Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Tündér-wicca

Anéyr
Létrehozva: 2004. május 9. 19:24
Sziasztok

Azért nyitom ezt a témát, mert régóta foglalkoztat a tündér-wicca és szeretnék megismerkedni olyan emberekkel akik szintén ezzel foglalkoznak! Elég sok könyvet elolvastam már Scott Cunninghamtól is és tök jó lenne beszélgetni a tündérekről manókról meg unikornisokról! Az unikornisokat különösen szeretem!

Na puszi :))
Anéyr
  1. 2004. december 10. 20:5428.
    Koszi a felvilagositast!

A roplapot nem olvastam vegig, mert mar az elejen elszornyedtem.

En azt hittem, hogy valakit meghibbantottak. . . .

Viszont mire jo ez a szorakozas?
    előzmény:
    Dungeon (25)

2. 2004. december 10. 13:3027.
    Nagy Guru --> most ő a Azarvas Isten vagy az Úrnő megtestesítője? Vagy esetleg szellemi vezető (mert olyan a wiccában ugye nincs. . . ) de ne értsd félre, azért ügyi vagy.
    Amit még nem értek: mi a fene köze van a varázsolgatásnak a matekdoga eredményéhez? Talán
    a ) tudást varázsol a fejedbe,
    b ) megváltoztatja a dolgozat (tanár által előre megszerkesztett) kérdéseit
    c) vagy a tanár értékelési módszerét,
    d) vagy talán a kettesedet hármassá változtatja és kijavítja a papíron a válaszaidat?
    Vagy talán csak magabiztosságot ad és olyan mint egy kabalanyuszi, amitől jobban koncentrálsz mert biztonságérzetet ad ha nálad van - így nem túlzod el a lámpalázat és nem kapkodod el a dogát?
    Szóval mire hat a spell?
    előzmény:
    Anéyr (20)

3. 2004. december 10. 13:2326.
    ja és Anéyr bemutatkozó apján ott a születési dátum, plusz a potterwiccás kép sem semmi. . . bocs Anéyr, de ez az egy kép amelyen fennkadtam: olyan, mintha azt mondanám, hogy Arwenwicca. Mert a Gyűrűk Ura tündéinek pont annyi köze van a való világ wiccájához (mint valláshoz, mert a wicca az, ugye), mint Harry Potter regényvilágának. . .
    előzmény:
    jozanesz (24)

4. 2004. december 10. 13:1925.
    Ugyan már, jozanesz, nem látod, hogy itt most a hülyére vétel esete forog fenn? :) olvasd végig a "röplap" szövegét. . . . :))
    előzmény:
    jozanesz (24)

5. 2004. december 10. 09:4624.
    Kedves Anyer!

Engem az erdekelne, hogy egy ilyen fiatal emberke (hany eves is vagy?) hogyan talalkozott a wicca vallassal?
    Kik a wicca tanitoid (nem a nevukre vagyok kivancsi), mi a foglalkozasuk eredetileg? Hany evesek?

En mar idosebb vagyok, de most hallok errol eloszor.
    előzmény:
    Anéyr (20)

6. 2004. május 17. 09:1223.
    A nyuszik pihe-puhák, meg cukik, csak uszodát csinálnak a lakásból!
    előzmény:
    Anéyr (18)

7. 2004. május 17. 03:4622.
    Te!! Miért nem írsz??? Istenadta tehetség vagy!!!
    előzmény:
    Anéyr (17)

8. 2004. május 14. 18:5721.
    Asszittem edzett vagyok, de Anéyr sorai határozott hátrálásra késztetnek.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)

9. 2004. május 14. 16:3120.
    Ugye? Köszikösziksözi :0)
    Remleh Büszke lesz rám, a Nagy Guru mindenkit szeret feltétel nélkül és ő mondta, hogy milyen ügyi vagyok!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_110721 (19)

10. Torolt_felhasznalo_110721
    Torolt_felhasznalo_110721
    2004. május 14. 16:2419.
    Gratulálok!
    előzmény:
    Anéyr (18)

11. 2004. május 14. 16:0118.
    ***folytatás*** az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjától származik. És ezt az első inkarnációmban írtam azon az ősi mittomén helyen azon a király kacskaringós nyelven. Jeah. Tök király!

Többet is mondanék, de öhmm, közénk kell tartozz, hogy többet megtudhass, tehát válaszolj erre a pár kérdésre és akkor bevehetünk magunk közé és akkor elmondjuk neked az univerzum titkait és adunk egy helyes öntapadós matricát is. Ha bármelyik kérdésre nemmel válaszolsz, akkor valszeg nem vagyunk neked valók, de ezzel nincs gond… amikor többé nem leszel átlagos humán és talán Boszorkányként születsz újjá, mint mi (mer’ mi mind ezekkel az erőkkel születtünk, mert kiválasztottak vagyunk, és ezért vagyunk együtt, mert csak különleges Természeti Boszorkányoknak, mint amilyenek mi vagyunk, lehetnek covenjeik), ismét megpróbálhatod. Mert mi szeretünk téged!

