Fotó

Milyen lehet egy vándorcirkuszban felnőni?

Szinte folyton úton vannak, így a gyerekeknek nincsenek sulis barátaik, és nem járnak iskolába reggelente. Mister Fips Varázslatos Cirkusza viszont cserébe olyan, mint egy nagy család. Összesen húszan alkotják a társulatot, és a legtöbben rokonok. Nem játszanak hatalmas tömegek előtt, de pont ez adja meg az egész családias báját.
Javában tart a műsor Mister Fips Varázslatos Cirkuszában: a közönség lélegzet-visszafojtva figyeli, ahogy a kötéltáncos egy széken kezd egyensúlyozni a magasban.

 

Kicsit félelmetes.

 

Ő a cirkusz megálmodója, Jan Erik Brenner, itt éppen Mister Fipsnek öltözve ellenőrzi a betegeskedő aggregátort.

 

A cél az volt, hogy újraélesszék a régi cirkuszok családias hangulatát, így most nyaranta Angliát járják, és néhány száz fős közönség előtt játszanak. A csapat összesen húszfős, és szinte mindenki családtag, aki nem, az közeli barát.

 

A legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 75. Itt éppen az általános iskolás Angel Nicols írja a leckét előadás előtt a lakókocsiban, ahol édesanyjával élnek ketten. A házit a neten kell beadnia.

 

Amíg a közönség helyet foglal, Angel szórakoztatja a közönséget a sorok között.

 

A cirkusz legidősebb tagja Jan Erik Brenner édesapja, Karl Brenner, aki egyben a legidősebb még aktív bohóc Angliában.

 

Egy akrobata melegít a szűk lakókocsijában.

 

Angel édesanyja is az esti előadásra készül.

 

Karl Brenner

 

A felesége is készülődik.

 

Mivel kevesen vannak, az akrobaták a szünetben beállnak vattacukrot árulni.

 

Ebben a cirkuszban nincs túl sok állatmutatvány, bár van tevés és lovas szám is, főleg akrobatikus számokat tartanak műsoron.

 

A fellépők sorrendje a backstage-ben.

 

Egy hétköznapi jelenet.

 

Vége.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.