Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Elektromos fogkefe
2004-10-07 11:021.
Létrehozva: 2004. október 7. 11:02
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményetek az elektromos fogkefékről. Karácsonyra szeretnék venni a családnak. Néhány ismerősöm azt mondja, hogy csúcsszuper (a jó minőségű!), öröm használni, de vannak akik azt mondják, hogy vigyázni kell vele, mert a töméseket, pótlásokat annyira meglazítja a rázkódás, hogy egyszercsak kipottyannak. Szerintetek? Járt már valaki így? Én most vacilálok, hogy vegyek-e, szeretném ha szép ápoltak lennének a fogaink, de ha ilyen hatása van, akkor köszönöm nem kérek belőle.
Várom véleményeteket. Köszi
Várom véleményeteket. Köszi
Életem egyik "legjobb vételeként" tartom számon az elektromos fogkefémet Phillips nemtudommilyen márkájú és akciósan valami 3500 ért vettem, most sem lehet több 5000-nél. Tölthetős, persze nem elemes, de valami nagyon frankó akksija lehet, mert sokkal kevesebbet kell töltreni, mint a haverom Braunját.
Vagy csak én mosok keveset fogat
Két éve vettem egy Braun akkumulátoros elektromos fogkefét + szájzuhanyt. Valóban remek, és a kettõ remekül egészíti ki egymást. A szájzuhany vizébe cserszömörcés szájvizet teszek így az fertõtleníti nem csak a fogínyt, hanem a szájzuhany csõrendszerét is. A szájzuhany feje ami leghamarabb elhasználódik, de ahhoz is azért több hónap kell, és cserélhetõ természetsen. Az akkut félévente le kell meríteni és újrafeltölteni így növelhetõ az élettartama.
Ha egy elektromos fogkefe vagy szájzuhany "kiver" egy tömést, akkor nem a készüléket kell kidobni, hanem a kontár fogorvosból kell kiverni a tömés árát.
Off.
Egy olvasó beírt valami nöi magazinba hogy ö elektromos fogkefével szokott önkielégíteni, és ajánlja a többi olvasónak.
Èrdekes ötlet......és utána fogat mos vele?
A barátomnak vettem legutóbbi karácsonyra egy Braun Oral-B-t amiről már előttem is írtak. Van benne szájzuhany is. Én nem próbáltam, de a Drága azt mondta, hogy nagyon jó!!!! A szájzuhannyal együtt pedig hihettelenül jó, olyan dolgokat kihoz, hogy nem is gondolnád.
Egyébként a tömésről nekem is az a - laikus - véleményem, hogy amit az elektromos fogkefe kihoz, az olyan is. Amit én vettem az kevesebb mint 1 évvel ezelőtt 27e Ft volt, nagyjából most is ennyi. Érdemes venni, azóta is kapom a dicséreteket a szuper ajándékért :)
De az orrom időnként nekem is viszket :-))))
Akkor a már ott lévő fogkövet is letakarítja ez a herkenytű ?
és szerintetek milyen márkát, milyen árban érdemes venni?
illetve úgy kérdezném, hogy amit már érdemes megvenni ?
De érdekes módon nekem eleinte mindig viszketett az orrom fogmosás közben. M?s is van/ volt így vele?
Néha még most is viszket.
Fura.
Szerintem ez egy nagy baromság. Nekem évek óta elektromos fogkefém van. Semmi baj nem történt a fogtöméseimmel. Fogalmam sincs, hogy lehet úgy fogat mosni az elektromos fogkefével, hogy valakinek kirázza a tömést a fogából. Ott a töméssel lehetett a bibi. Egyébként, amikor először használja az ember egy kicsit furcsa, de hamar hozzá lehet szokni.
nekünk egyébként a fogorvos ajánlotta.
Sziasztok!!
A régi fajta fehér töméseket meg amúgy is cserélni kellett 3 évente, mert bekrepáltak, szóval azokat lehet, hogy a szavatosság lejárta után kikapta az elektromos :-)))
Én több mint 10 éve használok elektromos fogkefét, és csak egyetlen mellékhatását tapasztaltam: azóta, ha valahol "hagyományos" fogkefével kell fogat mosnom, nem érzem elég tisztának utána a fogaimat. Egyébként feltehetőleg azért, mert tényleg nem lesznek olyan tiszták :)
Még valami: a fogorvosom szerint azért nincs fogkövem, mert rendesen mosom a fogaimat . . .