1. Rendszeresen nézed a The Craft c. sorozatot?
    2. Csak növényeket eszel?
    3. Eskü alatt vallod, hogy CSAK a Fényt imádod????
    4. Heath Ledger szerinted is imádnivaló?
    5. Nem, de most tényleg, tök komolyan mondom, te is úgy látod, mintha Adonisz reinkarnációja lenne, vagy valami ilyesmi?
    6. Hát nem cukik a nyuszik?
    7. Tök cikik a Xények, nem?
    8. Bizonyítani is tudod?

Köszönet a jelentkezésedért, remélem, HAMAROSANNNNNNN hallunk felőled!!!

Szeretet és fény és bohókás-szarvasgombás-nyalókás-jégkrémes-simi-simulós ölelések!!!

Anéyr, a Holdcsöpp Hótáncos Borús-Hidegfront-50%-Eséllyel-az-Esőre Fajáró Ezüst Álmodozás Napsugár Pehely Úrnő, Főpapnő

Legyetek cukik mint a nyuszik és pihe-puhák és soha senkinek semmiképpen ne ártsatok mert!
    előzmény:
    Anéyr (17)

12. 2004. május 14. 15:5917.
    Hűű, tök király és köszi peko, persze ezeket mind tudtam!

Ja és képzeld, csináltunk egy csoportot, most be is másolom ide a röplapunkat, remélem nektek is tetszeni fog, mert Remleh is mondta, hogy berakhatom, ert ő nagy guru ám és nektek mind hallgatnotok kéne rá!

Na, itt is van:
    "A Csodálatosságosság Brilliáns Fényének Isteni Spirituális Sikerességének és a Megidézett Mosoly Tündér Istennőjének Mágikus Gyógyításának és Szent Fehér Fényének Csillogó-Villogó, Édi-Bédi, Pihe-Puha Lepke-Unikornis Misztikus Wicca Coven Köre felvételt hirdet!

Szia! A CsBFISSMMTIMGySzFFCsVÉBPPLUMWCK csoport nevében csak annyit szeretnék mondani…
    Szia! Mi az Eklektikus Wiccák egy szerető, elfogadó csoportja vagyunk, akik a FÉNYT imádják! Valljuk, hogy semminek sem árthatsz, mert az Eskü azt mondja! Ezért nem eszünk állatokat, mert az állatok SZINTÉN emberek!
    Persze, azok az okoskák azt mondják, hogy a növények is élnek, de csak handabandáznak, mert húsevők és mérgesek és nem olyan megvilágosodottak, mint mi.
    De te valóban RENDES emberkének látszol! Te TÖKÉLETES vagy arra, hogy csatlakozz csoportunkhoz!

A CsBFISSMMTIMGySzFFCsVÉBPPLUMWCK-nál azt valljuk, hogy az Isten és az Istennő mindig vigyáztak ránk és ezer meg ezer évvel ezelőtt, amikor mindenki Wiccás volt és biszexuális és semmi rossz nem történt és mindenki békében és harmóniában élt, csak gyümölcsöt és bogyókat evett és vidoran mókázgatott a nyári mezőkön. És akkor is figyeltek ránk, amikor Rossz Emberek jöttek és legyőzték a mi békés őseinket és kényszerítették őket, hogy olyan borzalmas dolgokat tegyenek, mint a férfi istenek imádata, vagy a húsevés. És akkor is figyeltek ránk, amikor MILLIÓ ÉS MILLIÓ NŐ ÉS MACSKA ÉGETT EL MÁGLYÁN A SZABADSÁGUKÉRT!

Namármost. Tyuhúú! Tehát az Isten és az Istennő szeretik egymást, és téged is szeretnek, mégha azt is gondolod, hogy nem szeretnek, mert ők bizony szeretnek téged, és mi szeretünk téged, és mi mindenkit szeretünk, kivéve az átlagembereket, akik nem értenek egyet velünk. De mi mindenképpen szeretjük őket! Még ha átlagosak is! De az Isten és az Istennő tudja, kik vagyunk valójában, és én Wiccás voltam egész életemben, tehát mindent első kézből tudok, tudod?
    Azok a buggyantak és az ő hülye „könyveik” meg „tényeik”, hmm? Most MIRE verik úgy a nyálukat? ÚGY gondolom, jobban tudom, mint ők, mer’ én Kleopátra voltam egyik életemben és aztán meg egy másikban egy Druida papnő voltam, és emlékszem minden életemre, mert megvilágosodott vagyok.

