Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Sóbarlang - sókabin

Sziasztok!
Remélem van itt vki, aki tud segíteni sóbarlang ügyben!
Hallottam róla, hogy nagyon jó hatással van az ember tüdejére és főleg ilyenkor, télvíz idején kivételesen hatékony is a megfázásra, köhögésre, ilyesmikre.
Vannak ugyan szuper sóbarlangok, de azt is hallottam, hogy pl. lakótelepeken is előfordul itt-ott szépségszalonokban sókabin, ami ugyan kisebb, de mégsem kevésbé hatásos.
Kérdésem az volna, van-e vkinek tapasztalata etéren, ill. nem tudjátok-e egészen véletlenül, hogy Újpesten merre lelek egy ilyen helyet?!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Szia!
Szabályozott száraz sóaeroszolos technológiával üzemelő sóbarlang, mely a leghatásosabb eljárás.
1136. Bp. Tátra utca 31.
Kiválóan alkalmas az összes léguti megbetegedésekre, valamint pikkelysömörre, pattanásokra, ekcémára.
Segíti a dohányzásról való leszokást.
http://www.soroom.hu
Tel: 06202599344
Jó egészésget kívánok
Sziasztok,
Mayusnak már írtam az Asztma..sóslevegő otthon topikban,esetleg klikkeljetek át,de veletek is megosztom az infot,Nemrég megjelent a magyar piacon egy olyan kis gép,melynek alapelve ua.mint a sóbarlangoké(száraz sós levegőt vlélegezni észrevétlenül,manuális tevékenység,koncentrálás nélkül-OTTHON)és ez már a modern technika vívmánya-nem rakódik le a só a berendezésre-nem korrodálodnak a tárgyak.
Egy kis elektromos készülék,benne egy speciálisan kezelt sóbetét,mint a pipákban,a kibocsátott sókristályok nagysága nem haladja meg a 0,5 mikron-ezek biztos eljutnak a tüdőhólyagocskákig.Éjszakára a legérdemesebb beüzemelni,mert ekkor lélegzik a z ember folyamatosan,passzívan 6-8 órát egyben.
Kisgyerekeseknek biztos megoldás,de aki unja már a sóbarlangig való eljutást,a sópipák nyújtotta fantasztikus légzőgyakorlatokat-érdemes kipróbálni.Szerintem jó felfedezés volt,ebben a rohanó mai világban.
Info bővebben:0620-4609291(Eke Beáta)
e-mail:soslevego@freemail.hu,..honlapot jövő héttől ígértek,de nekem is teljes körű tájékoztatót küldtek,ha kértek egész komoly orvosit is.
Na ez az ami érdekel!!!!!
Voltál már esetleg ott? Tudnál adni esetleg elérhetőséget, hogy vannak nyitva, ilyesmit?!?!
A sópipán én is gondolkodtam, de szöszke fejjel azt is gondoltam, hogy hát a barlangos/kabinos dolog biztos többet tud érni...
de ha nem, akkor sztem mai napon megszerzem első sópippancsomat, hátha jót tesz!
Én az 5 éves kisfiamnak vettem ilyen Air Wolf-os inhalátort, egyszerűen szuper!!!!!!!!!!
Mindenkinek ajánlom!
Patikában lehet kapni sópipát (5000.- körül van, viszont 5 évre elegendő), ugyanazt nyújtja, mint a sóbarlang, csak otthon tudod szipkázni
http://www.wellmed.hu/termekek/soinhalator.html
Szia!
Javaslom a sópipát. Gyógyszertárban lehet venni, nagyon sokáig /több évig/ elég és akkor használod, amikor akarod. Az eredmény meg ugyanaz, mint a sóbarlangban. Nekem nagyon-nagyon bevált.
A napjaink népbetegségének számító légúti megbetegedésekre tartós megoldást jelent a barlangterápia: a föld mélyének dísztermei különösen tiszták, és olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek jótékonyan hatnak a megbetegedett, megfáradt tüdőre.
De nincs mindenhol barlang, nincs idő, vagy éppen pénz napokra elutazni, és hosszabb kúrát venni a cseppkőtermek gyógyító levegőjéből. Vannak azonban olyan korszerű berendezések, amelyek utánozni tudják ezeket a gyógyító hatású barlangokat. Az allergiás légúti betegségben szenvedők, és a krónikus problémákkal kínlódók egyaránt megkönnyebbülést találnak egy ilyen mesterséges sóbarlangban. A hűtött, tizenhat fok körüli, pollenszűrt, pormentes, különleges összetételű levegő növeli a légutak átjárhatóságát, ezáltal könnyebbedik a légzés, javítja a gázcserét a tüdőkben, jótékonyan befolyásolja a nyálkahártya-elváltozásokat, folyamatos áramlása azt is biztosítja, hogy sem a saját, sem a más által kifújt levegőt ne lélegezzük be.
Magyarországon korábban nem sok lehetőség volt ilyen gyógyítást igénybe venni, de a természetgyógyászattal foglalkozó Ormos Intézet kialakított és megnyitott két sóbarlangot is.
A kezelési idő egy óra, amely hatékonysága miatt napi több órás természetes barlangterápia hatásával is felér.
Az érdeklődők az első barlangterápiás kezelés előtt légúti vagy íriszdiagnosztikai vizsgálaton vesznek részt, a továbbiakban elég telefonon bejelentkezni. Korhatár sincs, a terápia bármely életkorban alkalmazható