Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sírtisztítás mivel?
Sírtisztítással kapcsolatban kérdeznék tőletek.
Hogyan lehet a mohát eltávolítani a műkő sírról?
Sajnos súrolni nem nagyon lehet, mert a műkő szabályosan porlik alatta. Ha ezt elkezdem vakarni... vagy pl, egy fém mécsestetővel csiszolni, összekarcolom..és mégjobban fog mohásodni.
Betonból készült, régi sír takarítására is kérnék tapasztalatokat, ötleteket.
Köszi.
Sírkőtisztítás korszerűen!
Gyors, precíz, költséghatékony, a felület elmozdítása nélkül!
Úgy hallottam, ugyanúgy kell tisztítani a sírt, mint ha autót mosnál. Kefével és valamilyen tisztítószerrel.
Férjem most szólt közbe, hogy ők puha kefével (mint a hátmosó kefe) és tiszta vízzel mosták le nagymamája műmárványból készült sírját, azután pedig tiszta ronggyal törölgették.
Na, ezt kipróbálom!
Egy ismerős a Szavo-t ajánlotta kipróbálásra, de az penészgátló szerintem. Mondjuk jóval drágább is a hypónál...
Nagyon köszi!
Csak nekem újak ezek a szerek?
Sohasem hallottam róluk, csak a homokfúvásról, de az nagyon drága.
Inkább mi magunk oldjuk meg a dolgot.
Köszi a gyors segítséget!!
ez is megoldás,
Nem most szeretném megcsinálni, csak felvetődött .
Fiam családfakutatásának eredményeként 3 olyan sírt is elkezdtünk gondozni, amihez régen nem jár senki.
Nem inkább tavasszal kéne megcsinálni, télen úgy is újra olyan lesz.
Lehet kapni ilyen célra tisztitó a barkácsáruházba.