Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Bolha - fertőtlenítés

Sziasztok!
Az állatorvos szerint bolhás a kutyusunk. Szerintem ez kizárt, mert volt/van bolhairtó csepp rajta. Na mindegy, az állatorvosnak biztosan igaza van... a kezelést megkezdtük. Kérdésem, hogy mivel kell fertőtleníteni a fekhelyét illetve a kutyaházát? Amit lehet kimosok a mosógépben, de hát mindent nem lehet.... A peték meg ott lehetnek mindenhol, ahol feküdni szokott. Szóval, mit tegyek hogy kiírtsuk végleg őket?
Köszi
Nálunk az Insecticide nevű irtószer tett pontot a bolha-invázió végére.
Az állatokat hiába csepegtettük rendszeresen, mert ezek a kis rohadékok a padlórésekbe (is) petézhetnek és annyira szívósak, hogy akár egy évig is túlélik a zord körülményeket.........
Az Insecticide melegvérűekre nem ártalmas, viszont minden ízeltlábút eltesz láb alól (mosás után a kutyus fekhelyét is bespriccelheted vele)
Nekem elég komoly tapasztalataim vanna bolha ügyben. Két éve olyan szinten volt bolhás a kutya meg a macska, hogy az már hihetetlen. Frontline meg más ilyen vacakok semmit nem értek. Nekünk egyedül az Advantix vált be. Több ampulla neostomosant fújtunk szét a lakásban is, ami megint semmit sem ért. Mostam, sikáltam folyamatosan. Totál kiborultam olyan szinten nem ért semmit a munkám. Aztán a férjem kapot valami löttyöt a munkahelyén a rágcsálóírtó pasitól. Na attól mind elpusztult, de baromi büdös volt. Kutya azóta is az advantixot kapja, macska az advocatet.
Szóval a bolha baromira meg tudja keseríteni az ember életét (mi a szomszédból kaptuk őket)
Szia!
Irod, hogy kutyaháza van. Ezek szerint kinti kutyus. Nincs nálatok véletlenül süni a kertben? A sünik nagyon bolhásak és ez gyakran átterjed a háziállatokra is. Anyu kutyáját hónapokig kezelte az állatorvos mire sikerült a bolhákat kiírtani. Mindig visszafertőződött. Szegénynek már szőre se volt az álladó vakarózástól. A süniket is bolhátlanítani kell.
Combót?
Van a sima Frontline, és van a Frontline Combo, ami még jobb, mert gátolja a bolha peték és lárvák fejlődését.
Arra is oda kell figyelni, hogy megfelelően tegyétek rá, a szőrt szét kell húzni, hogy csak a bőrére menjen az anyag. Előtte és utána 2 napig ne fürödjön, ne ázzon meg.
Van már bolhás topic, beleolvastam, szerintem ott találhatsz megoldást. Csak a bolhairtó csepp miatt gondolod, hogy nincs benne vagy átbogarásztad a bundáját?
Ha a doki talált benne, akkor biztos van...
a topik: http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=267070