Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Zöldkártya lottó
2004-09-03 11:091.

Létrehozva: 2004. szeptember 3. 11:09
Sziasztok!
Szeretném megpróbálni a zöldkártya-lottót, hátha sikerül...
Már utánaolvasgattam a feltételeknek és a beadás követelményeinek, de szívesen beszélgetnék Veletek erről, ha már kipróbáltátok, esetleg ha sikerült is, vagy csak gondolkoztok rajta, hogy beadjátok a kérelmet.
Beszéljük meg, hogy kinek mi a tapasztalata...
Szeretném megpróbálni a zöldkártya-lottót, hátha sikerül...
Már utánaolvasgattam a feltételeknek és a beadás követelményeinek, de szívesen beszélgetnék Veletek erről, ha már kipróbáltátok, esetleg ha sikerült is, vagy csak gondolkoztok rajta, hogy beadjátok a kérelmet.
Beszéljük meg, hogy kinek mi a tapasztalata...
Megnéztem a nagykövetség oldalát és nem írja hogy mikor lehet jelentkezni a következő sorsolásra! Ti találtatok valamit? Vagy lehet, hogy csak később írják ki az időpontot?
Ide bemásolom amit találtam:
MIKOR FOGADJÁK EL A DV-2005 -RE TÖRTÉNÔ JELENTKEZÉSEKET?
A 60 napos jelentkezési idôszak 2003. november 1-tôl (szombat) 2003. december 30-ig (kedd) tart.
Ez most akkor hogy van????
Tavaly jelentkeztem a www. usgcls. com honlapján mert egy ismerősöm is itt jelentkezett anó aki meg is nyerte és itt viszont kellett fizetni majdnem 10. 000 forint jelentkezési díjat!
Ehez mit szóltok?
Az evente kisorsolt zoldkartyakra altalaban tizszeres a tuljelentkezes. Az a sok buta ember latod ide akar jonni. Dehogy miert???
A zoldkartya egy lepes az allampolgarsag elott. Szavazas kivetelevel mindenre jogosit. Zoldkartyaval nincs szukseged kulon munkavallalasira ez automatikusan jogosit ra. Nekem tobb ismerosom is megnyerte. Van aki kijott es maradt, van aki visszament. Embere valogatja.
Egy amcsi akarhova megy, ott vagy dolgozik, vagy katona, (megszallo ahogy egyesek szeretik hivni oket)
de ideglenesen van ott.
Eszebe sem jut hogy LETELEPEDJEN!
Akarki viszont az USA-ba megy, munka, tanulas, turista cimen, nagyon sok szeretne, letelepedni.
Meg jo egy par be is vallja, hogy igen, en letelepedni akarok!
De olyan sokan vannak - nezz be a World News, Magyarok Eszak Amerikaban topicra, akik UTALNAK ott lenni. Miert nem cserelsz helyet veluk???
Biztos latod a diffenenciat nem?
Ezert nezik meg annyira. !
De szerintem igaza van annak aki azt irta, hogy nagyon sok allam van ahova lehet menni, pl
Kina
Eszak Korea
Chille
Cuba
Sudan
Szerintem szeretettel varnak! :))))
http://budapest. usembassy. gov/docs/dv2005hu. htm
Kizárólag egy módon lehet jelentkezni a DV-2005-ös programra. A kérelmezôknek az Elektronikus Diversity Vízum Kérdôívet (EDV kérdôív) kell elküldeniük, mely a www. dvlottery. state. gov weboldalon érhetô el. A kérdôívet teljes egészében ki kell tölteni, különben a kérelmezô kizárja magát a jelentkezésbôl. A kérdôíven az alábbi adatokat kell megadni:
TELJES NEVE - családnév, keresztnév, középsônév.
