meg azt irja, hogy az arc belső részét is, de azt hozzáértő terapeuta kesztűvel...).
Gyakorlat: nyissuk ki a szánakt néhányszor akkorára, amekkorára csak tudjuk, és ütögessük az orcánkat, hogy fellazítsuk őket. Körözzünk a fejünkkel, ütögessük az arcot úgy, hogy az egyik kezünk a másikon van. Nyissuk ki egy picit a szánkat, mozgassuk az alsó állkapcsot az egyik oldalról a másikra, majd előre és hátra. Fújjuk fel az arcunkat, mozgassuk a levegőt az egyik oldalról a másikra.
Másik gyak.: tenyerünket tegyük szemeinkre, közben nyitjuk-zárjuk állkapcsunkat.
Na ennyi. Még is mást is, csak az már hosszu lenne itt leírni.
Remélem átmenetileg segítséget nyújtanak. Jobbulást!
Ja, itt állítottam fel a diagnózist:
http://www.doktorinfo.hu/drinfo/sid/print2/lid/ print/pid/0/betegsegKonyvProperties/oid/0/ID0811601%3Bjsessi onid=67EF66F8D2102583866BDCAD28D09041Átmenetelig kellene valami házi, éjjelre.
Csak úgy beállítok hozzá?
Szia!
A fülfájásra sok okosat nem tudok mondani, de ha tényleg a temporomandibuláris izülettel van a baj, akkor van egy könyvem , abban vannak rá gyakorlatok.
Érdekel? Írjam?
SZia,
ne kiserletezz hazi megoldasokkal.
Keresd meg Balazs Boglarkat, a Janosban rendel. Segiteni fog.
Es ne nagyon halogasd, mert ha gyulladas, agyhartyagyulladassa is alakulhat.
Jobbulast.
No, nem tudom mi történt az előbb ...
Sürgősen helyeztesd át az asztalod, a légkonditól lehetsz simán ízületes. Anyukámnak fájt így a füle hetekig, mire kiderült, hogy a hűtéstől.
A másik. A lappangó gócos fog nem mindig fáj, nálam röntgen sem látta, csak mikor az ügyeleten kihúzták mikor már a falat rugdaltam, akkor látszott, hogy akkora cysta van rajta mint maga a rágófog.
Sosem felejtem el, hogy az ügyeletes azt mondta, "na, ettől akár meg is kopaszodhatott volna"
Szóval sürgősen göngyölítsd fel az ügyet !
ha hiszel a homeó bogyókban, az arnica montana C5 vagy C9 erre való mármint izom és ízületi dolgokra.
Üdv: Ginea
Szia!
Segíteni nem tudok, de ezért háborgok, mikor egy tanácskérésre sokan azt írják:
.. menj orvoshoz!!!!
De ha tényleg fog-góc, akkor mielőbb rendezni kell, egy rossz fog rengeteg (fog-fül-fej-stb.) fájdalmat tud okozni