Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Üres telekre közmű mennyi?
2010-03-26 16:141.

Létrehozva: 2010. március 26. 16:14
Érdekelne, hogy szerintetek mennyiért lehetne bevinni egy üres telekre a közművet?
Víz, villany, gáz, csatorna
Mindez egy Fejér megyei kis faluban a megyeszékhelytől 35 km-re.
Köszi a sok-sok választ, akkor én ezekkel nem megyek sokra, mert nem vagyok jogosult semmire.
Nem az enyém nem is én akarom megvenni...
De ez bonyolult.
"Az önkormányzat építési osztályán"
kiegészítem, mert nem minden faluban van építési ügyintéző. Ott kell megkérdezni, annál az önkormányzatnál, ahová a falu tartozik építés-ügyben, ahol az építési engedélyt is ki fogják majd adni.
Az, hogy közművesíthető-e, nincs rajta a tullapon! Ehhez végig kell járnod a közmű-szolgáltatókat.
Az önkormányzat építési osztályán telekvétel előtt mindenképp érdemes megkérdezni, egyáltalán építhetsz-e arra a telekre, mit, milyet, és mekkorát. Vétel után már ez késő!
Tullapot INGYEN meg lehet nézni abban a földhivatalban, ahová körzetileg tartozik a telek. A tullapon rajta van a telek lakótelek-e, vagy más besorolású.
Hiteles tullap -a földhivatalban kérve- már 6000 ft felett van, a helyszínrajz plusz 3000. Takarneten a tullap mégdrágább, bár pontosan nem tudom.
De meg lehet nézni az árat neten: földhivatal.lap.hu
A telek besorolását, és hogy mit építhetsz oda, az önkormányzat is megmondja!
Mindkettőhöz tudni kell a telek helyrajzi számát (Hrsz).
Nem azt kell kell igazolnod, hogy jogosult vagy hozzá, mert bárkinek megmutatják, kiválthatja meg a tullapot! Úgynevezett "szemle"-részét, mert van, amibe nemtekinthet tényleg be, csak a jogosult.
Regisztrálják saját használatra, ki nézi meg/váltja ki, anonímként nem lehet. Ezért kell igazolvány hozzá!
De ha igazolod Magad, megnézheted, kiválthatod.
Attól függ, lakótelek-e, vagy más, mezőgazdasági besorolású. Előbbi olcsóbb.
Meg attól, hol tudsz csatlakozni a községi hálózathoz.
Egészen egyszerűen, és cca pontosan megtudod, ha végigjárod a közmű-üzemeltetőket. Mert nagyban függ a helyszíntől!
És tényleg van olyan oldal ahonnan le lehet tölteni a térképmásolatot?
A mi ingatlanosunk hozott ilyet, és ha hozzá lehet férni nekem így is jó lenne
Földhivatalban. Kérhetsz tulajdoni lap másolatot is, esetleg térképszelvényt is.
Közműveket telekhatárig hozzák a szolgáltatók. Van aki adja hozzá az anyagot (cső v. vezeték), van aki nem.
A villanybekötéshez mindenképp kell állítani egy fém állványt, amire a villanyóra vízzáró dobozát szerelik.
A közmű társaságokhoz (gáz, víz, csatorna) van belépés díj az önerős közműfejlesztések miatt.
Tekintettel, hogy a bekötések költsége szolgáltató díjszabása és a vételezési helytől való távolság függvénye, ezért pontos becslés nem lehetséges. De valószínüsíthető, hogy 1 milka alatt.
a pontos cím alapján az önkormányzatnál v. a földhivatalban :)
de igazolnod kell magad, hogy jogosult vagy megtudni :(
És azt nem tudjátok véletlenül, hogy hol tudom kinyomozni a helyrajzi számot? A pontos címet tudom csak.
Állítólag az látszik, hogy egyáltalán lehet e közművesíteni a telket
No ezekkel a számokkal már tudok valamit kezdeni :D Köszi a segítséget.
De ez tényleg függ attól,milyen messzire kell vezetni.
Bent van -e már az utcában, vagy messzebbről kell odavezetni?
Sok mindentől függ, az önkormányzatnál vagy a közműveknél biztos pontosabb választ kapsz,mint itt
Itt ,ahol a telek van, ingyen vezetik be a vizet,ez egy gesztus a városvezetés részéről.
Annak a díja mennyi lenne, nem tudom, azért ennyivel kevesebb, gondolom a miénk.
A mi falunkban tavaly csak a víz-csatorna volt együtt kábé 450 ezer! Bp-től 30 km.
Topikindító:
Szerintem nem kell ide kiírnod semmilyen titkos információt, bőven elég, ha hétfőn körbetelefonálod az aktuális közmű cégeket. Az viszont biztos, hogy első körben, telefonon csak a közműfejlesztés díját (vagy mi a szösz) tudják megmondani, a konkrét bevezetéshez már rajzok kellenek, hogy lássák a távolságot satöbbi.
Nekünk van egy üres telkünk.
Építési telek, egy teljesen közműves utcában, csak nincs a telekre bevezetve.
Kb. 200-250ezer lenne a teljes közművesítése.
Ez egy megyeszékhely melletti kisebb város.
dede ilyen árat akarok hallani
Főként azt hogy hol kezdődik, ha mind a négy közművet vesszük
most csak hasraütésre írtad, hogy 120-tól, mert nekem az kevésnek tűnik?
Nekem egy kb ár is elég, mert nem azért érdekel, hogy be akarom vezetni, de tényleg nem írnék erről az ügyről konkrétumot.
nem mindegy hogy egy szántóföld közepén van az üres telked, vagy egy beépített utcában...
minden településen változó lehet az adott viszonyoktól függően..
a legpontosabb választ akkor tudhatod meg, ha felhívod az adott hivatalokat :)
ja igen, ez még csak az elvi meg a végleges engedélyeztetés díja lesz, aztán jönnek az iparosok ;))