Fotó

Mozgássérült kutya, víz alatti hoki és kócsagtánc az év magyar sajtófotói között

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége által meghirdetett pályázatra 310 fotográfus összesen 9583 képet nevezett. A díjakat a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján, március 27-én adják át a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, ahol a kiállítás május 18-ig lesz látogatható, majd országos körútra indul. A díjazottak között kiadónk, a Sanoma Media Budapest Zrt. egyik munkatársa is szerepel: Neményi Márton, a Hír24 fotóriportere a Legény a gáton című képével a Bulvár, humor kategóriában második helyezést ért el. Gratulálunk a díjazottaknak!
Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs képe a Highline című sorozatból, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat sport (sorozat) kategóriájában.

A HVG fotóriportere, Stiller Ákos: Méteres lyukakban bányásszák a reményt Farkaslyukán című képe, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategóriájában. Stiller Ákos elnyerte a legjobb kollekcióért odaítélt Munkácsi Márton-díjat, valamint Halott fia hitele miatt lakoltatnák ki a 93 éves nénit című képével a társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (egyedi) kategória első díját is.

Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Komka Péter: Víz alatti hoki VB című képe, amely harmadik helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat sport (egyedi) kategóriájában.

Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs képe a Csendes ellenállók című sorozatból, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat emberábrázolás-portré (sorozat) kategóriájában.

A Hír24 fotóriportere, Neményi Márton: Legény a gáton című képe, amely a Bulvár, humor kategóriába második helyezést ért el.

A Népszabadság fotóriportere, Kurucz Árpád képe az Eötvös cirkusz című sorozatból, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat művészet (sorozat) kategóriájában.

A Népszabadság külső fotóriportere, M. Schmidt János: Futás! című képe, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó sport (egyedi) kategóriájában.

A Magyar Nemzet Magazin fotóriportere, Végh László képe a Kiszolgáltatva című sorozatból, amely harmadik helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó természet és tudomány (sorozat) kategóriájában.

Az Origo fotóriportere, Hajdú D. András képe a Nyíregyháza–Zürich Express című sorozatból, amely elnyerte a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat André Kertész Nagydíját.

A Népszava fotóriportere, Bielik István képe A véget nem érő pokol című sorozatból, amely elnyerte a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját.

A Kisalföld fotóriportere, Mészáros Mátyás: Fáklyásmenet című képe, amely elnyerte az első helyezést a hír-eseményfotó (egyedi) kategóriában, valamint a legjobb hírképért járó Escher Károly-különdíjat a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton.

A Reuters fotóriportere, Balogh László képe Az utolsó generáció című sorozatból, amely második helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat emberábrázolás-portré (sorozat) kategóriájában.

Máté Bence: Nagy kócsag című képe, amely harmadik helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat természet és tudomány (egyedi) kategóriájában.

Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Balázs Attila képe az Illegalitásban a dohány című sorozatból, amely harmadik helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat képriport (sorozat) kategóriájában. Balázs Attila a megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter különdíját is elnyerte.

Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Balázs Attila képe az Ikrek falva című sorozatból, amely harmadik helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategóriájában. Balázs Attila a megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter különdíját is elnyerte.

Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Balázs Attila képe Az élet él és élni akar című sorozatból, amely második helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat természet és tudomány (sorozat) kategóriájában. Balázs Attila a megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter különdíját is elnyerte.

Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs: Color party a Sziget fesztiválon című képe, amely első helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat művészet (egyedi) kategóriájában.

Az MTI/MTVA külső fotóriportere, Mohai Balázs képe az Árvíz című sorozatból, amely második helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat képriport (sorozat) kategóriájában.

Az MTI/MTVA fotóriportere, Beliczay László képe a Napfényműterem Székelyudvarhelyen című sorozatból, amely második helyezést nyert a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat művészet (sorozat) kategóriájában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.