Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Botmixer - kérdés
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem...
Nemrég vettem egy botmixert, mert a karácsonyi ebédnél szeretnék finom habos krumplipürét tálalni. Sajnos a sima mezei krumplinyomóval nem sikerü szépen elsimítanil.
Ma épp krumplit főztem és gondoltam, kirpóbálom. Már félig össze volt törve a krumpli és hozzáadagolva a tej és a vaj. Szóval turmixoltam. Tettem még hozzá tejet, de nem vagyok teljesen elégedett a végeredménnyel, kicsit olyan "gumikrumpli" lett. Elég masszív anyag.
Mit csináltam rosszul? Több tejet kell hozzá tennem? Vagy vajat nem? Előtte össze kell törni a krumplit vagy egyáltalán nem?
Anyukám sosem használt mixert, ezért nem tudom, hogy kellene használni.
Előre is nagyon köszönöm a tippeket!
Szép szombatot Nektek!
anyu a zöldségeket töri a kézimixerrel a vadas mártásához
és arra nagyon jó :)
Pont most tanuljuk az iskolában:
Krumplipürét vagy sima keverögéppel, vagy habverövel keverni. A Botmixertöl gumipác lesz.
Ahogy a saját példád mutatja.
szia!
A krumplipürét nem jó így elkészíteni, viszont a habverőtől nagyon finom habos lesz!
Az összes krémlevest azzal készítem: zellerkrémlevest, fokhagymakrémlevest, kukoricalevest, gombakrémlevest, toszkán paradicsomlevest és a brokkoli- vagy spárgakémlevest is.
Ezen kívül ezzel készül nálam a padlizsánkrém (pirítóshoz) is.
Szia!
Itt találsz pár receptet, és a krémlevesekhez pl kell mixer. Én ezért kértem szülinapomra.
Eszembe nem jutott volna püréhez használni, de kipróbálom én is, hátha sikerül.
Ha nem, maradok én is a kézi módszernél.
Sziasztok!
Ha mar botmixeres topic akkor jol jonne par recept tipp, en ajandekba kaptam a botot, de nagyon keves dologra hasznalom es biztos vagyok benne,hogy sokkal tobb recept letezik.
Elore is koszonom
Mixerrel nem lehet krumplipüpét csinálni, mert minél tovább mixeled, annál nyúlósabb lesz, sokkal jobb a kézi kruplinyomó. Sok sikert.
Kétkaros.
Picit összenyomkodom a főtt krumplit, Még forrón, beledobom a vajat, tejet öntök rá és jöhet a kétkaros.
Nelem soha nem volt gumis.
Talán ne hagyd kihűlni a krumpli, csináld izibe.
Jó krumplipürét nem lehet botmixerrel csinálni. Ha mégis ez a vágyad, akkor egy félmegoldás van, a krumplit ha megfőtt nagyon alaposan le kell mosni hideg vízzel, a turmixba a krumpli mellé még kell hideg vizet önteni egy picit és csak miután kész, akkor szabad kanállal belekeverni a tejet/vajat.
Napi 2-3x használom a botmixert, mert a gyerkőcömnek frissen főzök, ezt annak kapcsán tapasztaltam ki. Az első főzelékeim a kukában landoltak a gumis/ragacsos állaguk miatt, olyan rossz volt, hogy a gyermek is kiköpte
A kétkaros kézi mixerre gondolsz vagy az aprító féleségre?
Végülis ehetetlen nem lett, csak olyan jó kiadós....azt hiszem, karácsonyra visszatérek a jól bevált módszerhez, majd befogom az uram krumplit törni.
Viszont, ha már erre nem jött be, tudnátok ajánlani jó kis recepteket, ahol tudom használni a mixert?
Én sima mixerrel csinálom (mikor épp nem űzök).
Tej, és vaj pluszban.
Szia!
Én mindig bottal csinálom :-) A titka, hogy meleg legyen a tej is, mert a hideg tejtől lesz gumis.
A botmixerrel én is "gumikrumplit" készítettem!! - ehetetlen lett!
Figyelemmel követem én is ezt a topikot!!