Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Szerintem a Frici a Frigyes beceneve és nem értem mi a bajod ezzel?
Töhötöm.
Frici ??????????????????? Ez "buszke german" eredetu : nem MAGYAR !
Szerintem a legszebb fiú nevek a Bercel, Buda, Ákos, Frici, Mihály.
Orban
Zoltán , Zsolt , Soma
Marton,Levente
Szerintem a Dávid és Zoárd
Zsombor, Bertalan (Berci), Kristóf, Hunor, Koppány, Bendegúz...
A legszebb férfinév szerintem a Nátán. Ha egyszer lesz fiam biztos igy nevezem el😊
KEVE
KADOSA
KOPPÁNY
LÉL
KENDE
a fiam ebből a felsorolásból a legelső név büszke viselője
Számomra a legszebbek:
András
István
Máté Előd (így kettős keresztnévként)
Kadosa
Mátyás
Márton
Na jo ha lehet kettot a masodik a Gábor...
Nekem mindenek felett Csanád!!! . Ő a kisfiam.
Fiaimat Áronnak és Ábelnek hívnak. :-)) Ami furcsa is, az apja is Á betűvel kezdődik, Ádám... Egyszerűen tetszik és rövid is, egyszerűbb kiejteni őket. De miért pont az Á betű lett a nevei? Férjemnek nagyon tetszik, és persze nekem is, így esett a választás. Persze minden név is lehet szép (mondjuk István, Balázs, László, stb), ha családnévhez nagyon jól passzol. Nekünk inkább a régies és ritka név jött be,hogy ismerősök és családon belül ne legyen egyforma név.
Néha zavar a beszélgetésünk közben, mégis nem gyakori a név: a barátaink közül kettő Árpád van, és férjem sokszor mondja, megyünk Árpiékhoz.. Kérdezem, melyikükhöz? Hát, ...... Árpiékhoz! :-)) Na jó.. Hiába becenevük van, így is egyformán hívják.
LEVENTE
SZILVESZTER
ATILLA (nem Attila!)
KOPPÁNY
Az ő idétlenségük kínkeserves éveket hoznak szerencsétlen gyereknek de ilyen névvel még felnőtt korban is szívni fognak.
összeszartam magam, amikor meghallottam. és magyar mindkét szülő! sztem ezek nem normálisak!
Ahogy elnézem a topicot, kicsit megijedtem. Ilyen sok Szabolcs születik mostanság? Kár, az enyém is lehet, az lesz. . .
Bár az én életem kuglófjának egyetlen mazsolája: Brandon. Igaz, kelta név, de mi ezt választottuk. :)
pedig hiszem az Istent :))
a Zoltán jelentése fejedelem, régiesen Zolta Attila fejedelem legkisebbik fiát hívták így a Regő (Regős) énekmondót jelent.