Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Botmixer - kérdés

*Brilliant*
Létrehozva: 2009. december 12. 16:36

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem...

 

Nemrég vettem egy botmixert, mert a karácsonyi ebédnél szeretnék finom habos krumplipürét tálalni. Sajnos a sima mezei krumplinyomóval nem sikerü szépen elsimítanil.

 

Ma épp krumplit főztem és gondoltam, kirpóbálom. Már félig össze volt törve a krumpli és hozzáadagolva a tej és a vaj. Szóval turmixoltam. Tettem még hozzá tejet, de nem vagyok teljesen elégedett a végeredménnyel, kicsit olyan "gumikrumpli" lett. Elég masszív anyag.

 

Mit csináltam rosszul? Több tejet kell hozzá tennem? Vagy vajat nem? Előtte össze kell törni a krumplit vagy egyáltalán nem?

 

Anyukám sosem használt mixert, ezért nem tudom, hogy kellene használni.

 

Előre is nagyon köszönöm a tippeket!

 

Szép szombatot Nektek!

  1. Torolt_felhasznalo_493377
    Torolt_felhasznalo_493377
    2009. december 12. 22:3927.

    anyu a zöldségeket töri a kézimixerrel a vadas mártásához

    és arra nagyon jó :)

     

    előzmény:
    Lilly22 (16)
    2009-12-12  18:10
  2. 2009. december 12. 22:2926.
    Én villával készítem a krumplipürét és szinte hab lesz. Forró krumpli, bele vaj, törni, majd forró tej, só, és keverem-keverem. Elég sok tej kell bele, mármint hígabb legyen. A villával verem, mint a habverővel, meg keverem, meg húzogatom benne a villát. A végén szoktam egy evőkanál tejfölt is belekeverni, az is lágyítja, meg finomítja. Mondjuk megfájdul a karom, de megéri.
    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  3. Torolt_felhasznalo_654151
    Torolt_felhasznalo_654151
    2009. december 12. 22:2025.

    Pont most tanuljuk az iskolában:

     

    Krumplipürét vagy sima keverögéppel, vagy habverövel keverni. A Botmixertöl gumipác lesz.

    Ahogy a saját példád mutatja.

    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  4. 2009. december 12. 22:0324.

    szia!

     

    A krumplipürét nem jó így elkészíteni, viszont a habverőtől nagyon finom habos lesz!

    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  5. 2009. december 12. 19:4423.

    Az összes krémlevest azzal készítem: zellerkrémlevest, fokhagymakrémlevest, kukoricalevest, gombakrémlevest, toszkán paradicsomlevest és a brokkoli- vagy spárgakémlevest is.

     

    Ezen kívül ezzel készül nálam a padlizsánkrém (pirítóshoz) is.

    előzmény:
    *Brilliant* (10)
    2009-12-12  16:58
  6. 2009. december 12. 19:3422.
    A botmixert én is krémlevesekhez használom, nyáron lekvárfőzésnél, mi is szeretjük a banánt mézzel tejjel turmixolva, ahoz is nagyon jó, na meg a gyerekeim bébiételét csináltam vele.
    előzmény:
    Wmelone (20)
    2009-12-12  18:57
  7. 2009. december 12. 19:1621.
    Én habverővel verem. Krumplinyomóval összetöröm a megolvadt vajjal, rakok bele egy kanál tejfölt és verés közben öntöm hozzá a tejet. Szoktam curry-t is tenni bele meg reszelni bele egy kis szerecsendiót. Isteni finom szokott lenni.
    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  8. 2009. december 12. 18:5720.
    kézzel vagy az elektromos habverövel csinálom én is a krumplipürét. A botmixert a krémleveseknél használom, a palacsinta tészta simára keverésénél, lekvárokhoz a gyümölcsök szétaprításához, pürésítéséhez, gyümölcs turmixokhoz. A gyerekek is gyakran összepürézik vele a banánt kevés cukorral ráöntik a tejet, habosra keverik a mixerrel..Azt a változatot szeretem amelyiknek fém a feje és lecsavarható is..Ezeket a forró ételekve is beletehetem , a tüzhelyen fövöekbe is..
    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  9. 2009. december 12. 18:1719.
    Szerintem a legjobb krumplipürét krumplinyomóval lehet csinálni. De ha sietek (elég gyakran), akkor a megfőtt, még forró krumplit elektromos habverővel, tejjel, vajjal, stb.... verem fel, így soha nem lesz gumis, sőt mondhatni krémes, habos lesz. Mikor először hallottam, nem akartam elhinni, de habverővel tényleg működik a dolog.
    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  10. Torolt_felhasznalo_135544
    Torolt_felhasznalo_135544
    2009. december 12. 18:1518.
    Szerintem is így a legjobb. Olyan jó kis habos :)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_263200 (15)
    2009-12-12  17:52
  11. 2009. december 12. 18:1017.

    Szia!

    Itt találsz pár receptet, és a krémlevesekhez pl kell  mixer. Én ezért kértem szülinapomra.