A CsBFISSMMTIMGySzFFCsVÉBPPLUMWCK saját Árnyak Könyve az anyám anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának az anyjának
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_533804 (15)

13. 2004. május 12. 14:5116.
    Ige n, egy folytában azon erő l köd öm.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_533804 (15)

14. 2004. május 12. 13:5915.
    bocs ha félreértetted, ezek nem az én gondolataim, úgy másoltam be öket, mivel két hozzászóló nem tudta, miröl van szó. Egy wicca portálról másoltam ki szó szerint az egészet:)

én nem vagyok wicca sem, tehát nekem hiába is mondod. Viszont egy dologra felhívom a figyelmedet: szerintem a dolog egyértelmü, itt most csak te kezdtél el bármit is megmagyarázni. . . ;)
    előzmény:
    Korall8 (14)

15. 2004. május 12. 11:5214.
    Ártani? Az elég viszonylagos fogalom . . . "Bármit megtehetsz, csak JÓL MEG TUDD magyarázni!!!" (Észrevetted, hogy a magyarázni szóban benne van a MAGYAR szó? Messze áll tőlem a nacionalizmus, de SSSZÓ AMI SSSZÓ vannak ÉRDekES ESETek, amin fennakadhatnánk . . .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_533804 (11)

16. 2004. május 12. 09:4513.
    Eddig nem foglalkoztam ilyesmivel, de nagyon szeretek kint lenni a természetben. Szóval a fénypontok tündérek?
    előzmény:

17. 2004. május 10. 10:5312.
    bocs, rosszul írtam a neved;) nagyadri!
    előzmény:

18. 2004. május 10. 10:5011.
    Ők vezetik a szertartásokat, de nem tehetnek semmit sem önkényesen.

Melyek a wicca legfontosabb dogmái?
    A wicca szabad vallás, így nem kívánja törvényekbe szedve korlátozni az embert. Egyetlen intő tanítása: "Tégy bármit, de ne árts vele másoknak, sem magadnak!". Ez az egy mondat megfogalmaz mindent, amit felesleges lenne tiltó törvényekbe foglalni. . .

Milyen irányzatai, ágai vannak a wiccának?
    A Wiccának - mint a legtöbb vallásnak - többféle irányzata is van. Ezek bizonyos dolgokban eltérnek egymástól, de egyikük sem kérdőjelezi meg az isteni páros létét. Vannak köztük, akik csak nőket fogadnak be a covenbe, vannak akik az Szarvas Isten (akinek nincsen köze a sátánhoz!) tiszteletére fektetnek nagyobb hangsúlyt, és vannak akik például a tündérek által ránk hagyott tudást ápolják.

Kiből lehet wicca?
    Wicca bárkiből lehet, aki tiszta szívéből tiszteli az Urat és az Úrnőt, valamint a természetet, mivel az istenségek a természetben nyilvánulnak meg. Sok tanulás és tudás, valamint szívből jövő elkötelezettség és az isteneknek előtti beavatás után lesz valaki wicca (nem csak életmódját, hanem vallását tekintve is). A beavatási részt koven esetében egy meghatározott idejű tanulási szakasz után a főpap és a főpapnő végzi el, magányos wicca esetében ezt magának végzi el az illető. Önmagunk beavatása ugyanolyan kedves az isteneinknek, mintha egy kovenen belül történne meg. . .

Hogyan áll a wicca a többi valláshoz?
    A wicca tiszteletben tart minden más vallást, amíg azok nem vonják kétségbe létjogosultságát. A wicca merít is más vallásokból, és szerinte más vallások is elvezethetnek valakit az isteni erőkhöz. Az utat mindenki maga választja meg. . .

Ennyit találtam nektek, KicsiSüni és Nadri. Ajánlom a www. wicca. lap. hu-t. Nagyon sok információt találtok ott.
    előzmény:

19. 2004. május 10. 10:4810.
    Mi a wicca?
    A wicca egy természetközpontú vallás és életforma is egyben. Zöld boszorkányságnak is szokták nevezni, a teremtő isteni erőt a wiccák (a wicca követői) egy női és egy férfi aspektusban látják megtestesülni. A női aspektust képviseli a hármas istennőkép, a férfi aspektust pedig a Szarvas Isten. Szokás őket az Úrnak és az Úrnőnek nevezni. Ők ketten egyek, de a természetben más és más dolgokat képviselnek. A természetben és az egész világegyetemben megtalálható ez a kettősség.

Honnan ered ez a vallás, milyen régi?
    A wicca régi és új vallás is egyben. Népszerű tévhit, hogy a wicca maga az ősidők óta él és hagyományozódik tovább mai formájában. A wicca valójában egy nagyon is új vallás, melyet az 50-es években fogott össze egy teljes rendszerré Gerald Gardner és mások. A wicca mai formájában a legfiatalabb vallások közé tartozik!

