Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gerendai Károly a Fórumon!
2011-07-26 14:491.
Létrehozva: 2011. július 26. 14:49
Kedves fórumozók!
Július 29-n pénteken délután 1-től a Fórum vendége Gerendai Károly.
Azoknak, akik szeretik a pontos háttérinfókat:
"Gerendai Károly magyar üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. ügyvezetője. Ő a tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek.
Pályafutását plakátragasztóként és turnémenedzserként kezdte, majd különböző együtteseket menedzselt. Ezt követően kiadóknál dolgozott szervezőként, terjesztőként, később vezető beosztásban is. 1993-ban hozta létre a Sziget Fesztivált.
2002-ben nyitotta meg a Kultiplex Művelődési Házat, 2008-ban pedig a Costes nevű éttermét a Ráday utcában.
2002-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2008-ban az Ernst and Young „Az év üzletembere” díját, 2010-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét." (Forrás: Wikipedia)
És még egy cikk a Nők Lapja Caféról:
- Híres emberek híres éttermei
Most tehát kérdezzetek a Sziget szervezőjétől, Gerendai Károlytól, egy órán keresztül válaszol a kérdéseitekre!
Július 29-n pénteken délután 1-től a Fórum vendége Gerendai Károly.
Azoknak, akik szeretik a pontos háttérinfókat:
"Gerendai Károly magyar üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, a Sziget Kft. ügyvezetője. Ő a tulajdonosa Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek.
Pályafutását plakátragasztóként és turnémenedzserként kezdte, majd különböző együtteseket menedzselt. Ezt követően kiadóknál dolgozott szervezőként, terjesztőként, később vezető beosztásban is. 1993-ban hozta létre a Sziget Fesztivált.
2002-ben nyitotta meg a Kultiplex Művelődési Házat, 2008-ban pedig a Costes nevű éttermét a Ráday utcában.
2002-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2008-ban az Ernst and Young „Az év üzletembere” díját, 2010-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét." (Forrás: Wikipedia)
És még egy cikk a Nők Lapja Caféról:
- Híres emberek híres éttermei
Most tehát kérdezzetek a Sziget szervezőjétől, Gerendai Károlytól, egy órán keresztül válaszol a kérdéseitekre!
Nagyon köszönöm a felajánlást, már ezzel is boldoggá tett. :)
Természetesen nem élek vele, nem szeretek potyázni :D
Köszönöm a kérdéseket, remélem, sikerült megfelelően megválaszolnom őket.
További szép napot mindenkinek!
Üdvözlettel: Gerendai Károly
Természetesen rendszeresen szoktam enni az Onyxban és a csillagjuk előtt is már sokszor lenyilatkoztam, hogy szerintem már megérdemelnének ők is egy csillagot. Én szeretem a konyhájukat, de szerintem a miénk még az övékénél is jobb.
A legaktívabb kérdező - ha jól emlékszem - már járt a Costesben, aminek határozottan örülök, de ha ezzel boldoggá teszem, szívesen meghívom, hogy látogasson el újra. A részleteket majd levelezzük le a Nők Lapja Cafe szerkesztőségén keresztül.
Ha a rendőrség garantálja mind a látogatók, mind a demonstrálók biztonságát és azt, hogy megfelelően elkülönítik egy elzárt területre a demonstrálókat, akkor tudtommal joguk van a tüntetőknek erre az elzárt területre a rendőrök által egyenként bekísérve bejutni.
Természetesen a rendezvényen részt venni, vagy azt megzavarni nincs joguk.
Remélem, a Sziget alvállalkozói sem veszteségesek, bár egy rendezvényből biztosan nem tudnak egész évben megélni, de ha arra utal, hogy én biztos ezekben is érdekelt vagyok, akkor ki kell ábrándítsam, az egyetlen vállalkozásom, ami a Szigeten alvállalkozóként is érdekelt, az a Costes, ami a Nagyszínpados fellépők ellátását végzi.
Nyilván, ha akarnám, alapíthatnék vállalkozásokat, amivel végezhetnék munkákat a Szigeten, de mi értelme lenne így az egyik zsebemből a másikba tenni a pénzt?
1. Néhány napra remélem még idén visszavonulok, de a viccet félretéve addig csinálom, amíg látom értelmét, de ha már megunom, akkor sem hiszem, hogy egy trópusi szigeten kötnék ki, inkább keresek magamnak valami más kihívást.
2. Több hisztis előadóval volt már dolgunk, de a tapasztalataim szerint a menedzserek sokszor hisztisebbek, mint az előadók. Például elég viccesnek tartottam, amikor a The Killers menedzsere azon üvöltözött, hogy azok a törülközők, amiket a zenekar kapott, nem feketék, hanem sötétkékek, pedig ők világosan megírták, hogy feketét kérnek.
3. Valószínűleg az első években, hiszen évről-évre javult a köztisztaság.
4. Én kint lakom a Szigeten a rendezvény alatt, azonban olyan valóban történt, hogy a stage passomat az irodámban felejtettem és nem akartak beengedni a rendezők a színpadhoz.