SZÜLETÉSI IDEJE - nap, hónap, év
NEME - férfi vagy nô
VÁROS, AHOL SZÜLETETT
ORSZÁG, AHOL SZÜLETETT - Az országot a jelenleg használatos nevén kell feltüntetni
A KÉRELMEZÔ FÉNYKÉPE - lásd a fénykép leírásánál
POSTAI CÍM - teljes postai cím, valamint a város, kerület/járás/megye/állam, irányítószám, ország
TELEFONSZÁM (nem kötelezô)
E-MAIL CÍM (nem kötelezô)
SZÁRMAZÁSI ORSZÁG, HA KÜLÖNBÖZIK SZÜLETÉSI HELYÉTÔL - Ha származási országa más mint születési helye, ezt világosan jelezze a jelentkezési lapon. Ha a jelentkezô házastársa vagy szülei származási országa révén szerez jogosultságot, kérjük jelezze ezt a jelentkezési lapon.
CSALÁDI ÁLLAPOT (házas) - igen vagy nem
A NEM HÁZAS, 21 ÉVEN ALULI GYERMEKEK SZÁMA
HÁZASTÁRSA ADATAI - neve, születési ideje, neme, város ahol született, születési országa, fényképe
GYERMEK/EK ADATAI - neve, születési ideje, neme, város ahol született, születési országa, fényképe
És a lényeg: A DV programra történô jelentkezésnek NINCS díja. Az Egyesült Államok Kormánya nem alkalmaz külsô tanácsadókat vagy magáncégeket a DV program mûködéséhez. Bármilyen közvetítô vagy egyéb közremûködô, aki segítséget kínál fel a DV jelentkezés benyújtásához, az Egyesült Államok Kormányának hozzájárulása vagy felhatalmazása nélkül teszi ezt. Közvetítô igénybevétele kizárólag a kérelmezô egyéni döntése lehet.
Az pedig, hogy hova szeretnék menni, szerintem nem Rád tartozik.
Egyébként Te hol élsz?
nemcsak usa van ahova mehetsz:))))))))))))))))))))))
pakolj aztan irany a nagyvilag!!!!
ezt megnezem magamnak. . . nekem is hivatalos cimem volt eddig de ott fizetni kellet miutan kitoltotted az adatlapot beugrott az ar 1 evre 2re. . es adhatod a hitelkartya szamodat:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Sot amikor kerdeztem tole valamit meg el is forditotta a fejet mintha ott sem lennek. . . Mi ez? French hospitality or hostility ? :)
http://www. usembassy. hu
Minden tudnivaló rajta van, már amennyire ezt meg tudom ítélni, én is csak most fogom először próbálni.
Annyira jó lenne lelépni ebből az országból. . .
thenk jú, ahogy a francia mondja
te hol jelentkezel????
nekem volt baratnom aki csak poenbol probalta meg 2 hettel a hazautazasa elott megnyerte. . . kinnt is maradt mindjart:)))) van aki evek ota jatszik es nem nyer. . . de az tuti jol megszitaljak a jonepet mire a sorsolasig jutnak!
Viszont kijutni nehezebb, mint kint munkát találni. Ismerőseink évek óta dolgoznak kint Floridában, akkor amikor kimentek szállodába dolgozni, ketten kerestek napi 50. 000, -Ft-ot. Azóta "vállalkozók", saját apartmant bérelnek, luxusautójuk van, és élnek mint hal a vízben. Haza sem akarnak jönni. Nekik van igazuk.
Állítólag tiszta szerencsén múlik a dolog, de a sok feltétel, amit teljesíteni kell (gondolok itt a fénykép mm pontos nagyságára), dokumentumok pontos kitöltése, azért előtte megszórják a jónépet, mielőtt a szerencsés bennmaradtak közül sorsolnak.
Nem emlékszem, de mintha munkavállalási engedélyt nem kapnál vele, csak beutazásit, vagy fordítva? Szóval ez amolyan fogd meg, és kapaszkodj bele, és ha élelmes vagy, még talán nem halsz éhen, mire összegyűjtöd a hazaútra valót. :))
Bocs a szkepticizmusért, de az amcsik úgy féltik a . . . országukat a bejutástól, mintha ott minden aryanból lenne.
Bárcsak mi a felét tudnánk érvényesíteni a keletről bevándorlók felé!
Mi ez a zöldkártya-lottó? Még nem is hallottam róla.
DE: ha nem jön össze, ne lepődj meg, ha nem kapsz majd vízumot utána. . .