Fotó

Megmutatjuk, hol dolgoznak az ország legszerencsésebb munkavállalói

Ha menő munkahelyről van szó, mindenkinek a Google zürichi irodája ugrik be, ahol csúszda visz az ebédlőbe, ingyenebéddel várják a szorgos munkatársakat, és heti egy nap csak a szabad ötletelésről szól, de azért itthon is akadnak olyan irodák, ahová sokan szívesen bejárnánk. Csütörtök este hirdették ki <a href=" http://azevirodaja.hu/kategoria-iroda#2" target="_blank">Az év irodája 2013 választás</a> nyerteseit az iroda.hu csoport versenyén. Megmutatjuk az öt kedvencünket, köztük a nyertest, plusz külön felvonultatjuk a legszebb erkélyeket. Most elsősorban nem is azt figyeltük, hogy építészetileg mennyire nagyszerű egy-egy belső tér, hanem azt, hogy kis dolgozó hangyaként melyikben éreznénk jól magunkat. A végén azt is megmutatjuk, hogyan néz ki a mi saját közösségi terünk, ahol reggelente kikérjük az első kávénkat.
Így néz ki belülről hazánk legzöldebb irodaháza, ide költözött be az autókölcsönzéssel foglalkozó Avis Budget Group. A berendezésnél a szemet gyönyörködtető zöldfalak mellett arra is odafigyeltek, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot, és környezettudatos eljárással készült irodabútorokkal berendezzék a tereket. Végül ők lettek az év legjobb irodája. (Fotók: iroda.hu)

 

Emellett az ejtőzőhelyekkel sem spóroltak, és általában a kilátás sem utolsó az óriási üvegfelületeknek és a barátságosnak látszó környéknek köszönhetően.

 

Azt mondják, az Ygeneráció igényeihez és megváltozott munkamódszereihez elengedhetetlenek az ehhez hasonló rekreációs terek.

 

De nemcsak csendes pihenőre vagy laza megbeszélésekre lehet elvonulni, hanem komoly tárgyalásokra is. Maga az irodaház, a Green House egyébként egy másik díjat is elvitt, az Év Zöld Ingatlanprojektje címet.

 

Egy nap a villamos ablakából pillantottuk meg fél másodpercre ezt a felfestett bejáratot, és először romkocsmának véltük az új helyszínt.

 

Valójában egy fiatal, mobilos alkalmazásokat fejlesztő cég, a Distinction költözött be ide, és a helyet a trendi közösségi irodákban utazó Loffice csapatával közösen alakították ki egy volt műanyag-feldolgozó gyár épületében. Ez olyan jól sikerült, hogy övék lett az Év Irodája 2013 Design Díj.

 

Itt sem szól minden egyes tárgy és bútordarab a szigorúan vett munkáról. Ahol formabontó ötleteken agyalnak, ott elférnek a formabontó megoldások.

 

Tényleg dolgoznak.

 

Ha nem iroda volna, szívesen beköltöznénk.

 

A legmeggyőzőbb rész mégis a gyönyörű kert. Ez már tényleg nem áll messze egy kellemes étterem vagy kocsma kerthelyiségétől.

 

A Lexmarknál tudják, hogyan kell nekivágni az iroda átalakításának, ők először egy nagy kérdőívet töltettek ki a dolgozókkal, hogy mondják meg ők, mire vágynak. Kiderült, hogy például sok-sok növényre, zöldre, természetközeli hangulatra és közösségi terekre.

 

Az irodákban hazai tájak és hidak fotói borítják a falat.

 

A növényfal itt sem maradhatott ki, de a környezettudatosság jegyében arra is figyeltek, hogy nem hajították ki a régi bútorokat, legfeljebb felújították őket.

 

A sok fényt is megoldották, ahogy azt is, hogy legyen helye a közös ötleteléseknek, kötetlenebb megbeszéléseknek.

 

A Prezi nevű, világhírű magyar cég irodáját már régóta a legjobb magyar munkahelyek között emlegetik. Az 1900-as évek elején épült telefonközpontot nem csak a szépségéért választották ki, fontos szempont volt az is, hogy a belvárosból bringával vagy rollerrel is elérhető legyen.

 

A berendezés nem drága dizájnbútorokból áll, sok a csináld magad-jellegű részlet, festetlen falfelület, és abban bíznak, hogy ez a dolgozókat még vadabb alkotásra és kreativitásra sarkallja.

 

Bár az iroda egyterű, van hely az elvonulásra is.

 

Nemcsak varázslósapkában lehet bejönni, lehet vinni a kutyát és még gyerekkel sem néznek ki.

 

Emellett odafigyelnek a szelektív hulladékgyűjtésre, és a bisztróban igyekeznek helyi kistermelőktől beszerezni az egészséges életmódhoz szükséges élelmiszereket. Ráadásul még céges kerékpárokat és rollereket is biztosítanak.

 

A munkatársak igényelhetik dietetikus segítségét, regisztrálhatnak céges masszázsra, zenélhetnek a zeneszobában, de részt vehetnek nyelvtanfolyamon vagy céges jógán is, és ezt mind a vállalat állja.

 

Az ingatlanokkal foglalkozó Orco Group irodája elsőre egy kellemes zöld térelválasztóval fogad.

 

De persze maga az irodaépület sem utolsó, bár egy légterű, a hatalmas, világos térben nincsenek összezsúfolva a kis dolgozószigetek.

 

 

Na de a legjobb az egészben a tetőterasz a pazar kilátással.

 

A Használtautó erkélye sem éppen hétköznapi.

 

Még elképesztőbb a kilátás a Váci utcához közeli Regus Astoria Business Center teraszáról: a Gellért-hegy is látszik a Szabadság-szoborral.

 

Végül lerántjuk a leplet arról, hogyan néz ki a Sanoma Offline-nak elkeresztelt közösségi tere, ahová reggelente kávéért járunk fel.

 

Néha azért jövünk, hogy leüljünk és összedugjuk a fejünket, de úgy is működik, mint egy dohányfüstmentes dohányzó, ahol bárkivel össze lehet futni, és gyorsan megbeszélni egy-két aktuális ügyet.

 

A csocsósok kedvenc berendezési tárgya.

 

A kategória többi jelöltjét itt nézheted meg, ha a többi nyertes érdekelne, ide kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.