Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Parmezán+kék sajt honnan
sziasztok!
apukámnak (meg talán az öcsémnek) szeretnék karácsonyra pálinkás sajtkrémet gyártani, ehhez lenne szükségem parmezánra és kék penészes sajtra. Mindkettő legyen jó minőségű. Asszem az auchanban láttam olyan kék sajtot, aminek még csak sajtszaga sem volt, de persze olyat is, aminek nagyon jó illata volt. A parmezán meg ugye Grana Padano vagy a Parmigiano Reggiano legyen.
ti hol vesztek ilyesmit?? Büdipesten kellene.
ha már itt járunk: fügepálinkát nem tudtok vhol? A recept füge, vagy törkölypálinkát ír, de a füge, ha találnék, akkor az szimpibb lenne, mégiscsak karácsonyibb kifejezés. :))
köszi a tippeket!!
http://www.tnagytamas.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=40&Itemid=53&lang=hu
A parmezán, attól függ, hány évesből veszel, 8-10-12 000 Ft körül mozog.
Le is darálják, ha kéred.
Próbálkoztam mással is, de tény, hogy a nála kapható parmezánt kóstolva meg lehet érteni, miért oly nagy a rajongás ezét a sajtfajtáért.
Füge pálinkát esetleg helyettesítsd fügés ágyaspálesszal.
Az hogy neked büdi a sajt, az még nem jelenti azt, hogy apukádnak is az lesz. A bolt sem lesz szagmentes, erre készülj.
Ne a saját ízlésed szerint válassz. Ha szereti a sajtot, akkor - ha tényleg jót akarsz - ne gondolkozz semleges-szagtalanban:) Pasik ehhez egészen másként viszonyulnak.
kék sajtot az Intersparban szoktam venni
Szia!
A kék sajthoz sajnos nem értek, igazság szerint a világból ki lehetne üldözni vele... parmezán ügyben viszont nézz szét a Metróban, legutóbb ott vettünk Grana Padanot, kis kiszerelésben.
Katy
Ellent kell hogy mondjak neked!
Az aldiban _valódi_ Grana Padano van, ott van rajta az eredetvédettséget bizonyító sárga rombusz embléma. Valódi olasz gyártmány. És nagyságrendekkel finomabb, mint az Auchanban/tescoban kapható "parmezán". Az ára is nagyon rendben van.
A gorgonzola meg a LIdlben van egészen jó, van dolce és picante is.
Szerintem az egyik legfinomabb "kék" sajt.
Szia!
A Gerlóczy utcában van egy hangulatos sajtbolt:)
nembiztos, hogy minőséget kapsz, még ha olcsóbban is.köszönöm!
kb. árat tudtok hozzájuk mondani? talán erről a Gerlóczy-sról hallottam, hogy dupla árakon dolgozik (??), de nem biztos.
Nem vagyok sajtszakértő, így nem tudom mi számít jó minőségnek. Mi az Aldiban szoktuk venni a kék sajtot (a sötétkék csomagolásút). Amit egyszer az Intersparban vettük az lénygesen rosszabb volt, mind ízre, mind állagra. Ettől sokkal jobb volt az Aldis.
Parmezán(szerű) is van, de azt még nem próbáltam.