5. A perc alapú jegy alapvetően olcsóbb, az ön által írt verzió a legdrágáb eset, amiben már a szolgáltató - egyébként nem olcsó - díja és az a büntetés is benne van, amivel igyekszünk a felhasználó figyelmét felhívni arra, hogy a perc alapú jegy nem csak olcsóbb, hanem akár lényegesen drágább is lehetne. Minden esetre mi max. 13.500 forintnál leállítjuk a számlálót.
Attól függ, hogy milyen helyszínen, mekkora vonzáskörzettel, milyen műfajú fesztiválban gondolkodik - például egy falunap még lehet sikeres, de egy országos jelentőségű összeművészeti fesztivált már nem ajánlanék indítani, mert nagyon telített a piac.
Ha az a kérdés, hogy milyen új fesztivált érdemes még indítani, akkor mindenképpen valami speciális műfajra építve ajánlott gondolkodni. Mi például nem véletlenül nyitottunk idén a gasztrofesztivál műfaj felé a Budai Gourmet rendezvényünkkel.
Mizu: Tudtommal nem lesz, bár szoktunk viccből is felléptetni produkciókat, lásd: Táncdalfesztivál. De ez nekem nem elég vicces.
Az elásott kábítószer egy klasszikus városi legenda, tudtommal még soha semmit nem találtak. Egyébként előzetes átvizsgálás valóban szokott lenni a területen, de nem elsősorban kábítószert keresnek.
Nem én hívom egyenként az In-kalosokat, de a szerződésben mindig kikötjük, hogy minél több nyelveket beszélő és a közönséggel jól kommunikáló embert kérünk. Ráadásul az In-Kal is ilyenkor nagy mennyiségű ideiglenes munkást alkalmaz, hiszen nincs olyan biztonsági cég valószínűleg sehol a világon, akinek felesleges (jól képzett, kedves, intelligens) ezerkétszáz embere vár arra, hogy egy évben egyszer dolgozhason. Minden évben próbálunk eligazítást tartani a rendezőknek, ahol külön felhívjuk a figyelmüket, hogy ők azért vannak, hogy miattuk érezzék biztonságban az emberek, és nem azért, hogy tőlük féljenek.
Általában hetente négy-öt alkalommal is különböző éttermekben étkezem, ahol a lehető legkülönbözőbb konyhákat igyekszem megkóstólni, de a kedvencem a feleségem főztje.
Igyekszem minél több étterembe eljutni, és a szimpatikus helyekre rendszeresen vissza is járok - a saját éttermemben körülbelül kéthetente szoktam enni.
Az hangulatfüggő, hogy mikor vágyom ínyencségekre és mikor egy jó túrós csuszára vagy paprikás krumplira.
Ha jól emlékszem, valamelyik zenész felesége augusztus tizedike körülre van kiírva a születendő gyermekükkel, és ezért ebben az időszakban nem akarnak távol az otthonuktól koncertezni.
Az étterem azért lett, mert érdekes kihívásnak gondoltam, hiszen a gasztronómia az egyik hobbim és kíváncsi voltam, hogy itthon megvalósítható-e a "csúcsgasztronómia". (Meg persze szeretem a hasam ;)
Sajnos jó üzletről itt nehéz beszélni, de szerencsére nem is kellett ezt elsődleges szempontként figyelembe venni, hiszen a társaimmal meg tudunk élni az egyéb vállalkozásainkból.
Az étlapba minimális a beleszólásom, hiszen itt a séf az úr, a kedvenc ételeim nem szerepelnek a Costes étlapján, mivel inkább a házias ízek a kedvenceim, de természetesen érdekelnek az új ízek, kompozíciók, ezért örömmel megyek újabb helyekre, ahol új ételeket kóstolhatok.
Vannak olyan ételek, amiknek már az alapanyagai kiütik nálam a biztosítékot, egyébként a nagyon csípős ételeket nem szeretem.
Ha tényleg szabad kezem lenne, minden hónapban más séfet választanék, de a jelenlegivel egyébként maximálisan meg vagyok elégedve.
Még egy kérdés eszembe jutott, ha még belefér.
Evett-e már sz Onyxban (bár ez nem is kérdés, nyilván szemmel kell tartani a lehetséges vetélytársakat)
Milyen érzésekkel jött ki? itt bármit írhat, az "a francba, ezek jobban főznek, mint mi"-től a "hát ezek fasorban sincsenek hozzánk"-ig, teljesen szabadon :)
Még egy kérdés, de az már más téma: a legaktívabb kérdező ugye nyert egy meghívást? ;)
Nem tudom, milyen kuponokról beszél, eddig ilyenről még nem hallottam.
Tájékoztatást nem kaptunk a közterületfoglalási tárgyalások során, néhány hete kaptunk ezügyben tájékoztatást.
Köszönöm a jókívánságait!