     

    http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=18815567

     

    Eszembe nem jutott volna püréhez használni, de kipróbálom én is, hátha sikerül.

     

    Ha nem, maradok én is a kézi módszernél.

    előzmény:
    *Brilliant* (10)
    2009-12-12  16:58
  12. 2009. december 12. 18:1016.

    Sziasztok!

     

     

      Ha mar botmixeres topic akkor jol jonne par recept tipp, en ajandekba kaptam a botot, de nagyon keves dologra hasznalom es biztos vagyok benne,hogy sokkal tobb recept letezik.

     

       Elore is koszonom

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  13. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. december 12. 17:5215.
    Én robotgéppel szoktam. Először úgy nagyjából összetöröm a krumplit pl. egy villával, majd a tejet, vajat, stb. hozzáadva a robotgép habverő fejével kikeverem. Könnyű, habos lesz, eddig mindenki csodájára járt, viszont erős gép kell hozzá.
    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  14. 2009. december 12. 17:4714.

    Mixerrel nem lehet krumplipüpét csinálni, mert minél tovább mixeled, annál nyúlósabb lesz, sokkal jobb a kézi kruplinyomó. Sok sikert.

     

    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  15. Torolt_felhasznalo_135544
    Torolt_felhasznalo_135544
    2009. december 12. 17:2013.

    Kétkaros.

     

    Picit összenyomkodom a főtt krumplit, Még forrón, beledobom a vajat, tejet öntök rá és jöhet a kétkaros.

     

    Nelem soha nem volt gumis.

     

    Talán ne hagyd kihűlni a krumpli, csináld izibe.

    előzmény:
    *Brilliant* (11)
    2009-12-12  16:59
  16. 2009. december 12. 17:1012.

    Jó krumplipürét nem lehet botmixerrel csinálni. Ha mégis ez a vágyad, akkor egy félmegoldás van, a krumplit ha megfőtt nagyon alaposan le kell mosni hideg vízzel, a turmixba a krumpli mellé még kell hideg vizet önteni egy picit és csak miután kész, akkor szabad kanállal belekeverni a tejet/vajat.

    Napi 2-3x használom a botmixert, mert a gyerkőcömnek frissen főzök, ezt annak kapcsán tapasztaltam ki. Az első főzelékeim a kukában landoltak a gumis/ragacsos állaguk miatt, olyan rossz volt, hogy a gyermek is kiköpte

    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  17. 2009. december 12. 16:5911.

    A kétkaros kézi mixerre gondolsz vagy az aprító féleségre?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_135544 (8)
    2009-12-12  16:52
  18. 2009. december 12. 16:5810.

    Végülis ehetetlen nem lett, csak olyan jó kiadós....azt hiszem, karácsonyra visszatérek a jól bevált módszerhez, majd befogom az uram krumplit törni.

     

    Viszont, ha már erre nem jött be, tudnátok ajánlani jó kis recepteket, ahol tudom használni a mixert? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  19. 2009. december 12. 16:579.
    Nah, végre rájöttem, hogy miért olyan szutyak a pürém mióta botmixerrel keverem. ( Mindig a krumplit okoltam, hogy már az sem a régi. ) Előtte a robotta, kézzel csináltam és mindig jó lett. Köszi! Ezután soha se veszem elő krumplipüréhez abotot.:-)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  20. Torolt_felhasznalo_135544
    Torolt_felhasznalo_135544
    2009. december 12. 16:528.

    Én sima mixerrel csinálom (mikor épp nem űzök).

     

    Tej, és vaj pluszban.

    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  21. Torolt_felhasznalo_167736
    Torolt_felhasznalo_167736
    2009. december 12. 16:517.
    Én is csináltam már a botmixerrel krumplipürét és botrányos lett. A fakanálról le sem jött. Szerintem a krumpliban lévő keményítő a ludas a dologban. Vissza kellett térnem a régi kézi módszerre. Semmilyen más zöldségnek nem lesz ilyen állaga.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  22. 2009. december 12. 16:466.
    Én botmixerrel nem szoktam, csak a sima kézi robotgéppel, és először csak a vajjal keverem, a tejet csak akkor öntöm hozzá, mikor már jól összetört a krumpli. mikor a gyerekeknek botmixerrel csináltam bébiételt, amiben krumpli is volt, az tök undorítóan nyúlós lett, szóval szerintem a botmixer nem való erre.  Egyébként tényleg a sima krumplitörővel lehet a legtutibb pürét csinálni.
    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  23. Torolt_felhasznalo_513548
    Torolt_felhasznalo_513548
    2009. december 12. 16:465.

    Szia!

     

    Én mindig bottal csinálom :-) A titka, hogy meleg legyen a tej is, mert a hideg tejtől lesz gumis.

    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36
  24. Torolt_felhasznalo_670462
    Torolt_felhasznalo_670462
    2009. december 12. 16:434.

    A botmixerrel én is "gumikrumplit" készítettem!! - ehetetlen lett!

    Figyelemmel követem én is ezt a topikot!!

    előzmény:
    *Brilliant* (1)
    2009-12-12  16:36

Címlap

top