

Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Most a Penny Marktbe 149 ft. fél kg zabpehely, aprószemű.
Szia!
Holnaptól a Sparban nagyon olcsó lesz a zabpehely. 1- et fizet, 2-t kap akció lesz 99 ft- ért!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igen, be szoktam áztatni, mint a zsömlét, ha jól megdagadt, akkor keverem a darált húshoz!
Lehet jó szottyos, különben száraz lesz a hús. Szerintem finom. A férjem nem érzékeli a különbséget.
Én szeretem az ízét. A férjem nem veszi észre a különbséget. Sűríteni TK liszttel szerintem nem lehet. De én arra még nem használtam a zabpelyhet. Szerintem az az egy TK liszt nem fog megölni. Amit tudok azt kukoricakemyényítővel sűrítem.
Olyan diétás sütiket sütök zabpehely-lisztből, senki nem veszi észre, hogynem "hagyományos" módon készült.
Én eddig a Sparban vettem, vmi 200 Ft a fél kiló. De ezek után lehet, én is rászokok az Aldira meg a Lidl-re, egyre több helyről hallom, hogy milyen jók az árak..
Én nagyon szeretem zabkásaként, tejjel-vízzel főzöm, jó puhára, egy bögre zabhoz két bögre víz, ha elfőtte, akkor egy bögre tej, ha azt is elfőtte, letakarom 10 percre. Hozzá szoktam keverni házilekvárt, vagy fahéjat, v banánt.
Van zabpelyhes süti receptem is, szeretjük nagyon.
De ilyet még nem hallottam, hogy fasírtba!!! Azt is ugyanúgy be kell áztatni kicsit, mint a zsömlét? Kipróbálom feltétlenül..
Így néz ki a csomagolás, csak hogy tudd, mit keress...
http://www.supermarktcheck.de/product/78881 -nordwaldtaler-haferflocken
Bocs, ha már írták volna: Aldi vagy Lidl.
A "zart"-ot érdemes venni, mert az egy perc alatt megpuhul a tejben. Az Aldiban kétfélét lehet kapni, a sárga (teljes kiőrlésű, körnig) kicsit kemény marad.
Ha jól emlékszem, 169 ft, akcióban néha 139 egy kilós (??) csomag. Vagy csak félkilós...??
Az Auchanban láttam a múltkor valami németet, és 700 fölött volt egy ugyanekkora csomag. Dobtam egy hátast. :-DD
jesszusom!
búza és a zab.
két külön növényfajról van szó.
hogy "érdemben" is hozzászóljak, szerintem az aldiban a legolcsóbb. de ha az nincs a közeledben, a sparban is jó ára van. meg mintha a lidl "újságjában" is jó áron láttam volna.
kásaként tulajdonképpen semmi íze nincsen. de variálható ezer módon. mézzel, lekvárral, mákkal, friss vagy fagyasztott gyümölccsel, fahéjjal, kakaóval, olajos magokkal........
erre az apró szemű jobb, azt néha elég csak forró vízzel leönteni, és szinte főzni sem kell.
sütibe (nálam) a nagyszemű jobban bevált.
Hát elég szar lehet a helyzet, ha már a zabpelyhen is spórolni köll...
Szia!
Én krémlevesek sűrítésére használom. Pl: brokkoli, gomba, zeller stb. Píritok egy kis hagymát, utana felteszem a zöldséget, illetve 3-4 evőkanál zabpelyhet főni. Ízesítem, majd ha megfőtt botmixerrel sűrítem. Ha nem lenne elég krémes, akkor étkezési kemyényítőből még készítek egy kis habarást, és behabarom.
Legelőszőr csak zabpehellyel sűrítettem, tettem bele kb. 10 evőkanállal, de utána még sózást igényelt a leves, de nem érzett ki a zabpehely. Nekem a zabpehely, és kevés habarás kombináció jött be a legjobban, de kísérletezni kell.
10 dkg zabpehely
4 dl alaplé
3 tojás - fehérje felverve!
1 db áztatott zsömle
fél kk oregánó
fél kk majoranna
fél fej lilahagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek petrezselyemzöld
fél kk chilipehely
3-4 ek zsemlemorzsa
Igazából egyszer készült el nálam, maradandó élményt nem nyújtott...
Egyrészt nagyon egészéges (E, B vitamin, vas, kálium, kálcium, fehérjeforrás stb), magas a rosttartalma, és nagyon jól telít.
Lehet enni kásaként. Van aki vízzel készíti, de én tejjel szoktam. Egy csésze zabpehelyhetkb. kétcsészényi tejjel felfőzöm, mézzel vagy nádcukorral, fahéjjal ízesítem. Néha dobok bele pár szem fagyasztott málnát, szedret.
Sütikbe...Aki még csak most ismerkedik az ízével, szerintem mindenképp így kezdje. Mondjuk kekszként vagy morzsatortaként
Vagy van pl. egy masszívabb süti receptem, ez inkább uzsira jó, sok-sok tejjel.
De vannak sós változatai, pl fasírtként. Vagy amikor kenyeret sütünk szoktunk a tésztába 2-3 evőkanálnyit tenni
Köszi szépen. Én eddig kaukázusi kefírben ettem búzakorpát, vajon mi a különbség a búza meg a zab között?
Levest hogy kell így sűríteni? Nem érzik ki az íze? :)
Na, mondom én
Aldiban (de ugyanígy gondolom a Lidlben, vagy Sparban) kb. 150-200 Ft fél kiló. De mostanában nem vettem, szóval nem tudom pontosan mennyi. De egy biztos: egyáltalán nem drága!
Ja és finomítottat vegyél :)