és a sziget alvállalkozói?
pl aki a tereprendezést csinálja ,az is veszteséges?
Látom, nem a nyilatkozataimból, hanem a jóindulatú hozzászólásokból tájékozódik. A Szigeten valóban az italokat egy központi nagykereskedésből lehet beszerezni, de ez nem az enyém, és azért nagy a haszonkulcs, mert így fizetik a helypénzt a kereskedők (persze a nagyker fizet a Szigetnek és ezt be is számoljuk minden évben a bevételek közé).
Ha utána nézne, akkor látná, hogy a tizennyolc Szigetből eddig háromszor veszteséges volt, kétszer nullszaldós és tizenháromszor nyereséges - ami pont az én nyilatkozataim alapján jól nyomonkövethető, sőt általában ezért szoktak anyázni, hogy "van pofánk" pénzt keresni.
Szép jónapot mindenkinek!
Nem húznám az időt, hanem kezdeném is a válaszokkal!
1.
"Mikor vonul vissza egy trópusi szigetre?"
2.
"Ki volt a leghisztisebb fellépő a szigeten?"
3.
"Melyik évben volt a leginkább összehányva a sziget a végére?"
4.
"Mi igaz a városi legendából, hogy egyszer őt sem engedték be, mert otthon hagyta a karszalagot? "
5.
"Miért drágább a perc alapú jegy, mint a napijegy? Napi asszem 12 ezer, perc alapú maximuma 13 500 miért drágább a perc alapú jegy, mint a napijegy?"
Tiszteletem!
Ön nagy szakértője a témának, érdekelne a véleménye: milyen új fesztivált érdemes indítani ön szerint? Érdemes-e egyáltalán?
Vagy ha kicsiben gondolkozom: hogyan szervezzünk falunapot?
én csak azt szeretném kérdezni hogy lesz-e Mizu a szigeten?....
meg tényleg igaz hogy több zacskó kábítószert ásnak el a dílerek a kezdés előtt???? és hogy a rendőrök meg kutyákkal keresik?
ja és egy utolsó arról h nem tervezi e hogy kedvesebb inkalosokat hívjon?
Kedves Gerendai Úr!
Szeretném megtudni, hogy egy ilyen különleges étterem gazdája, mint ön, hol szokott étkezni? A hétköznapokban is az ínyencségeket és a különleges ételeket kultiválja, vagylecsúszik még olyan hétköznapi étel is, mint egy közönséges paprikás krumpli vagy sztrapacska? ;)
Tiszelt Gerendai Károly!
A fiam nevében szeretném megkérdezni,
hogy pontosan mi az oka annak,
hogy az idei Sziget fesztiválon elmarad a Smash Mouth?
A Sziget annyira nem érdekel, az étterem annál inkább... (volt szerencsém kipróbálni, óriási élmény volt!)
Mennyit kérdezhetek?? (telhetetlen Mici :D)
Az étterem azért lett, mert szereti a hasát, vagy csak a majdani jó üzletet látta az ötletben?
Mi volt a kedvenc étele a Costes előtti időkben, és mi most? Mi az, amit minden nap meg tudna enni, és mi az, amit meg se kóstolna? Van-e olyan étel, ami kifejezetten az Ön kérésére szerepel az étlapon, illetve olyan, amit az Ön kérésére vettek le róla?
Ha teljesen szabadon választhatna, hogy ki dolgozzon önnek, melyik chefet választaná?
Üdv, Mici
Öntől kapják a tüntetők a 3.000.- Ft/fő értékű kupont?
Mi célból ilyen nagylelkű azokkal, akikről azt sem tudhatja milyen
hátsó szándék vezérli az oda vonúló jobbikosokat?
Ön tetemes összeget fizetett a területfoglalásért (Tarlósnak köszönhetően!) kapott tájékoztatást a tárgyalások alatt, hogy
"közösködni fog" egy frekventált területen bárkivel ?
Békés szórakozást kívánok az odalátogatóknak és sok szerencsét Önnek a rendezvény sikeres lebonyolításához !
Üdv:M
az idei sziget-fesztivál különleges attrakciója lesz a nagyszínpad előtt zajló szélsőjobb demonstráció (a magas benzinárak ellen úgymond)
milyen plusz óvintézkedésekkel / kellemetlenséggel jár ez? :)
Üdvözlöm!
Igaz-e, hogy a Szigeten az ott árusítók csak az Ön ital nagykereskedéséből szerezhetik be az italokat? Hogy ez a nagykereskedés jóval magasabb áron kínálja a termékeket, mint más nagykerek?
Ez csak azért van, hogy a bulizóknak nehogy egészségügyi problémája legyen egy esetleges rossz minőségű italtól?
A Sziget hatalmas munka lehet Önnek és még sok-sok embernek. Miért csinálja mégis évről évre ingyen? Hiszen eddig mindig azt a nyilatkozatot tette, hogy a sziget nullszaldós. Egy ilyen okos ember, mint ön ilyen butaságot miért csinál?