A filozófia és a természetközpontú világnézet, melyből táplálkozik, viszont valóban ősi. A wicca gyökereit az Európa-szerte szinte mindenhol valaha jelen volt istennő kultusz, az ókori politeista vallások, a keleti filozófia egyes elemei és az indián kultúra néhány vonatkozása képezi. De ettől a wicca még nem ősi vallás, csak a háttere az. . .

Léteznek boszorkányok, és tényleg sátánimádók?
    Bárki mondhatja magáról, hogy boszorkány, attól még nem lesz az. Vannak született boszorkányok, és vannak olyanok (a többség), akik hosszú évek során sajátítják el a boszorkányok bölcsességét. Mert az angol witch (boszorkány) szó az angolszász "wit" (jelentése: bölcs) szóból ered. A kereszténység térhódítása előtt a boszorkányokat, akik lényegében vajákosok és gyógyítók voltak, senki sem üldözte vagy kárhoztatta el, rossz hírnevüket a keresztény inkvizíciónak köszönhetik.

Az inkvizítorok és más egyházi személyek találták ki, hogy a boszorkányok a sátánnal cimborálnak, mert így akarták a pogány hitvilág leghűségesebb őrzőit megrontani az emberek szemében, ezzel biztosítva, hogy mindenki áttérjen a kereszténységre. A pogány szentélyek helyére templomokat emeltek, és a boszorkányokat üldözni kezdték.

A boszorkányok nem hisznek a sátán létezésében, mivel a sátán nem létezne a keresztény felfogású isten nélkül, egyik sincs a másik nélkül. És mivel nem hisznek a sátánban, sátánimádók sem lehetnek. . .

A boszorkányok ártanak az embereknek fekete mágiával. . .
    Ez szintén az inkvizíciók óta fennmaradt téveszme. A mágia egyébként sem fekete vagy fehér önmagában, mindig az embertől függ, hogy milyen célra használja a rejtett erőket. Gyógyításra vagy valaminek a megszűntetésére, feloldására: ez csak a mágia használóján múlik. De a wicca ellene van minden rosszindulatú vagy ártó cselekedetnek. . .

Kik a vallási vezetők?
    A wicca egy szabad vallás: nincsenek vallási vezetők, mint például a pápa vagy valamiféle szent és sérthetetlen guru. Vannak azonban főpapok és főpapnők, akik egy-egy kör ("koven") tagjait tanítják és avatják be. De nem parancsolhatnak senkinek, nem gyakorolhatnak hatalmat s
    előzmény:

20. 2004. május 9. 23:279.
    Hű, ilyen öreg lennék már, mert egy kukkot nem értek!
    előzmény:

21. 2004. május 9. 23:088.
    hmm. . . lehet hogy most butaságot kérdezek, de mi az a wicca???
    előzmény:

22. 2004. május 9. 22:447.
    Szia Remleh!

Legfőbbet? Mabonkor tök jó ritut tartottunk, emlékszel? Akkor megkérdeztük és azt monta, nyugodtan beszélhetünk, mert már nem kell félnünk az égetéstől, meg a kiátkozástól és hát ezért is jöttem ide. Meg különben se nem tanítanának minket, ha nem akarnák, hogy elmondjuk, nem? :)

Örülök, hogy te is ide találtál :))

Légy áldott!
    Anéyr
    előzmény:
    Remleh (3)

23. 2004. május 9. 22:426.
    Szia Musan!
    Na de ha nincs immunrendszerünk, akkor meghalunk! Ha jól emlékszem a bioszórákra, akkor az aids is emiatt halálos!
    Szóval a ne-árts az nem jelenti, hogy ne védekezz, ha megtámadnak! Vagy ne egyél semmit!

:))) Köszi, tényleg, összekavartam a fanatizálódást a fanatikusokkal :)) látod, álmos vagyok és butaságokat vagyok képes írni :))

Varázsolni? óóó, csak apróságokat, mint hogy legyen jó a matekdolim, mert rosszul megy a matek, mert a tanárnőnk undok és fdirektbe rosszul osztályoz!
    És múltkor négyes lett és tök boldog voltam, mert mindig kettes, meg hármas az osztályzatom matekból szóval kellett egy kis spell :))

Légy áldott!
    Anéyr

előzmény:
    Musan (5)

24. 2004. május 9. 22:265.
    Szia Anéyr!

Hmmm. . jóó, nem leszek undok. Szóval ezt jelenti neked a wicca? És hogyan tudsz nem-ártani? Ha működik az immunrendszered, már akkor is ártasz a baktériumoknak, meg vírusoknak!

Azért nem semmi osztálytársakat fogtál ki :0DDD

bocs, egy apró javaslat: nem fanatikálódottak, hanem fanatikusok ;)))

Amúgy mit szoktál varázsolni???

Köszi!
    előzmény:
    Anéyr (4)

Címlap